Otázky na RNG

delphia

Ahoj RNG,
v prvom rade Ti prajem pevne zdravie a uspesny novy rok.

potrebujem objednat doplnky pre sestru (56 rokov), ktora spadla na zladovatelom chodniku a ma komplikovanu zlomeninu clenka. je po operacii a na zaklade tvojich odporucani, som spisala doplnky potrebne jednak na hojenie kosti a tiez na prevenciu tromboflebitidy.

no pri vitamine K2 som nasla upozornrnie, ze v pripade uzivania liekov na riedenie krvi, treba uzivanie K vit. konzultovat s lekarom. to nechceme, lebo nasi lekari preferuju Fragmin a podobne injekcie a nie nattokinazu, a teda ze ci je bezpecne uzivat Nattokinazu + D3+ K2+ Bone essentials vsetko naraz sucastne?
dakujem.

RNG

Nic, co je zname ako skodlive nesmie byt pridavane do potravinovych doplnkov.Zamorenia su sice mozne, ale velmi zriedkave.A prisne trestane, aspon v USA. Tj ked presiahnu povolene normy.
Serrapeptazu mozes brat neobmedzene dlho.
Candida je vzdy okolo nas a v nas. Otazka je len v akych mnozstvach. Enzym Candex mozes brat tiez kedykolvek.Nikdy ho ale neber s jedlami obsahujucimi vlakniny, lebo tento enzym rozklada celulozy a hemicelulozy, tj moze sa na tie vlakniny vycerpat uz v zaludku a teda nepomoze na candidy a plesne v crevach, pripadne inde v tele.

mamado

RNG ešte som zabudla, beriem ešte každý deň mikrovlákniny, občas si nasadím probiotiká večer s jablkom a beriem entericky pokryté enzýmy na čistenie.

mamado

RNG, prosím ťa o radu. Pripomínam moju diagnozu - chronická pankreatitída. Podľa tvojich rád beriem s jedlom Pankreatín, brala som oregánový olej v kapsuliach, citricidal, beriem Berberine, Serrapeptázu,Olej z čierneho kmínu. Mávam občas biely jazyk, tak som sa chcela spýtať, či si môžem nasadiť aj Candex alebo Candidásu preventívne. Viem, že je dobre pri tom bezsacharidová dieta. Chcem sa ešte spýtať, či môžem brať Serrapeptázu dlhodobo. Prosím ťa velmi ma ešte zaujíma, nakoľko beriem dosť produktov, či nie sú zdraviu škodlivé pridané látky v kapsuliach napr. želatína, magnezium stearate, silica atd. Ďakujem veľmi pekne.

perla1

Ahoj rng, zistili mi pozapalove zmeny na plucach, ze su starsie cca 4 roky, nejake jazvy mam na hrotoch pluc + nieco ako bubliny co mozu pri velkej namahe prasknut-pneumotorax.Doktor napisal do papierov ze mam v oboch hrotoch emfyzemove buly a drobne fibrozne zmeny. Mam 34 rokov,takuto diagnozu som necakala ale chcem sa ta spytat ci je nejaky doplnok vyzivy na posilnenie pluc,alebo preliecenie starych zapalov. Plus na CT vysetreny mi zistili Cystu 3 mm na stitnej zlaze, v marci som bola na sone stitnej a vtedy som tam nic nemala a teraz ze je tam mala cysta,ze asi sono to nemohlo zachytit,to povedal lekar. Takze este co mam uzivat na cystu na stitnej a znamena to ze uz mam poruchu SZ? Dakujem za radu

kajulka6

Zdravim ta RNG, prosim ta ako by si vysvetlil ze ja a syn sme napriek bratiu vsetkych moznych vitaminov a doplnkov stale chory. Moji rodicia nic neberu,mozno sem tam celaskon a nie su chory,ja napriek tomi ze berem chora som a to mam podla laboratornych testov imunitu v poriadku. je na toto vysvetlenie? Tiez syn chodi do skolky, davam mu vitaminy,betaglukan,kolostrum sem tam a je chory,pytala som sa par mamin co maju deti stale v skolke a chore nie co im davaju, odpoved bola nic iba ovocie. Fakt nechapem...

pancucha

RNG prosim kolko tabliet denne mam uzivat wild yam root denne na upravy cyklu? meska mi menzes ..mam hormonalnu poruchu..pred casom som farbila mimo menzes..to sa upravilo a teraz posledne 3mesiace mi to chodi hore dole...jedna tableta obsahuje 10% diosgeninu.5 tabliet denne staci?mam tlak a bolestive aj prsniky--

katy350

Vidim ze sa tu venujete chrbtici, tak sa skusim opytat, ci existuje nieco na zlepsenie skoliozy. Tak viem ze asi nie, ale zo zufalstva skusam aj tu. Moj syn ma skoliozu chrbta skoro 50 percent, nepomaha mu ani korzet, ma velke bolesti kazdy den. Dr mu odporucil operaciu, po ktorej by sa ale cely zivot nemohol ohnut, nakolko by mu to vnutri nejako zosrobovali.. no proste hroza... nie je ozaj ziadna pomoc? vdaka!