Caute vsetci!Rozhodla som sa zalozit tuto temu pretoze ma uz dlhsi cas zoziera prave depresia..ja sa proste neviem z nicoho tesit:(mam len 16 rokov ale velmi sa trapim,hocico ma dokaze rozhodit,nikdy nie som stastna a mala som uz aj take myslienky na samovrazdu:(prosim kto ma podobne problemy nech mi napise alebo poradi co s tym mam robit,ku psychologicke som chodila ale nepomohla mi a lieky brat nchcem.
Depresia
Farmaceutka, ja som Ťa žiadal o konkrétnu výtku k tomu, prečo užívam Tramal nesprávne.
Ooo. Niečo pre teba: heylottka.blog.cz
Múdra farmaceutka ak už máš toľko odvahy na rozdávanie rozumu, nože poraď tu všetkým, ktorí trpia depresiami a úzkosťou svoj vlastný recept, ako sa zbaviť problémov a to bez liečikov. Veď nikomu sa nechce vyhadzovať peniaze za lieky a už nie tobôž kŕmiť sa nimi a prispievať ti na strechu nad hlavou.
Čo keby tu už stíchli tieto smiešnotrápne debaty? Drahá farmaceutka ty máš depresiu? Lebo neviem, či si to postrehla, ale toto je téma o nej... nie o Navyho tramale...
Navy, mas svatu pravdu. Idem sama proti sebe.
Preto vsetci s depkami a inymi problemami, ci uz fyzickymi alebo psychickymi-papajte lieciky, papajte, zobkajte, cmulajte, prehltajte, rozpustajte, pred jedlom, po jedle, pocas jedla, pravidelne, nepravidelne pite, inhalujte, pichajte si do zil, do svalu, podkozne, strkajte do konecnika, do nosa, do usi... A ja si mozno raz budem vdaka vam dovolit vlastnu strechu nad hlavou. Ved preto sa lieky vyrabaju, aby vam pomohli zbavit sa vasich problemov. S tym predsa aj navy suhlasi, ze?
Co sa tyka nejakeho poradenstva o liekoch...pytajte sa Navyho, lebo on vie, ako na to :-)))
Hm, ďakujem... ja keby sa mi podarí nejako odstrániť to hrozné točenie a pocity na odpadnutie, tak sa s tým myslím naučím žiť, aj keď je to svinsky nepríjemné...
Ooo. Derealizácia má rozne podoby. Mne sa netočí hlava, ani nemám pocit, že odpadnem. Mám len pocit, že nič, okrem svojej vlastnej duše, nevnímam ako skutočnosť. Neprajem to nikomu. Ľudské JA je odrezané od veškerého sveta. Ale na verejnosti sa tvárim, že som OK, a že sa nič také nedeje. Však to vlastne ani nikoho nezaujíma. Naučiť sa s tým žiť dá človeku dosť zabrať, ale snažím sa.
NAVY ďakujem, ja len neznášam osobné útoky. Chcem sa ťa spýtať - tebe sa pri dereálke toči aj hlava? Lebo to je môj najväčší problém... ja mám spojené 3 veci - dereálku, točenie hlavy a pocit, že omdliem... ty to maš tiež tak?
Milá farmaceutka. Rozhodne by som Ťa nechcel ako poradkyňu, v oblasti bratia a nebratia liekov. Ak je niečo brzdou aplikácie, tak je to práve tvoj postoj. Ja nemienim jazdiť bicyklom dole kopcom pomaly len preto, že sa nejaký cyklista bojí jazdiť rýchlo dole s kopca. Niekto jazdí z kopca pomaly, a aj tak sa vysype. Niekto rýchlo, a nič sa mu nestane. Zovšeobecňovanie je najhoršia vec, ktorá môže intelektuála stretnúť. Zamysli sa nad tým, čo píšeš. Pred chvíľkou som to načrtol bicyklami. Ja netvrdím, že človek nemá byť varovaný. Ja netvrdím, že sa človek nemôže stať závislým na tramale. Ja tvrdím, že sa tomu dá zabrániť, ak človek použije správny prístup. A som presvedčený, že ja ho používam. Ak si myslíš že nie, tak mi vysvetli v čom. Ale konkrétne, nie žiadne zovšeobecňovania. ja užívam tramal, pretože mám bolesti a nevládzem. Symtómy, ktoré mi nevedia vyliečiť, preto užívam tramal, aby som ich nemal. Však načo by sa tramal vyrábal, keby sa nemal používať? To je otázka pre farmaceutku, ktorá žije zo ziskov, napríklad aj z takého tramalu. Čo sa týka hehehe, nenapísal som, že v živote netrpela, ani to, že netrpela viac ako ja. Napísal som, že netrpela tak, ako ja. A to je rozdiel.
Studente. Mám pocit, že máš problém racionálne chápať to, o čom tu píšem. Teraz neviem, či to je v nedostatku Tvojej inteligencie, alebo v nedostatočnej snahe to pochopiť. Skús sa nad tým trošku intenzívnejšie zamyslieť, pretože si myslím, že to bude v tom druhom, alebo sa mýlim? Myslím si, že choroby nazývam priamo, a nie milosrdnými názvami. Nech sa schizofrénia nazýva schizofréniou, ale nech neexistuje kategória DUŠEVNÉ CHOROBY, pretože za 1. duševné choroby neexistujú a za 2. sú to fyzické choroby. A ak má niekto problémy s emocionálnymi rovnicami, tak to tiež nie je choroba, ale postoj. Myslím si, že v tejto oblasti už neexistuje racionálnejšie pomenovanie. Naučiť ľudí správne chápať veci, je nerealistické. Správne pomenovať veci, je realistické. A ako ich najskôr naučíš správne chápať veci? Vtedy, keď ich správne pomenuješ, a to určite pri termíne DUŠEVNÉ CHOROBY určite neplatí. Najväčšiu stigmatizáciu tu vytvára práve oslovenie DUŠEVNÉ CHOROBY, takže ak tento názov nepadne, tak nepadne ani stigma. O tom som presvedčený. Práve vďaka súčasným poznatkom vedy, by bolo úplne namieste, keby sa psychické prejavy oddelili od fyzických. Je k tomu dostatok poznatkov.
Ak je duša filozofickou záležitosťou, duplom by to nemalo mať miesto v odbornej terminológii, ktorá vychádza z vedy. Ak veda nemá jasno, čo je to duša, tak by medicína už vôbec nemala tento termín používať. A čo sa týka zvieracej duše, mám jeden príklad. Raz som sa neumyselne otrávil atropinom. Umelo som si vyvolal takú silnú schizofréniu, že som stratil vedomie. Moje telo sa ale nezvalilo, ale ďalej fungovalo bez môjho vedomia. Chodil som, vyhýbal sa prekážkam, robil rôzne veci, ale moja duša nebola pri vedomí. Nie je to takto nejako aj so zvieratmi?