nashira, kym som byvala na Slovensku, nic som proti Cernochom nemala, ved clovek ich nejak casto nevidel, ked som obcas sla do Blavy, tak to som len tak cumela, ze niekto ma taku tmavu pokozku. Bolo to take, ze fiiiha. Teraz mam moznost medzi nimi zit. Ide skor o tu kulturu, ci nekulturu, nie o to, ze su cieni. Ale americki cernosi su nieco hrozne. Hlucni, chlapi nohavice stiahnute po kolena, len by sa zabavali, v obchodoch kupuju same sprostosti- zemiakove lupienky a tak (ako na Slovensku, ked je podpora, tak Cigani maju v kosikoch torty a chlast). najhorsie na tom je, ze nerobia, len sa stale citia byt diskriminovani, velmi dobre by sa dali prirovnat k vacsine slovenskych Ciganov. Ja pisem o vacsine, nie o tych vynimkach. Vo vazeniach v USA je najviac ciernych. V juznej casti Chicaga som ani nebola, tam to je samy Cernoch, vysoka kriminalita, vrazdy...Dokonca slusni cernosi nechcu byvat s cernochmi! Take veci som tiez nevedela, kym so to nezazila a nevidim to. A hrooozne sa im nechce robit, cernocha nevidis na stavbe alebo pri robote. Akurat minule som cakala na autobus, prisla jedna mlada cernoska - velke nausnice, superfarebne oblecena a zacala sa bavit s druhou, hned vedla mna, velmi hlucna, chichunala sa, pokrikovala, az mi zaliehalo v usiach, tak som ju poprosila, aby prestala kricat, ze ma bolia usi, ona mi na to zdvorilo povedala, ze som p...Takze americki cernosi (uz xta generacia narodena tu, nie ti priamo z Afriky) sa daju velmi dobre prirovnat k vacsine (zase tym nemyslim vsetkych) vychodoslovenskych Ciganov. Ale to ludia, co tu neziju, nemozu vediet. Na letisku mas samych cernochov - sekuritakov, ktori si zgustnu na bielych a sacuju ich. Nikde inde by si to dovolit nemohli. Vacsina cernochov pobera socialne davky a do skoly alebo do roboty ich beru len preto, ze su cierni, je tu taky zakon, kolko ciernych musis zamestnat...Zadarmo studuju na vyske, po semestri vyletia. Z nasich dani...A ten ich cernossky prizvuk...nehovoria spisovnou anglictinou, ked pocujem - I ain't gonna do nothing, som na to alergicka, no kto ich zoberie do prace,ked na pohovore zavalasia take cosi?
Takze taki su americki cernosi. Najviac tu robia Mexicania, bieli Americania nebudu robit cesty, kosit travu, robit pokladnikov...kdeze, oni su na take roboty prilis fajnovi...Preto mozu byt radi, ze tu maju tolko ilegalov z Mexika.