Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Depresia sa prejavuje trochu inak. To by si podla mna citila, ze si nejaka sklesla, smutna, nechuti ti jest (alebo jes az prilis), nic ta nebavi, v nicom nevidis zmysel. Casto nemas ziadnu energiu. Potom tam su aj psychosomaticke potiaze, ktore sa mozu prejavit vselijako, ale typicke pre depresiu su bolesti hlavy, pocit na zvracanie, vracanie, zaludocne problemy atd. Ale tak ja nie som ziaden odbornik, tak to aj tak ber:)
praveze nic cudne sa mi na tom nezda len naozaj idem vybuchnut ked to pride dnes chcem skusit ten tlak nejak cez ucho novinami zapalenymi vytiahnut vraj to aj pomaha nevjem naozaj co robit nemam v rodine ziadne take problemy psychicke... no a doktor povedal ze to normalne obcas ludia pocuju vrzganie ked pohnu hlavou ja fakt nevjem
Mal si predtym niekedy depresiu? Alebo vyskytuju sa vo vasej rodine psychicke choroby? (nielen depresia) Popis mi to vrzganie. Co ti na to povedal doktor (to vrzganie)? A tie myslienky. Zda sa ti na nich nieco cudne? Prepac, ze sa ta tolko vypytujem:)
a tjez zabudam a tak.. ale ked robim njeco, ze som zaujata a tak tak je mi fajn ale jak pride klud a zacnem rozmyslat hned to tu je zas.. no a hlaavne ked som v strese, prvy den v praci bol na odpadnutie abo ked som v tescu z ludii vsade naokolo mi ide prasknut hlava citim ze potrebujem vypadnut.. je to strasne beriem tabletky coxtral nevjem ci poznas ale podla mna mi z nich je este horsie..
mam taky misung v hlave ze si myslim ze nou tresknem o stenu mam vela myslienok a nevjem ich usporiadat a k tomu ta cudna bolest pocujem jak mi nieco vrrrzga v hlave a ide ma drbnut z toho ( prepac za slovnik) ale je to fakt strasne najskor som to ignorovola chodila som na fyzioterapie myslela som ze ide o krcnu chrbticu aj to preslo ale je to tu zas uz ani fyzio nepomaha a uz mi nikto neveri ze mi njeco je kazdy ma nahovara ze je to psychickeho povodu tak sa snazim zistit co najviac..
Takze ma skor take telesne tazkosti a nevedia ti zistit preco. A to ako si myslela s tym myslenim na smrt, ze nevies ci rano vstanes?
face dakujem ze si odpisal cakala som ze nenapise nik:) no mam toho strasne vela ono sa to zacalo minuly rok v decembri tlakmi v hlave, po styroch som musela ist po schodoch lebo som mala pocit ze padam do zadu a odvtedy to mam v hlave stale tlaky, jak keby sa mi tam liala krv a kazdu chvilu praskne, nevjem spavat jak zavrem oci tak mam pocit ze upadam do vankusa trpne mi hlava myslim na smrt, na to ze rano nevstanem.. robili mi CT mozgu, Magneticku rezonanciu a vsetky krvne testy aj ocne a vsetko je ok.. bojim sa uz nevjem co dalej
Lucia, tak popis ake mas priznaky. Lebo toho je vela. Ake testy ti robili?