Otázky na RNG

delphia

RNG prosim, pocas akej doby doporucujes uzivat vytazok z olivovych listov pri EBV, HPV, CMV a mykoplazmach? dakujem

boba77

Ahoj RNG, všimla som si, že na Crohnovu chorobu odporúčaš aj Triphalu. Objavila som ju aj na swansonvitamins 250mg/tab., odkiaľ si objednávam doplnky.Chcem len vedieť koľko odporúčajú tvoje lekárske zdroje tohoto doplnku aby bol klinicky účinný. A čo to vlastne je tá triphala a akým spôsobom pomáha pri Crohnovej chorobe? Ďakujem

RNG

VYsoky tlak tu bol spomenuty v roznych temach, cast je zo stresu(tj treba sa destresovat nejako, ci uz cvicenim a meditaciou, alebo doplnkami, najma mineraly a vitaminy B,, priopadne aj rozne doplnky na neurotransmitery, pozri na temu depresie -odkaz odstránený-
Tiez pomahaju vasodilatanty(rozsirovace ciev ako ovocie hlohu(Hawthorne, mechanizmus ACE)

RNG

baxo, ja neberiem kapsulky cesnaku, ale tie maju silu podla obsahu alicinu v nich. Osobne mam radsej cesnak v jedlach. Samozrejme davky, ktore pise vyrobca su skor na reklamu, ze staci celkom malicko,, kdezto naozaj ucinne davky su casto mnohonasobne vacsie.
Na cesnak ti neviem poradit, lebo neuvadzas alicin.
Ale na rybaci olej ti mozem radit, toho treba minimum 3 gramy a pre ludi s nervovymi problemami,hustou krvou a tendenciou tvorit zrazeniny(tromboidy), bolestami v tele, depresiami, osteoporoze,tetanii a podobne aj vyse 10 gramov denne dlhodobo, pripadne aj cely zivot , podla potreby..
Limit pre priemernu osobu bol stanoveny na 35 gramov, kde je uz natolko zriedena krv, ze moze nastat nebezpecenstvo nedostatocneho zrazania krvi a krvacani, ktore je tazko zastavit.Vyskytuje sa to dost zriedkavo u eskimakov, ktori zjedia velke mnozstva ryb, hlavne mastnych , ako lososy.

(My ako deti (vaha mozno 20 kil) sme dostavaly polievkovu lyzicu=9 gramov smradlaveho rybacieho oleja proti krivici.Brrr, ale velmi ucinne!!

Dnes su tie oleje nezosmradnute, cerstvo vytlacene a chranene pridavkom vitaminu E proti oxidacii a povacsine kapsulovane proti kazeniu.)

Samozrejme predavkovanie a krvacavost nenastane z jednej davky, ale dlhodobeho(mesiace) brania takychto neodporucene velkych davok.

baxo p

Dobry vecer RNG...mam vysoky tlak a okrem ineho som si zakupil kapsulky vytazok z cesnaku 1000mg kde doporucena denna davka je jedna tobolka a rad by som vedel ci tato davka je postacujuca mam 115 kg a ked citam prispevky viem ze tie mnozstva sa beru trochu inak ako predpisuje vyrobca...a este rybi tuk v kapsuliach po 1000mg tiez pisu 1 az 2 denne neviem ci to staci.. Dakujem

Anne

jara, mas to trosku pomylene... ;)

GSE - Grapefruit Seed Extrakt - extrakt z grepových jadier - tu je o nom cela tema: www.zdravie.sk
Nemyl si to s Grape Seed Extract, co je extrakt z hroznovych jadier...

jara

Zdravi Ta, RNG, chcela by som Ta poprosit o radu s GSE, v Puritane maju kapsule GSE, 200mg, je tam napisane 50% polyphenols...aj to, ze sa to da vysypat do caju, ale neviem ake je to silne, ci to je tiez " citricidal ", dakujem.

RNG

olivia 33, samozrejme mozes pouzivat koreniny, niektore su dokonca silne protikandidove, ako napr oregano a majoran.
Cierne korenie napomaha absorbcii, je tiez mierne antimikrobialne.