nashira ten pristroj co ma ta doktorka sa vola CRP a je to fajn vecicka,predides tym zbytocnemu podavaniu antibiotik,urci to do par minut ci su alebo niesu potrebne. V susednej obci to ma doktorka a vysetrenie stoji 120 sk a je to na vlastnu ziadost,je to dobre lebo ja ked nechcem malemu atb idem tam si dat spravit crp.
Inak naposledy som rodila oktober 2006 a malemu po porode neurcili krv.skupinu vraj to uz poistovna nepreplaca a ak to chcem vediet tak si za to musim zaplatit tak dodnes to neviem ,ale chystam sa na to.Aj tak sa mi to zda hlupe nerobitto automaticky.Kazdu matku to predsa zaujima.
to mate celkom lacnu vakcinu proti pneumokokom. u nas cca 700 sk.
odkial vies, ze by kava vychladla, kym by som dosla? mozno byvas len o ulicu dalej, nashira. to by bola akurat.
nasa pediatricka v poslednom case nejako zacala vyzadovat "pozornosti" od rodicov pacientov. uz mi to tiez celkom vadi, ale zas, chvalabohu, nechodime tam tak casto, tolko prezijem. nebudem zakazdym flasu nosit, predsa.
No vidis a ja ked som chcela dat maleho zaockovat tak o tom vtedy nevedel a ked to uz somar stary vedel tak to uz mal maly streptokoka v nose a ma ho tam doteraz tak sa nemozme ockovat.
Ockuje sa teraz aj proti pneumokokom...ak je to spravne .U nas to stoji 400sk .Maleho mi zaockuje lekarka od 2rokov a 5rocnu mi nechce ,lebo to ockovanie je vraj vhodne pre deti od dvoch do 5 rokov a pre staryh ludi.Ale chcem aj tu 5rocnu.Asi jej ju nanutim ked to inak nejde tak to nejde.
Presne ta chapem nashira s tou lekarkou,my mame to iste.Nas pediater ja stary dedko co ledva udrzi moc a pero v ruke,trasu sa mu ruky nohy, uz je sam chory ale este sa tam nasilu drzi.je to dedkov najlepsi kamarat,boli stari komunisti.my k nemu chodime tiez iba preto lebo by sa urazil keby sme odisli a vonkoncom niesme spokojni.ma iba tie svoje stare zauzivane metody ktore boli aktualne pred 30 rokmi,nepripusta nove sposoby liecby a stale opakuje- za nasich cias sa to robilo takto....uz som ho dokonca raz aj pristihla ze nevedel o jednom ockovani a ja som sa docitala ze uz je mozne deti ockovat aj proti streptokokom a on sa na mna diva ze kde som to nabrala. o mesiac mi vravi ze mali ste pravdu uz som sa o tom dozvedel aj ja.proste celkovo niesme spokojni,vzdy vravi iba svoj nazor,matku ani nepripusta k slovu a ked som sa ho raz spytala ze kde ma hracky pre male deti na rozptylenie pri vysetrovani povedal mi ze to je pekna blbost tak posudte sami.
A keby si ku mne docestovala....to by ta kava asi bola stara a chladna...Niekedy sa chodim pozabavat na www.rehot.sk cierny humor a o svokrach to su najlepsie temy....len ten cierny je otrebne triedit kazdemu podla miery znesitelnosti.