Otázky na RNG

le_ella

Ahoj RNG,
chcela by som opýtať či lokálne antibiotiká - Tobradex,kvapky do očí, ovplyvňujú účinok HAK
Ďakujem pekne

RNG

Nika, nikde som netvrdil ze v pripade zaludocnych vredov tj silnej pritomnosto helikobaktera v zaludku si treba zvysovat kyseliny.
Helikobakter v tom pripade treba prvy vyhubit, , podporit hojenie zaludka a regeneraciu zaludocnych stien a az potom adresovat nedostatok kyselin.
Omeoprazole neznici helikobakter a bez helikobaktera nie su ani ziadne zaludocne vredy.
Ale bez kyselin je travenie znacne oslabene a dlhodobo to vedie k stovkam roznych zdravotnych problemov. Preto omeoprazole je kontraproduktivny.
Moj brat napr si 2 x liecil zaludocne vredy kombinaciou 3 antibiotik a pantopprazolu, a vratlo sa mu to spat. Zo zufalosti ma posluchol a bral 4 x denne 1/4 deci koloidnej striebornej vody asi mesiac,a nebral dalej pantoprazole. Tomu su uz roky a viac sa mu vredy neobjavili, ani helikobakter v dychovom teste.
Dnes berie obcas s vacsim jedlom extra kyseliny, cim sa vyhne palam. Lebo ako starsi clovek, jeho zaludok uz nevytvara dostatok kyselin pre vacsie bielkovinne jedla.

RNG

IH95, mnoho zdravotnych problemov zacina s porusenym travenim. A mnohe su take, ze jeden podmienuje druhy. Napr nedostatok serotoninu vyvolava depresie, strach z depresii, zly spanok a podobne zase vyvolavaju nedostatok serotoninu. Proste niekedy sa z toho zacarovaneho kruhu musis vymanit a na to odporucam rozne doplnky, a najma v tvojom pripade rozne prostriedky proti stresu.Viac okolo toho si vygugli pod mojim nickom a slovami stres, spanok, vysoky tlak , travenie a podobne.
Chemicke lieky adresuju symptomy, ale obvykle nie priciny a nesu zo sebou aj rozne skodlive postranne ucinky, takze niekomu viac skodia, ako pomahaju.

ni-ka

omeprazol sa este uziva aj pri zaludocnych vredoch kde je ziaduce znizit kyslost zaludka kvoli lepsiemu hojeniu vredov...
takze zvysovat kyseliny v zaludku podla rad RNG je vtomto pripade viac nez kontraproduktivne...
to je take "radenie" od buka do buka,kedze nevie naco kto ake lieky berie a jednoducho radi zvysit kyseliny...lekar ma cely chorobopis a pacienta pred sebou a vie naco ake lieky berie a vie aj ich vzajomne kontraindikacie...ale RNG vychadza len z toho ze uziva omeprazol...dost malo

lh95

RNG - chcem sa spytat ako nemam stresovat a byt kludny a mysliet pozitivne aby som sa zbavil pocitu ze mam stale vyosky krvny tlak pochodil som všetkych lekarov od hlavy po päty a vsetko mam zdrave akurat mam neprimeranu sinusovu tachykardiu ale kardiolog mi povedal ze srdce je zdrave a napisal tam normalny funcny nalez na srdci - sinusova tachykardia.....a mam aj liek Nebilet ( betablokator aj znizuje trosku tlak) ..lebo začalo to tym ze som z ničoho nič ma vyosky tlak 180/110 a potom sa to opakovalo a isiel na mna strach zo smrti panika uzkost bol som s tym u psyciatra aj psichologa dali mi lieky na uzkost aj depresiu berem to asi 3 tydzne ale neviem sa zbavit pocitu,strachu ze sa mi ten tlak vysoky vrati a ked si ho meram doma aj u lekara u priatelkinej mami tlak je stale v norme 130/70 , 120/80-83 ...mam 19 rokov aktvine som posiloval 2 roky a velmi sa mi to zalubilo a chcem som to robit sutazne ale mal som planovanu operaciu hernie tak som cinky odlozil a prisly na mna tieto stavy je to suvisace s tou psychikou aj ten vysoky tlak aj to ostatne alebo cim to je? :) a este poslednu dobu sa citim ako keby to niesom ja tak cudne sa ciitm ako keby nevinam všetko tak jak mam cudny som ale nikeedy je to v pohode citim sa skvelo a inokedy hrozne aj to moze suvisiet s tou psychikou?:( dakujem vopred za odoved :)

RNG

Zaludocna sliznica je pokryta mazom, ktory je kyselinovzdorny. Pokilal nemas v zaludku nejake rozmnozujuce sa mikroby co poskodia zaludovcne steny, nemozes mat ziadne poskodenia z kyselin. A mikroby mzu zit v zaludku len pri NEDOSTATKU kyselin. Tj v tom pripade znizovat kyslost zaludka je zrejme kontraproduktivne. Nehovoriac o tom, ze to znici cele travenie a absorbciu, tj posle ludi predcasne do hrobu. Ale netrpia na palu!!!! Lebo bez kyselin ich nema co palit.....
Inac na poskodenu zaludocnu sliznicu je dobre brat adaptogen DGL, dobre pozut 2 tabletky 15 minut pred kazdym jedlom
A helikobakter, co je hlavny dovod poskodenia zaludka a velmi tazko znicitelny, lebo znasa aj znacne mnozstva kyselin sa da znicit napr [pitim koloidnej striebornej vody, alebo zinkovymi ionami(PepZin GI=zinc carnosine) alebo monolaurinom, 2 x 5 gramov denne

ni-ka

ten omeprazol tvoj starka nemusi uzivat na zahu ale zvykne sa predpisovat aj ako prevencia pred poskodenim zaludocnej sliznice...