Zdravim vas, mam k vam otazocku. Myslite si ze sa da vyliecit epilepsia? Ak hej tak ako? Viem, ze liekmi sa daju potlacit epilepticke zachvaty, ale myslim uplne vyliecenie. Dakujem za prispevky :)
Da sa vyliecit epilepsia podla vas?
moja babka ma epilepsiu od 12 rokov,do 50-tky ju mavala dost casto,velakrat sa jej stavalo ze jej zapadol jazyk,a raz dokonca skoncila na ARE...vsetky zachvaty ktore mala ona spajala s nekorektnym pristupom jej manzela... teraz uz zachvaty nema viac nez 3roky a tvrdi,ze je to preto, lebo spravanie jej manzela sa zmenilo k lepsiemu ... ona tvrdi,ze epilepsia sa vyliecit da,avsak okrem liekov je potrebny aj cit a neha zo strany pribuznych ...
Dá.Ale nikedy môže prísť k recidíve.Za vyliečenú sa považuje keď pacient po vysadení liekov v priebehu 5 rokov nemal žiaden záchvat.
epi sa považuje za vyliečenú ak sa nevyskytnú záchvaty určitú dobu po vysadení trvalej liečby - neviem či je to takto: vysadenie liekov po 3 rokoch ich užívania bez záchvatu a bezzáchvatové obdobie 5 rokov po vysadení liekov alebo naopak.
moj nazor je taky, ze epilepsia sa vyliecit neda. tak ako aj astma sa neda vyliecit (mam ju ja)... niektori tvrdili, ze sa da, ale nie je to pravda. a to iste si myslim aj o epilepsii. pravidelne branie liekov a pravidelne kontroly u odborneho lekara mozu potlacit priznaky alebo zabranovat zachvatom...