Mam AIDS

andy

Ahojte, tak ked uz sa spominaju ti bezdomovci, tak aj ja som s nimi mala dnes "zazitok". Manzel musel ist po nieco do supermarketu a kedze bol s nami pes a ten tam nemoze, tak som s nim musela zostat v aute, pretoze su tu horucavy okolo 29 stupnov .Otvorila som si dvere, aby sme sa neuvarili, lebo kluc od auta zobral manzel a okna sa inac stiahnut nedaju, iba ked je kluc. No a zrazu si vsimnem jedneho krasavca bezdomovca-ololo 30 ,ako sa na mna vyskiera-bolo to hrozne neprijemne a pocitam ,ze nebol celkom kompletny. Zrazu sa vybral smerom ku mne,tak som bola nutena pribuchnut dvere a rychle som sa zamkla.No a v takej horucave som tam musela sediet asi 15 minut, pes jazyk po kolena a ja tiez. No a ten chruno sa len stale vyskieral a vyskieral a ja som preklinala cele muzske pokolenie...Inac bezdomovcov je tu hrozne vela, je mi ich luto, skoro vzdy im nieco dame. Minule bol vraj jeden cely stastny, ked mu manzel dal stare saty a tasku, je to na zaplakanie, ze take nieco u nas je. Ja viem, ze niektori si za to mozu sami,ale nikdy nemozeme vediet,ako dopadneme aj my, tak ich moc neodsudzujem a pokial su slusni, tak sa im snazim pomoct.Tak pekny vecer!

sage33

mentus, tak bezdomovci letia aj u nas..... poslem hadam foto z domu. my sme teraz v prahe, a dnes nas maly nasiel pri fontane v parku jednu volnu lavicku medzi bezdomovcami leziacimi na tych okolitych, v momente si vyzul slapky, dal dolu batoztek a uz lezal na lavicke. a este krici - tu sa super leziiii.
je ich tu tiez dost, zivia sa na tych hufoch turistov z roznych krajin sveta, no fakt, pocut tu zmes jazykov, ako v babylone. a je tu krasne. naposledy som tu bola asi v roku 1990, ak sa dobre pamatam, potom uz len zo dvakrat ako na prestupnej stanici kamsi dalej do sveta.
pozdravujem vas vsetkych. v utorok sme uz doma, tak snad hned poslem nejake fotky. papapa vsetkym.

mentolka

Mentolkovci hlasia prihod domov! Minule sme boli 2 dni v Puchove,navstivili sme kupaliska,vselijake mozne herne pre deti,super ihriska a fajn cukrarne,proste vsetko aby sme spravili detom krasny vikend.A viete co zahlasila mladsia po prichode domov na otazku starej mamy co sa im pacilo najviac z vyletu? V Ziline na stanici spal opity bezdomovec a mal nedojedeny rohlik v ruke a zobkali mu ho holuby.Detom sa to naramne pacilo a s uzasom ho pozorovali.Dnes sme boli na jednej ture a nakoniec na priehrade kde nasli vymotanu pasku z videa,tak si ju rozdelili a cele stastne pistali a behali s tym vo vetre.To mali najkrajsi zazitok zasa dnes.Tak neviem ci sa nam vobec oplati vynakladat peniaze a cas na nieco pre deti ked to vsetko spravi jeden bezdomovec a vymotana videokazeta.....:-))))
Pekny tyzden vsetkym!

palomino

Jooj, prepacte, zase sa mi to nejak zaseklo a potom tu moje dlhe vypisky strasia na milionkrat:(((
P.S. nashi, v statnych zakladnych a strednych skolach mas niekde aj 80 percent cernochov (zlych cernochov), ver mi, ze do takej skoly by si svoje dieta nedala. Drogy, gangy, sex...Myslim, ze by si nechcela zit ani na Luniku IX, to iste mas aj tu...Akurat, ze cernosi na rozdiel od slovenskej vacsiny Ciganov nesmrdia...Fakt som este nikdy ziadneho necitila, tak si hovorime, ze je tu predsa len lepsie.

palomino

nashira, kym som byvala na Slovensku, nic som proti Cernochom nemala, ved clovek ich nejak casto nevidel, ked som obcas sla do Blavy, tak to som len tak cumela, ze niekto ma taku tmavu pokozku. Bolo to take, ze fiiiha. Teraz mam moznost medzi nimi zit. Ide skor o tu kulturu, ci nekulturu, nie o to, ze su cieni. Ale americki cernosi su nieco hrozne. Hlucni, chlapi nohavice stiahnute po kolena, len by sa zabavali, v obchodoch kupuju same sprostosti- zemiakove lupienky a tak (ako na Slovensku, ked je podpora, tak Cigani maju v kosikoch torty a chlast). najhorsie na tom je, ze nerobia, len sa stale citia byt diskriminovani, velmi dobre by sa dali prirovnat k vacsine slovenskych Ciganov. Ja pisem o vacsine, nie o tych vynimkach. Vo vazeniach v USA je najviac ciernych. V juznej casti Chicaga som ani nebola, tam to je samy Cernoch, vysoka kriminalita, vrazdy...Dokonca slusni cernosi nechcu byvat s cernochmi! Take veci som tiez nevedela, kym so to nezazila a nevidim to. A hrooozne sa im nechce robit, cernocha nevidis na stavbe alebo pri robote. Akurat minule som cakala na autobus, prisla jedna mlada cernoska - velke nausnice, superfarebne oblecena a zacala sa bavit s druhou, hned vedla mna, velmi hlucna, chichunala sa, pokrikovala, az mi zaliehalo v usiach, tak som ju poprosila, aby prestala kricat, ze ma bolia usi, ona mi na to zdvorilo povedala, ze som p...Takze americki cernosi (uz xta generacia narodena tu, nie ti priamo z Afriky) sa daju velmi dobre prirovnat k vacsine (zase tym nemyslim vsetkych) vychodoslovenskych Ciganov. Ale to ludia, co tu neziju, nemozu vediet. Na letisku mas samych cernochov - sekuritakov, ktori si zgustnu na bielych a sacuju ich. Nikde inde by si to dovolit nemohli. Vacsina cernochov pobera socialne davky a do skoly alebo do roboty ich beru len preto, ze su cierni, je tu taky zakon, kolko ciernych musis zamestnat...Zadarmo studuju na vyske, po semestri vyletia. Z nasich dani...A ten ich cernossky prizvuk...nehovoria spisovnou anglictinou, ked pocujem - I ain't gonna do nothing, som na to alergicka, no kto ich zoberie do prace,ked na pohovore zavalasia take cosi?
Takze taki su americki cernosi. Najviac tu robia Mexicania, bieli Americania nebudu robit cesty, kosit travu, robit pokladnikov...kdeze, oni su na take roboty prilis fajnovi...Preto mozu byt radi, ze tu maju tolko ilegalov z Mexika.

nashira

Dobre ranko!!!
Pinky uz by som ta rada ja spoznala ak chces napis mi na mail nashira.s@azet.sk som na teba zvedava.Ale ak nechces tak ked to budes citit.No a Palomino ty pises niekedy zaujimavo ,ale vzdy ma u teba nieco zarazí.Tento krat to bola ta opica......Mam kamosku podla teba je to opica a este mam dalsiu kamosku a ta je opica ,ale romska nie americka.Su to vsetko vzdelane zeny a velmi inteligentne.Ty si rasistka?Chcela by som mat v tom jasno.Inak prajem pekny den dievcata!!!

pinky

Klasická verze:
Mravenec pracuje celé dlouhé horké léto; postaví si dům a
vytvoří
si zásoby na
zimu. Cikáda si říká, jak je mravenec hloupý, takové pěkné
počasí

a mravenec

se jen dře. Směje se, tancuje a užívá si. Pak přijde zima,
mravenec
se
schová do tepla domu a pochutnává si na zásobách, zatímco
cikáda

se třese
zimou a bez jídla brzy umře.

Současná verze:

Mravenec pracuje celé dlouhé horké léto; postaví si dům a
vytvoří
zásoby na
zimu. Cikáda si říká, jak je mravenec hloupý, takové pěkné
počasí
mravenec
se jen dře. Cikády se smějí, tancují a užívají si. Pak přijde
zima,
mravenec
se schová do tepla domu a pochutnává si na zásobách. Cikády,
třesoucí se
zimou vyhladovělé, zorganizují tiskovou konferenci, na které se
táží,
kde
vzal mravenec právo na to být v teple a dobře živený, zatímco
jiní,
méně
šťastní, umírají zimou a hladem.
Televize uvede vše v přímém přenosu, ukazuje třesoucí se cikády
a záběry
mravence, jak si v teple útulného domova vychutnává dobroty
všeho
druhu.
Televizní diváci jsou pobouřeni faktem, že v tak bohaté zemi
jsou
někteří
ponechání utrpení jako chudinky cikády, když si jiní žijí v
přepychu.
Interpelují vládu, aby zvýšila mravenci daně, musí přece
odvádět
spravedlivý
díl.
Na základě výzkumu veřejného mínění vyjde zákon o ekonomické
spravedlnosti
a
zároveň antidiskriminační zákon se zpětnou platností. Daně jsou
zvýšeny,
mravenec dostane pokutu za to, že nezaměstnal cikády a je mu
finančním
úřadem zabaven dům, protože nemá peníze na zaplacení daní ani
pokuty.
Mravenec emigruje do Lichtenštejnska.
Televize připraví další reportáž, tentokrát o obtloustlých
cikádách,
kterým
nyní docházejí mravencovy zásoby a to přesto, že jaro je ještě
daleko.
Bývalý mravencův dům, nyní sociální ubytovna pro cikády,
chátrá
za nezájmu
cikád i vlády.
Vládě je vytýkána nedostatečná sociální podpora a je vytvořena
speciální
komise s náklady deset milionů. Mezitím některé cikády zemřou
na
předávkování a tisk ještě více podtrhuje nutnost starat se o
sociální
nerovnost a hlavně o cikády.

palomino

pinky, to vies, ze ma chyti tuzba v momente vidiet nasich, ale neda sa. Ked si clovek odmysli 10 hodinovy let (cisteho casu plus cakanie na letiskach, pretoze zo Chicaga lietame s dvomi prestupmi - Chicago-Frankfurt, Frankfurt-Vieden a potom bus do Blavy a nasi ziju na vychode) spojeny s prisernymi kontrolami na letiskach - ja som vzdy vybrana na "body check" (od hlavy po paty ma ohmatava s prepacenim opica), ide aj o to, ze momentalne chodim do skoly - este dva tyzdene a potom o tri tyzdne dalsi semester. Ako studentka 4 mesiace makam, dva tyzdne je volno na Vdakyvzdanie...Kratsie ako na tri tyzdne sa neoplati ist, lebo clovek je po lete taky zdecimovany, ze chce len spat a citi sa fyzicky zle. Dalej tu nechcem nechat manzela sameho.
Minuly rok nas letenky dokopy stali 1600 dolarov a potrebovali sme si vybavit aj mnohe veci, jasne, ze sme nejake peniazky nechali aj rodicom, tak nas ten cely spas nakoniec stal 4000 dolarov, za co clovek dostane najlepsie sluzby na Bahamach v rezorte specialne len pre pary a bez deti na 5 dni...Jasne, ze sa to neda porovnat s navstevou doma, stalo nam to zato, konecne sme videli obe rodiny, ale terigat sa po celom Slovensku nebolo velmi prijemne. Povedali sme si, ze ked pojdeme domov nabuduce, musime si to lepsie zorganizovat a ist na dlhsie (aj ked ja som este mesiac ostala, manzel musel ist po dvoch tyzdnoch do roboty). Dalsia vec su tie peniazky. Odkedy sme si kupili dom, vela penazi ide prave na ten. Teraz menime strechu a stoji to vela. Zaraba len manzel a aj ked nas splatky na dom stoja menej ako polovicu jeho platu, posledne mesiace minieme tolko, kolko zarobi. No a ja studujem a na to ide tiez vela penazi. Velmi by sme chceli, aby nas nasi prisli navstivit, ale chceli by sme im dopriat cely komfort od zaplatenia leteniek po ukazani im vselicoho mozneho. Sem sa nechodi na dva tyzdne, pocitame, ze by prisli tak na mesiac a manzel si nemoze zobrat momentalne tolko volna. A nechceme, aby sedeli doma. Takze najprv chcem skoncit skolu, trochu nasetrime a potom ich pozveme. Pevne verim, ze v maji sa nam podari ist domov. Dom sme si kupili pred Vianocami a prestahovali sme sa z dvojizboveho bytu do patizboveho domu, mame len manzelsku postel, hostovska izba sluzi ako televizorovna, chceme aj prerobit kupelnu...Je toho dost a nasi maju prekrasny domcek a zariadenie, tak chceme, aby do takeho prisli aj k nam. Manzel je Slovak.

pinky

Tak napr. NEW YORK - PRAHA 16.10-23.10 9444,-Sk plus poplatky.No nech je to vysledna suma okolo 20 litrov,tak aj tak to nieje vela myslim.Stalo by to zato vidiet fotrovcov aj ostatnu rodinu.A kludne by som sla. :-)))

pinky

Neboj palomino dockas sa aj ty hribikovej prazenice.Kedy ides domov? Alebo nepridu vasi k vam do usa? Tvoj manzel je slovak alebo USAn? Mozno by sa potesili ak ich pozvete.Napr. v oktobri su uz podstatne lacnejsie letenky.A urcite ste na tom financne dobre.Ja by som tak dlho bez nasich nevydrzala.Nemas chut niekedy len tak sa schytit a kupit si najblizsiu letenku a prist aspon na par dni domov?