Mam AIDS

vierka

Hej,Nellka,aj ja som mala svokra a svokru,pred 80-kou mali,keď som sa vydávala/manžela mali v pestúnskej starostlivosti.Svokra bola sestra jeho babky/a tiež som mala po svokrinej smrti peklo na zemi,takže viem o čo ide.Ale postarala som sa ukážkovo.Tak to hovoria Ľudia okolo nás.Ale ke´d sme prišli k babke večer o 19.00,a ona mala v izbe 16 stupňov v zime,tak to o niečom svedčí.Syn berie celý dôchodok,aj to sa mu máli.Vraj treba šetriť.Toho by som ja schopná nebola.Ešte by som povedala,že vlastným deťom som odoberala od úst,aby mal dedo napr.banány.To som len obrazne povedala,len som chcela aby ste vedeli o čo išlo.Nikdy nemohla jeho familia povedať,že nedala mu to,alebo ono,alebo že bol špinavý,smradľavý...Sama som ho ťahala do vane aj z vane,neskôr prezliekala aprebaľovala,umývala na posteli každé ráno,krmila hodinu,kým sa najedol....a okolo mňa behali moje malé deti,mimochodom ráno ešte nenajedené.najprv bol dedo,až tak oni.Ale mala som pokoj.Vždy som prosila Boha,aby mi zaľahol do postele,lebo tá večne očúraná podlaha pri WC mi liezla na nervy,takisto poolievaná nová kuchynská doska so sirupom,ale,to by ste sedeli týždeň pri počítači ,keby som tu všetko opísala.Takže Nellka,viem,o čo ide,a koľko korún som sa nakradla,ho,ho,ho.Hotová milonárka som mala byť.Ale nedať človeku najzákladnejšie veci,to je des.A to ma trápi najviac.Aj by som si ju zobrala k sebe,len nechce ísť.Včera mi vravela,že: Vierka,ale ja sa už nedokážem postarať o deti.A ja som jej povedala,:babka,ja to nepotrebujem ja sa postarám popri deťoch aj o vás,no ale nechce.Chce byť doma.

nellka

Vierka, ty všetko žehlíš? Ja som tiež tak kedysi mávala kopy prádla, ale nakoniec som sa nechala ukecať, nech to nežehlím, len pekne zavesím a potom hneď poskladám a fakt, že to ani neni vidieť, ono sa to v tej skrini ešte vystre- aj tak to majú oblečené jeden deň a ide to do prania. Žehlím už jedine košele a nohavice, také čo treba, inak nič. Vieš koľko roboty mi odbudlo?
Dnes som robila poriadok v skriniach, odkladala som zimné veci, triedila, čo je malé a vytiahla letné, celé doobedie mi to trvalo. A podvečer sa ešte chystám upratovať, muž príde skôr z roboty, tak dnes mám upratovací deň.
Vierka, moja babička s nami bývala, ale poviem ti, bolo to niekedy o nervy. Nedala si povedať, robila veci, na kt. už nestačila, s mamou sme sa čosi po nej napucovali, lieky sa váľali po zemi/aj kedečo iné, nebudem sa rozpisovať/, stále chodila po byte, človek si nemohol ani zdriemnuť. budila mi malú...Ten kto nezažil, nepochopí, mala som ju strašne rada, ale už keď som počula, že zase ide, mala som tep 180/min. najmenej...a tiež niekto nevedel pochopiť, čo sme s mamkou z toho také na nervy, však je zlatá...no hej, pre toho, kto sa tam vyskytol raz za čas sa to tak mohlo javiť. Neviem, akú má nevestu, ale sú to nervy.
A som rada, že sa má malá už dobre, aj to moje malé už skoro vôbec nie je soplavé, tak sa teším. Slniečko robí svoje.

vierka

Nellka,ona mi aj povedala,že taký deň už dávno nemala.Bola u nás od 13.30,a odchádzali o 18.00.Ani raz "netrepla".Vysadili jej totižto lieky od psychitra,lebo z nich bola mimo.Rozprávala so zrkadlom,že dobrý deň pani,a vy skadzi./ to akože odkiaľ,keby ste nerozumeli/.A pritom by psychiatra potrebovala jej nevesta,ktorá pri nej býva.Ale to je na napísanie knihy.Ešte kým bola zdravá,tak posedela max hodinku.Vždy utekala domov.Museli sme jej aj sem tam pridržať vidličku,sem tam jej klobáska spadla ale v pohode.Taká bola zlatá,ešte sa smiala z toho.A čo sa malinkej týka,už nehnačkuje,je o.k.,aj v noci mi spinkala,to skôr ja som vstávala prikrývať ju,lebo sa stále odkopáva.Ale choroba prešla na mňa.Mám náschu,už včera večer som sa cítila pod psa,pospala som si od 8.30 do teraz s Paralenom a je mi lepšie.Hm,čo budem dnes robiť?treba asi dvakrát práčku pustiť a mám kóóópu žehlenia tak asi tak.Ešte že navarené mám od včera.Pekný deň

nellka

Vierka, tak dnes ste sa mali fajn, tým opisom tej babičky si mi pripomenula tú moju, tiež tie naše detičky tak ľúbila, aj nás, vnúčatká, niekedy je mi smutno, že už nie som dieťa. Chcela by som ešte ísť k babičke na prázdniny, ráno by voňali palacinky, potom by sme išli na prechádzku, dali by sme si "kávičku" so šľahačkou, pečené zemiačky...Bývali sme vtedy u mojich rodičov/aj ona s nami/, keď zomrela, mala skoro 95rokov a už len ležala, bolo to vykúpenie,ale vždy, keď si na tie časy, keď sme boli deti, spomeniem, tak mi je to ľúto. Ku koncu si ma plietla so svojou maminkou a keď som ju pohladkala, tak sa usmiala ako malé dieťa, taká bola zlatá...
Tak ste jej, Vierka, určite urobili radosť.:)
Pôjdem už spať, dobrú nôcku!

vierka

Palomino,skúsila som poslať opäť foto,tak daj info či došli.Dnes už odtiaľ odchádzam.manžel zasadá.Pápá dobrú noc,

vierka

Ahojte.Tak my sme dnes namiesto vypekania opekali,grilovali...Bolo super.Detičky z materskej a základnej školy pripravili pre mamičky vystúpenie,tak sme boli.Bola aj mamka,krstná,segra a sesterka a napodiv aj moja babka,ktorá je u svojej nevesty zabudnutá.Prestali sa o ňu zaujímať.Mamka ju k nám zobrala,ale bola som veľmi rada.Videla som ju naposledy na vianoce,a veľmi by som si vyčítala,keby som ju nevidela ešte pred smrťou.Dúfam,že to nebude tak skoro,lebo ju mám strašne rada.Má tesne pred 80-ou.Ale zdala sa mi lepšia ako vtedy na vianoce.Vypadáva jej to dosť často,ale poznala nás a veľmi sa tešila detičkám.Nevedela sa na nich vynadívať.Dala som jej karafiát,ktorý som ja dostala v kinosále,tak jej až slzičky vyšli.Ona tam totižto nešla,ostala u mňa doma s manželom.Dobrý bol záver vystúpenia,keď sa moja segra postavila zo stoličky/také tie,čo sa vrátia hore,ke´d sa postavíte,určite budete vedieť/chytala malú,lebo utekala,chcela sa posadiť naspäť, ale nerátala s tým,že stolička nieje tak,ako sa postavila,a vytiahla sa aká bola dlhá.Pýtala sama že či ju niekto videl,tak som jej povedala s veľkým rehotom,že nie,lebo sedíme v prvom rade

nellka

Vierka, čo malá? Už tak nehnačkuje?
Mentolka, ja a seriózne? tie fotky klamú, ja som všetko možné, len nie seriózna osoba. Ako, nie že by som bola nejaká podvodníčka, ale som skôr bláznivejšej povahy. Mám takú kámošku od detstva a my dve, keď sa stretneme, tak sa smejeme ako puberťáčky, ja sa stále cítim na 27-násť. A ako je to s vami? Máte pocit, že sa meníte, že ste už, čo ja viem, kľudnejšie, usadnutejšie, alebo sa viete baviť tak, ako kedysi?

mentolka

Ano nellka prisli prepac myslela som ze som ti to uz pisala.Si kocka a deticky mas zlatulinke take "nežnotinky" Vyzeras tak seriozne :-)))
Pozeram ze dnes vypekate vsetky rebarborove,ceresnove a ine bublaniny,babovkami sa to tu hemzi,a to este ze tu vierka nepisala lebo stavim sa ze aj ona dnes vypekala,to je taka gazdinka jak lusk.Palomino tebe je uz ok?
Ideme pozerat komediu,tesim sa,uz manzel nosi vankuse a deky na gauc,robime si pohodlicko....pá

nellka

Ozaj, dostala som kvietok a bonbonieru a to som sa tešila, že som už mala ja narodky aj meniny, tak prívod sladkostí už skončil a zase deň matiek....taký podraz!!!:)