Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

rencaa

navy, ja som o tom napisala basen a ti co to prezili, potvrdili, ze je to presne, vystizne. nech sa paci:

Keď padneš na dno duše
i fyzična
je doma tma
dolu schodmi zima
hrozný strach
vo vnútri nič
a rýchly dych
od srdca
do všetkých kútov tela
rozbieha sa veľké
hrozné chladné nič

Nemôžem sedieť
nemôžem vstať
nechaj ma ležať
nemôžem ísť
Zavolaj záchranku...
... umieram

....To nič nie je, kľud
Zhlboka dýchajte...

Naozaj, je to tak.
Všetko je v hlave.

ooo

najradšej by som spala a už nikdy toto neriešila... ale žiaľ je to môj život a ja sa z toho neviem vyhrabať. Asi som naozaj rýchlo a nesystematicky vysadila AD, tak to skúsim ešte raz... nejaký čas si ich nechám a potom postupne vysadím - lebo už poznám následky. Najviac ma štve, že nemôžem zase mať dieťa a my si už naozaj chceme založiť rodinu a tieto debilné chemické lieky.... vaaaaa

ooo

Po včerajšom strašnom panickom ataku, kedy sme si mysleli, že už budeme volať sanitku, som si dnes opäť nasadila AD... už nikdy v živote to nechcem zažiť, doteraz ma klepe, ledva fungujem, slabá som nenormálne, stále mám pocit, že odpadnem, nevládzem chodiť, nechutí mi jesť... napriek tomu som v práci, lebo čo už iné mám robiť...

RNG

elessar, uprimne povedane o tom mulungu neviem dokopy nic, co obsahuje a ako pracuje, ale zrejme pracuje ked ho tolke miliony ludi pouzivaju s uspechom.
Preto sa ho snazim doviezt aspon v mensej kvantite

Navy

Elessar, prepáč, že som Ťa predbehol. Ronina teória o zmierení sa a tvoja o nezmierení sa s negatívnym stavom je v súlase. Byť pozitívnym a nechcieť veci na silu, v tom je ten súlad.

elessar

RNG...mulungu podla popisu obsahuje "gamma amino butyric acid"...teda by mala posobit na gaba receptory. okrem mulungu je aj iny potravinovy doplnok s nazvom GABA, v ktorom je iba "gamma amino butyric acid" a ktory je priamo urceny pre ludi s nejakou poruchou na gaba receptoroch. mulungu, ktore obsahuje este rozne ine latky okrem spomenutej kyseliny asi bude sirokospektralnejsie...jednoducho ako si napisal, akysi lubovnik na juhoamericky sposob. mulungu vsak pracuje asi trosku inak, nakolko nema v sebe hypericin ani hyperforin(aspon som sa to nedocital). am i right??? :)))

Navy

Derealizácia je stav, ktorý sa dá vyvolať napríklad aj disociačnými drogami. V podstate by to mohlo znamenať, že v mozgu derealizovaného sa vytvára chemikália podobná disociačnej droge. Výskum ukázal, že disociačné drogy majú afinitu na kappa opioidné receptory. Blokáciou citlivosti týchto receptorov sa preukázal účinok zoslabenia, alebo odstránenia derealizácie. My, čo máme derealizáciu, sme neustále v stave, ako keby sme boli pod vplyvom disociačných drog. Nie je to žiadna zábava, a ten kto si myslí že je, tak tomu by som prial skúsiť si to aspoň na týždeň. Najúčinnejšou vecou na odstránenie derealizácie, čo som kedy skúsil, bol tramadoli hydrochloridum, ktorý tiež blokuje citlivosť opioidných receptorov. Škoda, že sa veda tak málo venuje tomuto fenoménu, a že psychiater nemá právo predpísať na derealizáciu napríklad Naltrexon, ktorý sa používa na blokáciu závislosti na drogách. Ostáva mi len hľadať alternatívu v prírodných doplnkoch. Zatiaľ som našiel len toto: www.finclub.cz

elessar

NERITA...ak uz depresiu nemas, gratulujem. dufam ze HAK si raz a navzdy hodila do kosa - teda zaniesla do lekarne, nakolko je to nebezpecny material...doslova aj do pismena :)))
...urob mi malu laskavost...nenechaj si to len pre seba, ale upozorni na negativa HAK vsade, kde len mozes...bud poslom dobrych (vlastne asi nie dobrych, ale rozhodne pravdivych) sprav...