Mam AIDS

palomino

Dobre ranko zelam, aj ked vy uz mate vecer. pinky, ani na Slovensku to nie je az take ruzove, mamka potrebovala rehabilitaciu krcnej chrbtice a poistovna jej povedala (po tom, co si poistne plati x rokov), ze NIE. Dovolili jej prve dve kury a potom musela cakat stvrt roka, aby mohla podstupit dalsie, cize ked sa jej zacalo ulavovat, musela s tym prestat...Joj, vsade je to take o nicom. V USA mame zmluvu s poistovnou, ze za navstevu u odbornika sa doplaca 15 dolarov, inak vsetko na 100 percent preplacaju, kadejake drahe testy, magneticku rezonanciu a tak a je to velmi promptne, necaka sa s rakovinou na rezonanciu 3 mesiace...Na druhej strane treba mat aj plan B, lebo presne ako ty hovoris, ze v slobodnej Amerike je vsetko predrazene, kazdy si uctuje co chce, tak ja som doma poistena tiez, momentalne odhlasena, ale ked mi treba, tak sa prihlasim na aku dobu chcem a zaplatim si to. Vies, cloveku je jedno, ze su tu operacie a podobne drahe, pokym poistovna preplati, ale ked nahodou nie, tak aspon je moznost sadnut do lietadla a ist to riesit inde. Mnoho ludi tak ostalo uplne bez penazi - zistili im nejaku vaznu chorobu, poistovna sa zatala, tak ked clovek nechce skapat, tak si musi liecbu zaplatit za vlastne...Je to strasna predstava.
Pinky tie hribiky ti v dobrom zavidim, ja milujem hubovu prazenicu. Tu ani neviem, ci rasti huby, aj ked kazdy den v zahrade vytrhnem jednu divu:)
Hanka, aj ja sa pripajam k blahozelaniu k meninkam.

pinky

No vidis palomino - zasrata Amerika!Vsetci si mozu uctovat kolko chcu a poistovna si tiez vybera ci to zaplati alebo nie.To je ta slobodna Amerika.Esteze ja som doma na hlupom Slovensku a mam ake take istoty keby som nedajboze ochorela.
Aj my sme boli na hriby,nasli sme vela ale nemrazime,hned sme pojedli-fajna prazenica.Dnes ma starsia sestra 40-ku tak ideme na velku oslavu a mladsieho brata syn ma v pondelok 2 roky.My sme velka rodina tak bude veselo.Tusim je aj Anny teraz tak hanka bez zelam ti vsetko naj k meninam!!!

nashira

No musim vam napisat ako nas maly telefonuje...Ahoj dabi dabi dabi dabi cau.No a hned aj musim koncit ,lebo uz pocuvam maci maci maci maci..tak odchadzame na

palomino

Este som chcela napisat, ze nam poistovna poslala take informacie, co oni vzdy posielaju, ked ma clovek za sebou nejaky ukon, ktory musia uhradit oni. Tak nam prislo vyuctovanie za to moje vybratie uzliny. Na operacke som bola 45 minut, v pooperacke hodinu...Viete, kolko ten spas stal?
Takmer 20 000 dolarov!!!!! A to nebol ani slepak, ani zlcnik, len vybratie uzlinky a nastastie, ze nemam rakovinu, lebo napriklad lieky proti rakovine stoja 3000 dolarov mesacne a ked clovek nema poistovnu, moze sa ist vesat. 10 000 dolarov stala operacna sala, 3500 dolarov si vypytal chirurg, 1500 samotna histologia, pooperacka 3000, laboratorny servis (to neviem, co bolo, zobrali mi akurat moc) 500, celkova anesteza 260, cca 700 za vsetky lieky, co mi dali...Proste nemocnica si zauctovala 15 000 a chirurg 3500...Skoro sme odpadli, tu nie su ziadne limity, kolko si moze kto vypytat, tak vsetko je priserne, ozaj priserne predrazene, jedine stastie, ze nam poistovna vsetko uhradila. A to este dobre, ze je to negativne, nchcem si predstavit dalsie testy (rezonancia) a liecba...Kolko tak stoji velka operacia a porod? A poistovna moze samozrejme aj odmietnut zaplatit...

palomino

ked si pisala, ze ta skatulky uz volaju, prve, co ma napadlo bolo to, ze takto nezne nazyvas svoje deti:))) My sme sa stahovali pred siedmimi mesiacmi, ale zrejme sme nemali toho tak vela ako vy. Neviem, co je horsie, ci balit alebo vybalovat. Tesis sa, ze sa stahujete?

palomino

Andy, dakujem za podporu. Neviem, ako by to s tym plotikom vyzeralo, kedze nikto tu nema ziadny plot. My mame pred domom kusok travnika, potom je chodnik a potom je zase maly kus travnika, ten nam uz nepatri, je mestsky a prave tam sliapali...Samozrejme, ze sa ale starame aj o ten, ved by to bolo ako pupavove pole pred domom...No a ti susedia, to neboli nasi priami, co tam sliapali, aler ob dom.
Vsetci tu vencia psov na voditku, ale takom vysuvnom, takze pes moze v podstate ist kde chce a majitelia ho kludne nechaju sa vycurat, kde mu pride (ti vcerajsi. Susedia si davaju pozor a chodia aj s igelitkami na psie...). My sme jedini, co mame popri dome zivy plot, takze ked ten pes od susedov aj vybehne z domu a cely nadseny by po nas poskakal, zastane pred nim a to sme ho povodne chceli povytinat.
Ja som nevedela, ze huby mozno mrazit. Nam to nehrozi, lebo bohuzial tu snad huby ani nerastu, s nasimi sme vzdy chodili na hriby. Su natolko zlati ti nasi, ze nam stale pred Vianocami poslu susene do polievky. Este stale mame. Milujem kapustnicu, taku poriadne kyslu :) Manzelovi zase robievam hovadzinu na sampinonoch, ma to velmi rad, ja ani nie.

andy

Palomino, tak podobne problemy som mala aj ja. Susedia si vypustia psa a on sup na nas travnik. Tiez nam dlhy cas parkovali pred domom a nemohli sme sa dostat ani do garaze. No ked toho bolo uz ozaj privela, tak sme im povedali a bol pokoj. Musis sa ozvat, ved je to vas pozemok. Inac existuju take male ozdobne ploty okolo 40 cm vysoke, tak si daj taky, pokial to nemas velmi velke. Nebudu tam chodit psy. Netreba sa bat a treba sa ozvat, hlavne, ked ta to rozculuje,lebo takto budes len vecne striehnut a jedovat sa-poznam to z vlastnej skusenosti.Slusne ich upozorni, ze si neprajes,aby ti tam chodili a vencili psa, inac, ze si kupis bernardina a nech sa tesia:))robim si srandu,ale ozvat sa treba.
No a k hubam-jasne, ze sa daju zamrazit,ale nesmies ich skladovat prilis dlho. Najprv ich obvaris vo vriacej vode-prudko schladis,poriadne odkvapkas a zamrazis. Mozes si ich aj obalit v trojobale, dat na nejaku tacku-zmrazit, a ked su uz zmrazene,prelozis ich do sacku-nebudu zlepene.Ja som tak zamrazovala sampinony.Este som zamrazovala hriby podusene na oleji aj s cibulkou,tie som davala do misticiek,a potom som ich pouzivala na prazenicu,paprikas,do masa,na spagety...No utekam, skatulky ma uz volaju:((((

palomino

andy, mrzi ma, ze mas tolko roboty, ale oktober prosim ta neprivolavaj, aj ked mame vtedy vyrocie svadby, hrozne chcem, aby bolo este teplo, do aprila tu mrzlo a velmi vela snezilo a tri tyzdne sme tu mali minus 25.
mentolka huby mozno zamrazit? O tom som este nepocula, my sme furt len susili.

palomino

Ja som akurat dosla o siestej zo skoly (od osmej rana:(( a idu ma certi zobrat, lebo ako sedim pri pocitaci vidim, ze susedia stoja pred nasim domom na trave, co som pred niekolkymi dnami poctivo zasiala!!! Slak ma ide trafit, ale som posera, aby som zakricala z okna a upozornila. Boha ti ludia si nevedia nic vazit, my sme si tu horko-tazko vypestovali travnicek, kazdy bozi den polievam, staram sa o to ako o male decko a susedisko si svojimi tucnymi nohami preklada po tej trave:((( Kurnik. Kecaju tam traja...Ako keby nevideli, ze tam furt nieco robime. Ja som na to taka alergicka, ked aj vidim, ze susedia vencia psa, kukam len na to, ci sa ten pes vycura na travu a ostane tam zlta vypalena stopa...Tu totiz nie su ploty. Keby bolo na mne, mali by sme dvojmetrove murovane...Joj.