prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Ked mas krce v zaludku a palu, nafukovanie, tak potrebujes viac kyselin a enzymov, lebo telo ti ich dost netvori. Na poskodenie tvorenia kyselin staci jednodenna zaludocna "chripka" to iste na poskodenie tvorenia enzymov v pankrease, alebo v stenach criev.
Nakoniec je to aj v genetike casto, a kedysi, ked ludia jedli neslachtene a surove produkty, dostavali z prirody hromadu. Dnes ale vo varenych a priemyselne spracovanych produktoch nie su ziadne enzymy a spravovanim potraviny sa stanu casto menej stravitelnymi a potrebuju aj viac kyselin aj enzymov na rozlozenie.
Aj vyse 10 000 rokov slachtenia polnohospodarskych produktov bez chapania biologickych hodnot na nom narobilo nenapravitelne skody.
Dakujem za odpoved. Uzivam psyllium, probiotika, jem lanove semienka, ovocie a zelenina je u mna na dennom poriadku, vylucila som cukor, muku...myslite, ze aj tak by som mala doplnit tie enzymy?
Doplnky potravin su schvalene lekarmi na volny predaj, lebo vyhovuju kriteriu neskodnosti,/nezavadnosti , presne tak, ako potraviny.Takze sa nemusis obavat brat hociktory z nich, podla potreby.
Napravenie si travenia je velmi dolezite, lebo pri nedostatku kyselin(nafukovanie a pala je dosledok nedostatku kyselin v zaludku) pri nedostatkoch roznych enzymov, nedostatocnom prijme mikrovlaknin a nedostatocnom prijme probiotik(akom ich mozes dostat, ked vsetko varime a sterilizujeme)mame plno zdravotnych problemov, skor ci neskor a vaznych, nie len malickosti.
No a aj pri dobrom traveni a dobrej zdravej potrave je este stale nedostatok mikrovlaknin, probiotik a z vycerpanej pody nedostaneme dost selenu, zinku, jodu a aj vitaminy C E a D-3 sa oplati si doplnovat.
Dobry den pan RNG,
na nechtoch ruk aj noh mam pozdlzne ryhy, uz niekolko rokov. Docitala som sa, ze su bud dosledkom nedostatocneho prijmu tekutin [denne pijem 2L cistej vody], resp. zleho zazivania [obcas mam problemy s nafukovanim, resp. krcmi v bruchu, vacsinou vsak tyzden pred menstruaciou], resp. problemy s pecenou [pecenove testy OK, aj na USG] alebo ze moze ist o nedostatok vitaminov - docitala som sa, ze ide o nedostatok B6, ale aj vitaminu E.
Vedeli by ste mi prosim poradit? A je mozne uzivat B6 bez nejakych testov, ktore by potvrdili nedostatok?
Dakujem Vam za odpoved :o)
Pri lieceni rakoviny nedam, na "zevraj" ale na osvecene metody lekarov, co liecia alternativnymi prostriedkami.
V pripade tvojho otca osobne odporucam 3 x 500 mg betaglukanov,
3 x 4000m mg ekvivalent pancreatinu na prazdny zaludok,
caj z kopcom polievkovej lyzice gravioly,
3x3 kapsule zmesy N-TENSE.
Tiez 2 x 100 mg elagickej kyseliny, dnes ju tazia najma zo semien granatovych jablk(pomegranate)
Nuz a samozrejme alkalizaciu lyzickou Kalinatu na prazdny zaludok 2 hodiny pred ranajsim jedlom.
To je to absolutne minimum okrem samozrejme stravy podla Desatora, ktora je navrhnuta na odmorovanie tela
Nuz a bezne doplnky ako selen, zinok, jod, vitaminy C, E D-3 a aminokyselinu L-lysin, ktora pomaha tvorit kolagenove vlakna, co zastavuju sirenie sa rakovin(rakovinne bunky totiz vyrabaju enzymi narusujuce kolageny a tak sa ciastocky z rakovinnych buniek alebo cele bunky mozu roznasat po tele=metastazy)
Viac na www.cancertutor.org
kde su uvedene rozne metody lekarov na rakoviny, rozdielne od klasickej ale velmi slabo uspesnej onkologie.
Marcelina, zdroj kyselin su napr Betain HCl, Pepsin HCl, L lysin HCl a ine. YTieto su v tabletovej/kapsulovej forme a okyslia zaludok na vyssie PH, co je potrebne na travenie a potlacenie kvasnych a hnilobnych procesov v zaludku, tiez zabiju rozne skodlive mikroby na jedle, aby sa nedostali do criev a tam rozmnozovali a otravovali nas.
Enzymatickych prostriedkov je dnes na trhu plno, najlacnejsie su silne zivocisne enzymy, ako pancreatin, drahsie su rozne zmesy fungalnych, bakterialnych a rastlinnych enzymov.
Ucinok enzymov urcuje ich cislo ucinnosti, v jednotkach USP je to mnozstvo miligramov latok, co to vie rozlozit.
Napr silny pancreatin firmy NOW(4 x 500=2000 mg ekvivalent pancreatinu v kazdej kapsuli) je oznaceny 50 000 USP amylazy=rozlozi 50 gramov skrobov
50 000 USP proteazy=rozlozi 50 gramov bielkovin
9000 USP lipazy=rozlozi 9 gramov tukov
Ziadne komercne predavane stavy nemozu byt cerstve. Cerstve su len tie, co si odstavis zo zeleniny a ovocia a travin sama. Nauc sa neverit reklamam.
pharma-activ.prirodni-leciva.cz
jasne uvadza , ze je to stava z plovod noni pasterizovana, tj zahriata na vyse 80 stupnov celzia, kde enzymi sa nicia uz v teplote 55 stupnov celzia.
Jediny skoro plnohodnotny produkt z noni je okamzite za mrazu susena stava(freeze dried). To iste plati aj napr pre aloe vera a rozne ine.
dakujem este raz pekne za rady, RNG.
kazdopadne, tatino ma zisteny nemalobunkovy adenokarcinom pluc s metastazami do hlavy, tie mu chcu zacat ozarovat radioterapiou.
aj chemo mu chcu dat, uvazujeme, ze mozno tu radioterapiu nech mu daju, aby sa metastazy zastavili, alebo zmensili, ale chemo asi nie.
ockovi uz nosime do nemocnice B17 nadorbno pomlety v cottage syre (inak pocula som, zevraj dobre su kozie vyrobky len pre onko pacietov, je to pravda?) moj ocko nema skoro ziadne zuby, cize moze len mletu stravu viacmenej, tak s cim by sme mu mohli davat to B17 (pomlete jadierka horke)? citala som aj, ze by nemal ziadne mliecne vyrobky konzumovat, ..
nosime mu stale vela ovocia (maliny,cucoriedky, jahody, cernice, davaju mu pit sestricky nejake ensure plus), davame mu aj vitaglukan active (pri nadorovyhc ochoreniahc je vhodny). ten poznas? ma ho brat ci nie, co odporucas?
moja mamina sa uz ide zblaznit, ze nevie, co mu mame teda nosit a ako ho liecit :((
Ahoj RNG, prosim ako si napravim travenie, akymi doplnkami, citala som od teba na inej teme, ze treba brat kyseliny, enzymy,
ja mam len probitokika od Swiss natural /Acidopjilus, Bifidus, Lactobacillus to obsahuje/. pocul s o pripravku Nono Vita? Cerstva stava z tychto plodov, enzymaticka bomba, myslis, zeby to mohlo pomoct? Vdaka
nevcolnost od zaludka je z kvasnych a hnilobnych procesov v zaludku, ktore tam mozu nastat len pre nedostatok alebo prilis zriedene kyseliny.Viac kyselin vsetky tieto skodlive procesy zastavi a zaludok zabranuje prechodu skodlivych mikrobov do tela zaludocnou kyselinovou barierou. Ke je kyselin malo, tak sa v zaludkyu rozmnozia rozne aj skodlive mikroby a vo verlkom mnozstve nakazia creva.
Pri prilisnom zriedeni kyselin v zaludku privelkym jedlom na tazobu pomoze glg koloidnej striebornej vody.
Ale clovek by si nemal prilis riedit kyseliny, lebo to nedovoli poriadne natravenie jedla a teda absorbciu zivin z neho.
Kyslost/PH mocu vyjadruje, coho sa telo zbavuje. Ked sa zbavuje kyselin, PH mocu je pod 7, ked sa zbavuje zasad/alkalii, PH mocu je nad 7.
A telo sa zbavuje toho, coho je v nom vela. Tj moc nad 7 znamena, ze je telo alkalicke, co je obvykle dobre, pokial alkalinita nie je prilisna , aby podstatne ovplyvnila krv.