Mam AIDS

nashira

??? no uz som si viac nez ista ,ze si s fachu.Obhajujes nieco za co sa nemozes zarucit.Ludsky faktor je omylny ci pracuje v politike,zdravotnictve,skolstve za nokoho nezes dat ruku do ohna...

dvojbotka

ja by som este k tym hadiciam...bola som len raz na gastrofibroskopii....moja mama vystudovala medicinu a tiez sama vravela ocovi ze nech ma vybavi u lekara ako prvu lebo castokrat sa zdravemu cloveku prave to hadicou zanese choroba pretoze dezinfekcia medzi pacientami je zalostna,poriadne to vycistia len na konci dna :(

lieaea

to nie je pravda. tak to nie je. zvlast, co sa tyka HIV, pretoze tam moze byt clovek nakazeny, ale protilatky sa tvoria az neskor, takze pokial sa nerobi opakovane vysetrovanie, tak sa to nezisti. Ja som si kedysi tiez myslela, ze sa to tak musi robit, ale nie je to pravda.

???

každá krv,ktorá ide na transfúziu musí byť vyšetrená,aj ked ide o autonehody a je treba vela krvi.Kedysi to fungovalo tak,že sa zhánali darci,odobrala sa im krv a mohla sa dávať.Dnes to už nie je možné a akákolvek krv ktorá ide na transfuziu musí byť vyšetrená na HIV,zltačku B a C,syfilis.Všetky vyštrenia musia byť negatívne a len v tom prípade sa može krv podať.

lieaea

no ono je to tak, ze ked sa potrebuje rychlo vela krvi, ako napr pri autonehodach a nie je ina moznost, tak sa nerobia testy a krv sa dava na transfuziu. lebo vtedy nie je mozne robit oopakovany test o tri mesiace, ktory je na detekciu HIV nevyhnutny. Je to hrozne ze to tak funguje.

srnka

Jaaaj sestricky to je niekedy ina kategoria (cest vynimkym)najlepsie su na gynde- som od isteho casu alergicka na vetu: no co je mamicka co je tlacime tlacime! ! !

nashira

Ja mam par zlych skusenosti....Napr.vyberali mi zlcnik a mam taku jazvu nad pupkom ,ze to vyzera akoby som mala dva pupky.Na druhy den prisla sestricka a napriek tomu ,ze som tam mala navstevu ....brata ma nutila vstat a chcela mi strkat do ritky klyzmu...ja jej hovorim aku klyzmu a preco a ona no taku co sa dava pred porodom a ja ,ze preco a ona mate to v karte a ja co mama v karte a ona ,ze mam vam dat klyzmu.A ja na to ,ale to nie tuto ,ale ja mam svoju klyzmu co mam ako liek na crevo a viem si ju dat sama.Ona na to "to som nevedela.....bola to ublacana koza ,keby som bola mlada a neskusena tak si tu klyzmu pod takym natlakom asi aj necham od tej dory aplikovat....no sen

srnka

tiez myslim ze ta hadica nejde len tak kupit,asi by na teba pozerali ako na blazna.a takisto si neviem predstavit ze by tu moje deticky ostali sami a ja by som zomrela na nieco za co by niesol zodpovednost niekto iny.cele nase zdravotnictvo je humus a my sa bojime ozvat.dcera bola vcera u zubara a musela upozornit zubarku ze predtym ako jej isla pozerat do ust,nevymenila si nastroje,predtym pozerala do ust jej spoluziacke.no vravim humus!