Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Depresia

Príspevok v téme: Depresia
layla

Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.

Súvisiaci obsah

RNG

Zialbohu, B-12 nedostanes prakticky vobec z jedla, najviac ho dostaneme z cinnosti probiotik v nasich crevach. Cez zaludok sa sa dostava z neho pramalo.
A zhromazduje sa v peceni, ktora ma zasobu az 15 mg, ale za niekolko mesiacov sa moze vycerpat az na nulu, preto je dolezite si ho v pripade podozrenia na nedostatok(trasuce sa ruky su casto dosledok, aj malokrvnost a nedostatok energie)dodat v ucinnej forme, pod jazyk (alebo injekcne...)

[zruseny12]

face,ja viem ja som len prave ten spomenula vit.B12...inak je toho viac...sak tiez to mam v knihe a vyskum stale ide dopredu stale sa najde nieco nove a novsie...

face of agony

Mariaa, nielen nedostatok vitaminu B 12 sposobuje depresiu. Uz som precitala dost knih o tom. Aj prave teraz mam rozcitanu jednu, ktora je venovana iba problematike vitaminov. Je to velmi zaujimavé. Mohla by som ti vymenovat najmenej desat vitaminov, ktorych nedostatok sposobuje depresiu. A su aj take, ktore sposobuju depku, ked ich mas vela. Ale ten problem s jedlom som myslela tak, ze mam PPP.

[zruseny12]

jasne aj jedlo suvisi zo zdravim...uz som pisala ooo,ze depresie vyvolava nedostatok B12 atd.keby ste si mohli najst knihu JEDLO AKO JED,JEDLO AKO LIEK ta by vam pomohla...

face of agony

Ooo, nijak velmi mi to nepomohlo. Praveze som mala pocit, ze ked som odtial odisla, tak som bola este v horsom stave. Ja som to tiez najprv brala tak, ze si tam aspon oddychnem. Ale ja som na tom nebola az tak zle ako ostatni pacienti (boli tam z kazdej vzorky, takze dost pestre) a to ma este viac deptalo. Sice som videla, ze ja nie som az tak na tom, ale ako isto sama vies, tak to v tejto chorobe velmi nepomoze. Lenze ja som mozno bola na nespravnych miestach, vraj v Pezinku je to velmi dobre. Riadne terapie, skvely personal a je to tam viac specializovane. Mozno by si to mala vyskusat. Za to nic nedas, ved co ked to prave tebe pomoze?

face of agony

Ooo, ja neviem. U mna to je tak, ze raz som hore a potom zas dole. Ale moja nalada suvisi aj s jedlom. Ale neviem, ci to patri do tejto temy.

ooo

Face ty si asi tiež mladá baba, čo? Už 4x? A prinieslo to niečo? Mňa to napadlo vo chvíli zúfalstva, že mi hádam už nič nepomôže, ale ešte budem bojovať... len sa striedajú čierne chvíle s trochu svetlejšími... hlavne ma desí tá práca zajtra... a pozajtra... a celý týždeň... som si dala polku neurolu o jednej, tak somsa máličko upokojila