Mám problémy s trojklanným nervom chcel som sa poradiť či je aj iná možnosť ako operácia čo na to pomáha poradte mi prosím
Trojklanný nerv
a je síce pravda, že je to náročná operácia kvôli tomu, že sa tam nachádzajú snáď všetky nervy ovládajúce tvár, sluchový n. mozgový kmeň atď. Vzdialenosti medzi jednotlivými cievami a nervami sú milimetrové. Tieto operácie sa ani nerobia každý deň jak na bežiacom páse. Neboj, ak by si šla na operáciu, tak lekári by sa dobre pripravili a pristupovali by k tomu s čo najvyššou dôslednosťou.
Len ja som už ani tie kľudné obdobia nemávala, tak ja som iné východisko ako operáciu už ani nevidela. ;-)
141154 neviem, či som sa už pýtala, a smiem.... koľko máš rokov?
141154 čakala som na takú špeciálnu teflonovú vložku (plsť), ktorú mi potom voperovali. Slúži na prerušenie kontaktu - oddelenie cievy a TN v hlave. Neurochirurg otvorí lebku, odsunie príslušnú cievu do bezpečnej vzdialenosti od nervu a vsunie tam ten teflon.
Spomínaš, že to máš asi z klímy, ale tebe našli tiež nález pomocou MRI, tak si myslím, že možno to máš aj ako vrodenú predispozíciu a niečo ti to len odštartovalo a začalo sa ti to ozývať, dráždiť.... jeden nikdy nevie.... ale v tomto prípade to nie je až tak podstatné....
ojka ešte sa chcem opýtať, na aký materiál si čakala ?
dobry, citam Vase skusenosti vidim ze riesite nervy tvare. mame syna ktory nam neviem jazykom pohybovat iba do jednej strany. cital som ze ide tam dvanast nervov z mozgu a asi s tym co ide do jazyka nieco nie je v poriadku. a sposobuje to tazkosti s recou. a bojim sa ze aj ine nervy, mozu byt poskodene. neurolog skonstatoval ze jazyk nejde do lava a ze to doriesi logoped. ale velmi sa nam to nedari rozhybat. asi to nebude zapal, lebo to ma od mala. ale hladam odbornikov ktori rozumeju, maju skusenosti s poruchami, chorobami tvarovych nervov. ak poznate, prosim, poslite mi na mail: silviu.szkipala@hotmail.com
ojka, zdá sa, že máme rovnakú príčinu našej bolesti. Záver môjho vyšetrenia mozgu MR je, že v jame lebečnej pozorovať krížiacu sa cievnu štruktúru s tepnou trigeminu. A to je vlastne dôvodom mojich problémov s trojklaným nervom./TN/
Ja si myslím, že pôvodcom môjho problému s /TN/ je skutočnosť, že som viac rokov pracovala v kancelárii bez okna.
Vetranie zabezpečovala klimatizácia. Hlavne v letných mesiacoch tam bolo skoro ako v saune, tak som klímu zapínala dosť intenzívne. Studený vzduch mi fúkal na ľavé rameno a ľavú zadnú časť hlavy.
Pýtaš sa, že čo mi vyvoláva bolesť. U mňa je to tak, že raz je to rozprávanie, po nejakom čase zasa žuvanie. O umývaní zubov ani nehovorím.
Zistila som, že som alergická na chlad. Akonáhle pocítim chlad na nohách, alebo krku o záchvaty bolesti mám postarané.
Bola som na konzultácii na neurologickej klinike, kde ma zapísali do poradovníka na operáciu.
Neurologička ma od operácie odhovára. Zdôvodňuje to tým, že by mi pri operácii otvorili hlavu v mieste, kde je viac viac centier /pohybové, zrakové.../
Zatiaľ mám dosť pokojné obdobie, tak nad operáciou nerozmýšľam.
141154 laicky napísané, nález svedčil o tom, že v hlave mi jedna cieva tlačila na trojklanný nerv. Som to tam mala dosť zaujímavé, "pomotané". Všetko bolo riadne podráždené. Operácia trvala cca 4,5 hodiny. Chápeš, pulzujúca cieva a citlivý nerv v hlave, pre mňa katastrofa.
Ja som bola na MRI tiež 2x. Ale zistili mi to až na ten druhý krát. Ten prvý - no neviem, asi skúmali inú časť hlavy vtedy. Ak by si chcela niečo ešte konkretne vedieť, pýtaj sa, rada odpoviem, ak budem vedieť.
A tebe to robilo v akých situáciách problémy? Čo ti to vyvoláva?
hanuschka ja som ani už nedúfala, že niečo iné by mi mohlo pomôcť. Operáciu nakoniec schválili, tak som čakala už len na potrebný materiál a termín.
hanuschka aj ty máš problém s trojklaným nervom ?
operacia nie je zla volba moze pomoct
ojka, ja som tiež niekoľkokrát trpla ukrutnými bolesťami a vtedy som bola rozhodnutá, že operáciu podstúpim. Po pár dňoch bolesti pomaly ustúpili a ja som na operáciu ani nepomyslela.
Ak sa dostanem do situácie, že bolesti ustupovať nebudú, budem nútená konať ako Ty.
Zaujímal by ma Tvoj nález na MRI. Ja som bola na MRI dvakrát.
Ale je to skutočne len na Tebe. Kto vie, možno máme rovnaký dôvod nášho zdravotného problému.
ojka, ja som tiež niekoľkokrát trpla ukrutnými bolesťami a vtedy som bola rozhodnutá, že operáciu podstúpim. Po pár dňoch bolesti pomaly ustúpili a ja som na operáciu ani nepomyslela.
Ak sa dostanem do situácie, že bolesti ustupovať nebudú, budem nútená konať ako Ty.
Zaujímal by ma Tvoj nález na MRI. Ja som bola na MRI dvakrát.
Ale je to skutočne len na Tebe. Kto vie, možno máme rovnaký dôvod nášho zdravotného problému.