ahojte, su sice prazdniny, ale nemam cas ani poriadne pisat sem. takze ako sme "zachranovali" chlapceka... v utorok sme sa vybrali s detmi k neteri, ktora prazdninuje, ze pojdeme spolu na kupalisko. presli sme asi 500 metrov z domu, pri rusnej ulici zrazu, na druhej strane cesty vidim chlapca, oblecene iba v tricku, neobute. pozerala som, ci neuvidim dospeleho, no nikto nablizku. chytro sme presli na druhu stranu cesty a poponahlala som sa za nim, uz-uz bol na kraji chodnika, kde bola dalsia frekventovana cesta, chytila som ho za rukav a zacala spovedat. ale chlapcek, asi dost zanedbany, mal slabucky recovy prejav, nevedel mi povedat ani kde byva, ani ako sa vola. a to som mu predstavila nase deti, ako sa volaju. a kedze som z neho nic nedostala, naokolo okrem aut nikoho, tak mu vravim, ze zavolam policiu. nic mu to nevravelo, tak som vytiahla telefon, zavolala 112, vyrozpravala som im, co sa stalo. este sa ma nezabudol opytat z chlapik operacneho strediska, ci je chlapec biely, a ja ze prosim? nejako som necakala taku otazku :-))) a to sa archivuje zvukovy zaznam... a tak som chlapca drzala za rucku, krmila ho piskotami, co som mala pre malu, a rozpravali sme sa, kym prisla sanitka s hukackou. a moji dvaja sa zatial skvarili na slnku. tak si ho vzali, porozpraval som im, co sa stalo, vyslovila som svoju hypotezu o matke - ze zrejme ma problem s alkoholom, ujo zachranar ma este poprosil o piskoty, lebo maly, chudatko hladne, ich papal jedna radost. pockali sme na policiu, ti sa tiez pytali zas to iste, zapisali si moje udaje, ak by nieco a sli sme sa kupat. o par metrov dalej ma zastavila jedna pani, ze ona pozna asi jeho mamu, ze ona tam nedaleko v krcme sedava a hocikedy zaspi, ze nevie o sebe.
vecer, ked sme sli okolo naspat z kupaliska, sedeli 4 babky na lavicke a akurat ked smeboli pri nich, jedna spustila - rano tu vraj bola havaria, videli ste? aj sanitka bola...... pousmiala som sa iba a sla rovno dalej, klebetnice jedny.
inak, v ten den ma po dlhom case ustipla na kupalisku osa do ukazovaka. brrrr, uz som zabudla ake to je. a na druhy den mi manzel, ktory je odcestovany pise, ze ho cosi postipalo a ze mal anafylakticky sok, ze je cely opuchnuty. zeby ta ista osa?