Mam AIDS

palomino

Dobre ranko. Akurat sme po ranajkach. Ja nemusim varit, lebo mame navarene styri druhy jedal, tak treba dojest, musim si dokoncit tie ulohy, aj ked sa mi velmi nechce.
Mentolka, ako si si vsimla, ze chcem zahovorit letenky:)
hej, ti profesori su jedna banda, co chce zarobit, ine ich nezaujima. Platime si poplatok za skolu a jeden predmet kazdy musi mat labak (z fyziky, chemie alebo biologie). Ja som si vybrala biologiu (predminuly semester) a platili sme laboratorny poplatok myslim, ze 10 dolarov. Pritom este aj hlupe rukavice sme si museli kupovat, tak neviem, kde ten poplatok siel. Vyucujuca-mlada baba-nam priamo povedala, ze tie prachy vobec nejdu na fakultu biologie, ale niekomu do vrecka...Urcite to nie je povolene, ale co clovek dokaze...Studujem manazment, bakalar, velmi by som chcela byt manazerkou nasej nemocnice, jednak by ma to bavilo, pracovat v tom medicinskom odvetvi a potom nemocnica ma dobry plat a benefity a je 5 minut autom od domu. Hadam budu mat nejake ponuky prace, ked skoncim, ale keby nie, tak urcite chcem robit pre velku firmu, kde je moznost postupu a zdravotne poistenie (sidlia tu firmy ako Motorola a podobne).

nashira

Tak ahojte!
Ja som dnes tiez zachranovala , ale nie zivot ,ale peniaze.Predstav si Pinky ,ze ja nevychovanica nevychovana som vratila penazenku s vyse 5000sk a 20 kanadskych dolarov....a s radostou.

mentolka

Sage dobre urobim tu tortu,je to taka rychla a vyzivna vec,tebe osobitne jednu zabalim domov na cestu :-)))
Dufam ze malemu je uz ok a nepreniesol to na malu.Uz si zohnala tu opatrovatelku?
Palomino ocuj,to tam mate potom vydieracov a nie profesorov.To sa smie takto zarabat nekrestansky na studentoch?Ked skoncis skolu aky budes mat titul a co vlastne budes robit,alebo v akom obore pracovat?

palomino

sage, boze, ja som sa fakt zlakla, ze to tak zdrazelo doma. Viem, ze vsetko tam je strasne drahe, nasi mi hovoria, ale ze aj ucebnice isli tak hore, tak to ma zalial pot:)Tak to je este dobre, ani nemusia platit poplatky za skolu. Tu studenti maju priemerne 2-3 predmety za semester, lebo popritom robia bud dve roboty na polovicny uvazok, alebo jeden dzob na plny uvazok. Priemerne trva ukoncenie bakalara 5-6 rokov, inak by to malo trvat 4 roky. Drahe to tu je, ale ked clovek skonci strednu skolu medzi top 10 percentami, statnu vysoku skolu ma zadarmo. Takze nemusime setrit kvoli detom:) Dufam:))

palomino

sage, boze, ja som sa fakt zlakla, ze to tak zdrazelo doma. Viem, ze vsetko tam je strasne drahe, nasi mi hovoria, ale ze aj ucebnice isli tak hore, tak to ma zalial pot:)Tak to je este dobre, ani nemusia platit poplatky za skolu. Tu studenti maju priemerne 2-3 predmety za semester, lebo popritom robia bud dve roboty na polovicny uvazok, alebo jeden dzob na plny uvazok. Priemerne trva ukoncenie bakalara 5-6 rokov, inak by to malo trvat 4 roky. Drahe to tu je, ale ked clovek skonci strednu skolu medzi top 10 percentami, statnu vysoku skolu ma zadarmo. Takze nemusime setrit kvoli detom:)

palomino

To stoji jedno skriptum na jeden predmet 2000 az 4000 korun? Odkial maju slovenski studaci cca 32 000 len na ucebnice? Tolko stoja ucebnice pre neter na medicinu, ale to su fakt superodborne knihy a nejak sa ta cena prehltne, lebo ako lekarka tie knihy bude aj nadalej potrebovat...Knihy tu nepisu profesori, ale je zopar celostatnych vydavatelov a oni si na tom mastia vrecka teda poriadne a ucitelia su plateni, aby sa tie knihy kupovali len v skolskom obchode (to je siet obchodov po celej Amerike).

sage33

hm, palomino, tak to ja by som bola asi dobra v tvojich ociach - vzdy vravim, ze im skripta netreba, staci len to, co je na prednaskach. a inak, skriptum stoji tak ako u vas,cca, len v sk. :-DDD a aj ked si to studenti myslia, ze z toho ide nieco nam do vrecka, nejde ani koruna (co by aj mohlo, aspon ako autorsky honorar, ked uz si da clovek namahu).
a studenti? su coraz horsi, ide to dolu vodou.....a my znizujeme naroky.
musim chodit kazdy den do prace, aj keby som nemala vyucovanie, ale vacsinou mam kazdy den nieco. este nemame rozvrh, ale viem si predstavit tu pestrost.... kazdy mame vyssi uvazok, ako by sme mali mat. prace vela, ludi malo.