Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázky na RNG

Terry90

Zdravim RNG,
zda sa mi, ze som niekedy niekde cital, ze zinok a vitamin C sa navzajom potlacaju pri vstrebavani a tak by sa nemali uzivat spolu. Je to pravda?

lombardo1981

Toto je RNGho téma, tak tu nebudem moc oxidovať... Ani tejto odpovedi sa veľmi nepoteší... hlavne nie odo mňa...

St. John's Wort je ľubovník bodkovaný.
Kombinácia ľubovníku a 5-HTP sa viac ako neodporúča. Obe zvyšujú serotonín v mozgu, preto hrozí tzv. serotoninový syndróm, ktorý môže viesť až ku úmrtiu.
Zvyšok nech ti poradí RNG.

jozkos61

ok ten st john worth jedine z USA co som pozeral ale 2 3 tyzdne dodanie :(

5 htp sa da aj u nas zohnat v lekarni, tak kupim u nas, taky 100mg ma tab.
otazka davkovanie ako ?? kym pride st john worth 5htp ako mam brat a potom ked budu obe tak ako to mam davkovat prosim ??

co sa tyka toho travenia, tak az nato ze som mal pomerne prazdny zlcnik nato ze som bol nalacno som mal sono brucha dobre, akurat mi vravela ze mala problem vidiet niektore organy kvoli plynom v crevach, hlavne ze som bol nalacno... cize co radis?? davam si serafin kvapky na travenie zatial a pijem zlcnik pecenovy caj...

jozkos61

dobre a co s toho si mam zohnat teda na travenie??

okrem toho st john worth este aj 5htp kombinovať či to uz nie ?
ak hej tak staci ten 5htp s protein.sk alebo aj ten objednavat cez iherb?

ma to podobny ucinok ako frontin napr ?

RNG

Detaily, na travenie treba dost kyselin, enzymov mikrovlaknin a probiotik a tebe zrejme nieco chyba.
Naduvanie uz v zaludku znamena nedostatok kyselin, v bruchu nedostatok enzymov a samozrejme proBiotik a mikrovlaknin.
Uz niekolko rokov obiehaju virusy "crevnych chripiek" ktore clovek sice vybojuje za 1-3 dni, ale znicia mu na dlhy cas vyrobu kyselin a tym cele travenie, vcitane crevnej flory

RNG

Jozko, ja radim zasadne veci, co mnohym pomohli, ale len v ucinnych davkach, tj kde je aktivne latka presne obsazena. Na St Johns wort odporucam produkt firmy Paradise Herb. lebo ich vyrobok obsahuje na 3 kapsule 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu, co posobi po 2 hodinach a ucinok trva cely den.

patrick245

Zdravím RNG, poprosila by som o radu k mojej diagnóze...Približne pred rokom a pol ma začal z času na čas pobolievať žalúdok. K častejším bolestiam, kŕčom, nafukovaniu, zvieraniu sa pridala aj horkosť v ústach, ktorú mám už aj dva mesiace a aj konečník ma niekedy svrbí, niekedy páli...mávam aj bolesti chrbtice, ale tie som mala aj predtým, len nie v takej miere ako teraz. Stolicu mám pravidelnú, niekedy je riedšej konzistencie, hlavne ráno. Gastroenterológ mi urobil gastrofibroskopiu, ktorá bola negatívna a vylúčil aj Helicobaktera a povedal, že som v poriadku, aj keď sa tak vôbec necítim...za každú radu budem veľmi vďačná. Ďakujem