Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Toto je zaujímavejšie: www.myspace.com
Face tak som rada, že počujem na sertralín chvály :) tiež ti držím päste, nech nám je už konečne lepšie... ale čo... nech nám je super, no nie? :)
Ooo, tak potom mi je lepsie z toho. Lebo spozorovala som, ze sa citim inak. A uz som myslela, ze to som dokazala silou vole :D Par tyzdnov som nemohla spavat a budila som sa v noci casto. Tak to mozno preto. Ale teraz to budem brat aj cez den, myslim. Tak povzbudzovadlo? Hm, to sa mi hodi. Super.
Dufam, ze ti to zaberie a naozaj to bude ten spravny liek pre teba. Drzim paste:)
ELESAR jo, jo, serlift je skoro to isté, účinná látka je rovnaká. Totiž zmenila som psychiatričku, táto sa nedá s tou predošlou porovnať. Ešte stále som na PN, ale napríklad som zvládla byť teraz cez víkend 3 dni na chate a v pohode, dnes som bola v BA a tiež relatívne dobre, aj keď teda musím povedať, že v Ikei mi bolo na odpadnutie, hlava sa mi točila, ale ignorovala som to. Zajtra sme pozvali kamarátov na návštevu (2 mesiace som sa takmer s nikým nestretávala). Snáď je toto ten môj liek, čo aj mňa vytiahne z najhoršieho. Elessar drž sa
mohol by mi niekto poradit.skusal som sjw,5htp a bez niakeho ucinku.stale som v passe.moja diagnoza je socialna fobia (p.....svinstvo)jedine co ma ako tak da do pohody je oxazepam.ale ten nexcem dlhodobo brat. skusal som aj b-stress neviem preco ale bolo mi po nom divno.bral som aj dlpa ale to je fakt len taky placebo.ze by som skusil niaky rybacii olej alebo uz neviem co. ad som bral ale pomohlo mi len na zaciatku ziadne zvysovanie davky uz nepomohlo a ani ziadne ine ad. bral som ix asi 10 druhov.psyxos mi uz ide na nervy len by na mne skusal dalsie ad.
OOO...velmi sa tesim tvojmu pristupu. ten liek bude naozaj dobry. ja som kedysi bral serlift...asi tam bude rovnaka ucinna latka (sertralinum). bol dobry, vytiahol ma z najhorsieho... az ma chyta nostalgia :)))
LUCIA007...depresia sa prejavuje aj fyziologickymi problemami, nielen psychickymi. tlaky v hlave som mal aj ja + neusporiadany tok myslienok, ktore si s tebou robia co chcu a ty ich nevies zabrzdit. nuz vysledok - moze to byt depresia, ale nemusi...to je takto dost tazko zhodnotit.
Face pravdaže mohli... Sertralin by mal zaúčinkovať rýchlo, už po 7 dňoch by malo byť vidieť malé zlepšenie a po dvoch týždňoch ti má byť zjavne lepšie. Takto mi to bolo povedané. Inak je zvláštne že to berieš na noc. Spíš dobre? Lebo mne doktorka povedala, že to je povzbudzovadlo, takže ja to beriem ráno. Ja beriem 50 mg len odvčera :)
mala som depku zo seba, chcela som umriet, aj som to skusila. prezila som to a odvtedy si uvedomujem ze kazdy den je korálka na dlhej šnúrke a každá z nich patrí len mne, až kým sa náhrdelník neroztrhne. niektoré korálky su biele, niektoré čierne, niektore farebné, niektoré šedé. ale život je pestrý a preto ma baví. čo ma drží pri živote je nádej a láska.