hanka, myslim, ze ta zbytocne budeme teraz presviedcat, mam pocit, ze vidis teraz ciernu aj tam, kde je jasna farba.
som starsia a len minuly rok som porodila zdrave dievcatko. cisla, statistiky pre vyskyt downovho syndrmu, cu len cisla. vela z mojich kamaratok a znamych v rovnakom veku ako ja mali babatko v nedavnej dobe, alebo dokonca este len cakaju teraz prve. kazda mame urcite velke obavy, ci to nase dietatko bude v poriadku, je to prirodzene.
ze mate pozicku? ked ta to trochu ukludni, my mame hypoteku na byt 800 tisic, a tiez sa splaca veeelmi pomaly. ale sme zdravi, tak pracujeme. ja tiez zijem s obavami, ze toto raz nebude. ale vzdy sa najde nejake riesenie, ludia, ktori pomozu a vsetko bude jednoduchsie. skoda, ze nemas pri sebe manzela, urcite by ti bolo lahsie.
pre mna boli vsetky tri tehotenstva velmi emotivnymi obdobiami, plakala som kazdu chvilku a zas som sa len bala, ci im neuskodim...
a teraz? uz je to uplne ine - to bezzube stvoreniatko sa nadherne prenadherne usmieva, ked ju vezmem na ruky, tak silno ma objima, tolko si nezrozumitelne blaboce (ale ja jej rozumiem, pravdaze, lebo ja hovorim takou istou recou), je to najuzasnejsie obdobie. a teraz mam radost z toho, ze som jej kupila prve satocky a z inych drobnosti....
kdesi tu na fore bol pribeh zeny, ktora ma 37 rokov, velke deti a pocit, ze jej zivot unika medzi prsty... ber to ako pozitivne povzbudenie - ber to tak, ze ty v 37 rokoch nebudes riesit taky problem. a ked ten najstarsi bude v puberte, budes mat pri sebe este niekoho na maznanie :-)