Mam AIDS

nellka

Sage, ale to si mala chronický zápal, že? Malá Mentolka má akútny, myslím, že v tom je rozdiel, pri akutnej forme by malo stačiť vybrať atb a urobiť kontrolný výter. Neviem, Mentuš, najlepšie je sa opýtať vášho dr.
Ja som mala stretokoka v hrdle, neviem, kde sa tam vzdal, vtedy som momentálne nebola chorá, chcela som si dať vybrať mandle, lebo už od detstva sa s nimi trápim a dr ma len preliečil atb, v kontr. výtere už nebol, tak povedal, že je to ok a mandle mi vraj vybrať netreba. Nikedy som s tých lekárskych postupov blbec- však ani nie som dr, že?:)

sage33

no, ja som mala streptokoka, s loziskom na mandliach, pred cca 7 rokmi. uz predtym, ako som dostala sarlach, sa mi stavalo, ze sa mi vytvorila ruza na predkoleni, aj ked to, ze to bola ruza, som pochopila az ked mi zistili toho streptokoka. potom som sa objednala na tonzilektomiu cca o 3 mesiace aaz do toho obdobiia som musela byt v ATB clone, aby mi nesposobil reumaticky prejav. brala som penicilin.
drzim prsty, mentolka, aby bola mala co najskor v poriadku.

nellka

Nashi, kedy nastupuješ? Tak ti prajem, nech máte dobrý kolektív a nech ťa práca baví:)
Sage, si dobrá, že vieš také veci, na toto mám ja dutú hlavu...
Bola som u ségry, detičky boli všetky protivné do jedného, tak som rada, že som už doma deti spia, uff.

nellka

Menotlka, zisťovali malej aj citlivosť na atb? Lebo čo som ja vyčítala, tak sa len nasadia atb podľa citlivosti, tak ako aj pri iných streptokokoch. A ako sa dievky majú?

mentolka

Dakujem ti tajomna bodka aj ked mi to moc nepomohlo,spominany kokus ma moje dieta v nose a hrdle.
Vierka? nellka ?

mentolka

caute neviete mi niekto popradit kde najdem info o streptokoku haemolyticus? (neviem ci som to spravne napisala)
Nic konkrettne som nenasla,bud neviem hladat,alebo neviem hladat?

sage33

no tak dobru noc teda. ja este pobuntosim, mam este nieco popozerat na zajtra do prace, tak sa idem pustit do toho.