Ahojte, ma niekto skusenosti s cystami?
Bola som prijata na chirurgiu podozrenie na slepe crevo. Pre istotu ma poslali na gyndu. Lekar oznamil ze mam cystu na pravom vajecniku velkost 40 mm odporucil aby na dalsi den prelozili na gyndu. Nestalo sa tak lebo som v noci zvracala. Pri kontrole o 2 dni mi iny lekar zistil zvacsenie cysty no povedal ze nemusim byt prijata na gyn. oddelenie. Co si o tom myslite?
Cysta na vajecniku
mne zakazal lekar brusaky,beh a vsetko,pri com su nejake otrasy, dvihat tazke veci,hlavne prudke rotacne pohyby a tak. ja som mala cystu okolo 6cm. ale pokial som o nej nevedela, tak som to v pohode vsetko robila :)
ahojNikol a baby,chcem sa vás spýtať,keď máte tú cystu-cvičili ste brušné cviky???môže sa to?
ahoj Rejocka...ja som bola na tom zakroku (robili mi to len laparoskopicky, inak ma nerezali, nebolo potrebne, lebo nic ine tam nenasli), bola som na tom pred 2 tyzdnami...bola som 4dni v nemocnici a teraz este som doma, ale uz sa citim velmi dobre...kebyze ta cysta ti nezmizne, a budes musiet ist na laparoskopiu, tak aj u teba to bude tak (ak nemas okrem cysty nic ine), ze 3-4dni v nemocnici a potom tak min. tyzden na PN, max. 2). Ak to nerobia len laparoskopicky, ale ta aj rezu (podla nalezu), tak si v nemocnici tyzden a potom aj dlhsie doma ...ano, tych predoperacnych vysetreni je viac, ja som tym zabila kopu dnii...som aj chodila viackrat na ultrazvuk, na (USG), mne to pravidelne sledovali, tak mozno aj preto...ale ja som zas nemala ziadne bolesti, ani krce, aj menzes som mala pravidelny...
povedali Ti, ze mas len cystu? a vodovu?..lebo existuje ich viac...
Ahoj NIKOL,Ďakujem za odpoveď,no mne tak povedal,že o 3 mes.no keby som pociťovala bolesti,pichanie,krče tak mám prísť,ale okrem výkyvou s menštruáciou-mávam presne som nemala do teraz nič,až teraz tento výtok,a trošku mi krúti brucho ako keď mám dostať.A ty si nakoniec nebola na laparoskopii?a tých predoperačných vyšetrení je viac?nepoznáš niekoho kto bol na zákroku koľko bol v nemocnici a koľko na PN,mám ešte malé detičky.Ďakujem
REJOCKA-ja s tym vytokom nemam skusenosti..umna to bolo tak, ze v stredu som bola na poslednom vysetreni(pred laparoskopiou) a vtedy mi este povedali, ze cysta tam je...a tyzden na to uz som isla na ten zakrok a lekarka mi vravela, ze cystu som uz tam nemala, ze iba nejaku tekutinu....takze pravdepodobne aj mne praskla, ale ja som nemala ani krce ani vytok, nic...ja som o tom ani nevedela...
a ze ti povedali, ze o 3 mesiace na kontrolu, to podla mna dost dlha doba...ja som isla po 2 tyzdnoch a potom uz kazd tyzden...ale ja som mala vacsiu cystu, tak asi preto..
Ahojte aj ja mám cystu na vaječníku -5cm a tiež mi nič nedali,len mám prísť o 3 mesiace na kontrolu,menštruácia mi niekedy mešká aj 5 dní,minulý mesiac zasa skor o 4 dni a teraz po menštruácii mám ísť na kontrolu,každým dňom mám dostaŤ a mám nejaký hnedý výtok-trošku,nemáte s tým výtokom skúsenosť a či to má niečo spoločné s vaječníkom,alebo žeby praskol?Ďakujem
ZUZANA, no tak to si mala super, mne to ani nenavrhli, tak ja som mala asi este vacsiu cystu ako ty..
DOMICIKA- no a co je s tebou, ako sa mas?...este mavas stale bolesti, krce?...ci uz mas davno po cyste?...dufam!..
Ja som mala cystu na vaječníku, dosť veľkú, lekár mi chcel predpísať antikoncepciu, ja som však nechcela a druhá možnosť ako sa zbaviť cysty bola že budem brať thiaminové injekcie po dobu 10 dní .
Chodila som teda na injekcie. Už po 2 dňoch som pocítila niečo ako šklbnutie v podbrušku a na kontrole sa zistilo, že už cysta bola preč.
nikol84
tak dKUJEM PEKNE ZA TU RADU....SOM VELMI RADA ZE TEBE TO TAK SUPER DOPADLO...DUFAM ZE AJ UMNA TO TAK BUDE...NO JA TERAZ MAM BOLESTI V BOKU...KAZDY DEN TAK POL HODINKY MA POBOLI...ALE TO NIEKEDY MAM PORIADNE KRCE...A MOMENTALNE MA TIES BOLI A AKO KEB YMA TO TAM TLACILO ABO CO JA NEWIEM TO POPISAT TU BOLEST....SOM RADA TESIM SA SPOLU Z TEBOU ZE TEBE TO TAK SUPER DOPADLO...A DIK ZE MI DRZIS PALCE...AK CHCES TAK MI MOZES NAPISAT BUD NA POKECI ALEBO NA EMAIL...NICK MAM DOMCA.15 NA AZETE...TAK ZATIM PAPA A DRZ MI PALCE...O PAR DNI NAMNA MA PRIST MENSTRUACIA TAK SOM ZVEDAVA CO A AKO