Poprosila by som Vas, ktori mate skusenosti s liekmi proti depresii Anafranil, ake ste mali neziadujce ucinky, menila som si Seroxat, ktory mi nevyhovoval a lekarka mi predpisala Anafranil, medzi inym neziaducimi ucinkami sa z nich vraj pribera, napiste mi prosim ake mate s nim skusenosti. Dakujem.
Depresia a panicka porucha
je mi priserne z toho chloe od vcera na zaludok aj hlava ma boli,dnes cely den jem len suchare so sunkou,potom som ku veceru zjedla cukrovu vatu a zasa som sa skoro dozvracala,teraz je to uz lepsie,jem polievku aj jogurt som si dala,teba dnes stavy nechytali?
jaj,konecne je nedela vecer,mam za sebou vikoend v robote.dnes bolo tak nenormalne vela ludi,ze o 5-tej som uz myslela,ze spadnem z noh.a co to chloe zacalo pomahat?dufam,ze ti zaberie.inac koli akne si myslim nemala by si sa hanbit,su sto krat horsie veci.zober si napr.nasu poruchu.mala by som radsej akne na tvari,ako tie paniky.len raz vsetko knecne prejde
Presne Ivanka, vie to byť riadne otravné, a to teda nie som žiadna padavka a cintľáčik, bohužiaľ stresor musel byť, u mňa zrejme veľmi potlačená zlosť ... a sa to na mne vyvŕbilo. Vegetatívne pocity sú bohužiaľ neovládateľné.
Vieš ono sa to ani niekedy nedá úplne presne diagnostikovať,lebo veľa ľudí trpí kombináciou týchto dosť podobných psychic.chorôb,mne tiež povedali,že mám PP a potom sa k tomu pridala general.úzkostná porucha,niekedy mám pocit,že je to vážne taký MIX všetkého (depresia,občas obdobie podobné príznakom soc.fóbie a tak...)treba zaťať zuby a isť ďalej!!!
Však áno, tieto pocity sú v podstate pri všetkých dg. tohto typu. A nie som si istý, či to seriózne vedia doktori tak presne diagnostikovať, v mojom prípade dodnes nemám žiadnu dg. a z každej z týchto porúch mám niečo. Pocitovo. Bojujem s tým vyše roka, v podstate bez liekov, jedine Rivotril veľmi malú dávku si dávam, vzhľadom na moje xxl telo, raz dobre, raz horšie ... u mňa ale narušuje hlavne dýchanie, veľmi sprosté pocity, ale musíme vydržať.
romanoo,
neviem či som to dobre pochopila,ale ak áno tak tejto kočke už bola diagnostikovaná PP a práve začala užívať na jej liečbu lieky,príznaky čo spomína sú úplne bežné,ja trpím PP od roku 2001 a na úplnom začiatku som bola na pohotovosti takmer každý deň,lebo som nevedela čo so mnou je,(už som sa tam hambila chodiť)...tiež pocit na odpadnutie,neschopnosť poriadne dýchať,bolesti na hrudníku,chrbtici,kŕče na celom tele,vysoký pulz,kolísavý tlak a pod. a tiež ako u teba všetky výsledky boli OK,takže sú to podľa mňa úplne bežné prejavy pri panických atakoch...ale treba sa dať samozrejme aj vyšetriť pre pocit istoty...
Levandulka,
tento somatický príznak mávam pravidelne, dokonca taký mix pocitov, x-krát som bol na pohotovosti - pre istotu - a samozrejme vždy boli EKG, krv a aj iné vyšetr. v poriadku. Nemusí to byť vyslovene PP, ale môže ísť aj o iný typ vegetatívnej nerovnováhy v tele.
nie nehnevam sa ale snaz sa tu chodievat,ja som na tom tak ze kramy som uz mala konecne,ale teraz ma hrozne boli hlava a zaludok tiez,mame bolo dnes tak,ze styri razy zvracala,ja neviem ci je nieco vo vzduchu abo co,ale citim sa hrozne,len by som spala a spala,vsetko ma boli aj krize,odvtedy ako tu hak chloe uzivam je mi takto,ale to je to najsilnejsie na akne,lebo ak mi to nezmizne skoncim v blazninci,mam z toho prisernu depku,stale len revem a nikde nechodim,totiz hanbim sa
Janka,
samozrejme najprv som spomínanú chorobu musela liečiť trojkombináciou antibiotík a potom "muselo" nasledovať aj to ostatné,lebo ak by moje stravovacie návyky zostali nezmenené,tak by sa mi to určite neupravilo...teraz som 2roky bez vážnejších žalúd.problémov,ale obmedzila som aj kávu a cigarety.
Držím ti palce!!!
Zuzka,
tam som zabudla spomenúť jednu veľmi podstatnú vec,že tá pani mi povedala aj to,že ako zmenila svoj pohľad na život,skrátka na všetko,tak sa jej vypomstilo to,že stále všetkým tvrdila,že sa už NIKDY za žiadnych okolností k AD nevráti,že nech sa stane čokoľvek v jej živote zvládne to aj bez nich...
tým mi chcela iba povedať,že človek by sa mal držať porekadla NIKDY NEHOVOR NIKDY!!!
(samozrejme viem,že strata dieťaťa je extrémna situácia,ale návrat choroby"môže" nastať pri akejkoľvek záťažovej situácii,ktorú jednoducho nezvládneme...)
Ketsut,
to je úplne normálne,že často sa stane,že si zle vysvetlíme veci,ktoré nám chcú ľudia povedať...
Nechcem ťa prosiť,lebo ak si o tom už presvedčená,tak mi nepomôže ani moje prosíkanie,ale mňe by to bolo veľmi ľúto,keby si už sem neprispievala,lebo hoci ťa nepoznám osobne si pre mňa veľmi dôležitá,si mi blízka svojimi názormi,mám ťa veľmi rada,hoci si moja "iba virtuálna" kamarátka Tvoje príspevky si nesmierne vážim a pomohli a pomáhajú mi v najhorších časoch!!!
Janka,
píšeš o žalúdočnýh problémoch,ja trpím PP od mája 2001 a mala som za to obdobie 3krát helikobakter pylori,absolvovala som veľa vyšetrení hadicou,pri tejto žalúdočnej chorobe som mala veľké bolesti žalúdka,kyselinu,pálenie a pri strese je bežné,že ľudia trpia aj žalúdoč.ťažkosťami,možno nemáš zrovna žalud.vredy,ale práve túto chorobu,uvidíš čo ti povie lekár...,ale ak sa helikobakter nelieči vznikajú vredy a iné ochorenia.
Ja som to poriešila,tak že som zmenila stravovacie návyky,pomohlo mi užívanie omega 3mastných kyselín a probiotík.
Pozdravujem všetkých!!!