Mám problémy s trojklanným nervom chcel som sa poradiť či je aj iná možnosť ako operácia čo na to pomáha poradte mi prosím
Trojklanný nerv
ojka, ja som tiež niekoľkokrát trpla ukrutnými bolesťami a vtedy som bola rozhodnutá, že operáciu podstúpim. Po pár dňoch bolesti pomaly ustúpili a ja som na operáciu ani nepomyslela.
Ak sa dostanem do situácie, že bolesti ustupovať nebudú, budem nútená konať ako Ty.
Zaujímal by ma Tvoj nález na MRI. Ja som bola na MRI dvakrát.
Ale je to skutočne len na Tebe. Kto vie, možno máme rovnaký dôvod nášho zdravotného problému.
141154 mňa trápila neuralgia TN niekoľko rokov, kým prišli na to, kde je problém, nález na MRI... lieky nezaberali, ostatní odborníci zlyhávali... keď ponúkli teraz neurooperáciu a termín, tak som neváhala... mala som síce necelých 1,5 mesiaca pred svadbou, ale stálo mi to za to. Ja už som nedokázala fungovať, ... riadne nejedla, nechodila von - počasie, chlad,vánok, vyhýbala sa spoločnosti, bez úsmevu, nik sa ma nesmel na tvári ani dotknúť, umývanie zubov bol kríž. atď.... jednoducho jak bez života.
Bola som v rukách výborných neurochirurgov, neváhala by som ani druhý krát.
Dobrý deň. Patrím tiež k ľuďom, ktorí majú problém s trojklaným nervom. Chcela by som len na začiatok podotknúť, že je rozdiel medzi zápalom TN a neuralgiou TN. Moje problémy sa začali v r. 2011.Také neskutočné bolesti, ktoré ma vtedy zaskočili neprajem nikomu.Po určení diagnózy neuralgia TN som začala s užívaním Bistonu. Ten moje problémy vyriešil. Bola som na tom až tak dobre, že som aj dva mesiace v kuse vydržala bez jeho užívania.
Po troch rokoch s Bistonom som nečakane odpadla. Bola som hospitalizovaná, kde mi zistili, že Biston mi požieral sodík z krvi. Po zmene liekov na Lyricu a súčasným užívaním Targinu /opiát/ dokážem fungovať. Mávam horšie a lepšie dni.Niekedy som úplne bez bolesti a niekedy /ako napr. tento týždeň/ aj pri užívaní uvedených liekov mám bolesti, ale sú iné, ako na začiatku.
Takže to musím len pretrpieť a bolesti pomaly ustúpia.Tak to fungovalo doteraz.Len dokedy to tak bude neviem.
Už som skúšala biolampu aj akupunktúru, ale nepomohli, skôr zhoršili môj stav.
Operácii sa bránim, všetci vieme kvôli čomu.
boma, a čo to bol za úraz? Niekedy sa ešte stáva, že ako keby človeku ochrnula/strpla polovica/časť tvára ale to sa väčšinou pripusuje tomu zápalu. Ale tak ktovie, možno sa ti tam nejak popricvikavali nervové zakončenia, podráždili a potom to takto dopadlo. Na to sa aplikuje aj séria obstrekov, ale či sa konkrétne jedna aj o tvoj prípad, ťažko povedať. Naozaj je to individuálne. Každopádne želám skoré uzdravenie a daj aj vedieť, ako si na tom.
matway nie si premúdrelý, si len jeden z nás, ktorý vie o čom píše. A ak sa smiem spýtať, čo ti nakoniec po tých 8 mesiacoch zabralo? A čo bol posledný krok, nad ktorým si premýšľal? A čím ti to vlastne začalo? Ibalginy, klasika, to nezaberá, a podla mojich skúseností tipujem, že chyba nebola u teba ani v zuboch.
Ja možno ešte aj toľko dodám, že ľudia si často už aj nevedia rady a sú zúfalí, preto to presahuje až do chroniky... :-/
ojka, nemal som na mysli psych. problémy, ja na nich neverím! Je pravda, že ja som už premudrety, lebo som tieto stavy bolestí prežil na vlastnej koži celých 8 mesiacov! Už to nedovolím! Aj ja som bol lenivý, nepočúval som svoje telo, záchranu som hľadal v doktoroch, ibalginy som do seba sypal, ako lentilky, rozbil som si pečeň, prišiel o ziby, a až keď som pomýšľal nad posledným krokom, tak prišla záchrana.
Počüvať treba totiž aj trocha vedieť, to by spm chcel a aj to robím, že opisujem príčiny, nie dôsledky, stačí sa pýtať alebo podľa prispevku aj odpovedám.
Smutné je na tom to, že si to váčšinou spôsobujeme sami až to prejde do chronického stavu, zatiaľ toľko.
ono je to dost individualne
Som chcel len vediet ci niekto nemal taky podobny uraz. Pisete o neznesitelnych bolestiach.neviem take bolesti nemam chvalabohu len to mam strpnute, hornu lavu celust a asi 3-4 zuby. Neviete nahodou ze ako dlho to strpnutie trva. Mam vitamin B1, co este nato sa da zobrat.diky
matway - áno hovorí sa, že za všetkým hľadaj psych. problém. To by bol ten lepší prípad, keby to tak jednoducho šlo. Ale neviem, či tiež trpíš na TN. A nie vždy sa dá ten problém psych. alebo klinic. nájsť. Alebo keď sa nedá odstrániť. A o to to je horšie, keď je to chronické a stále sa ti to vracia. Nemôžeš riadne jesť, rozprávať sa, smiat sa, umyť sa,nedovolíš aby sa ti na polovice hlavy nik dotkol, chodiť po vonku, vyvíjať rôzne aktivity..... časom to je na zcvoknutie......
takže pojem "nebuďte leniví" mi v tomto prípade príde dosť krutý..... keď ľudia bývajú už často na pokraji zrútenia . :-) Ja len toľko.
Odkaz pre trojklanný nerv, nefunguje odkaz, ale o všetkom si písala in media rez.
Odkaz pre ostatných trpiacich, snažte sa počúvať svoje telo, nebuďte taký lenivý, lebo za každou bolesťou je skrytá príčina! Neurológ vám stále nepomôže, zvlášť, keď sa to týka t. n.
A píše sa to trojklaný, nie trojklanný, ako som si doposiaľ myslel aj ja.
boma: zápal trojklanného nervu, potom som si o tom aj prečítala veľa a vraj sú to neskutočné bolesti a aj fakt mala hrozné bolesti..Užívala dlho tie tabletky a potom jej to zrazu prešlo. Ale vraj je k tomu náchylná a môže sa to kedykoľvek vrátiť, takže si treba dávať na seba pozor.