Otázky na RNG

RNG

Inac aj bezne vedomosti lekarov, co obiehaju svetom, ze jod sa v tele pouziva len na cinnost stitnej zlazy su tak isto loz, lebo jod sa podiela na vyrobe mnohych hormonov, nie len hormonov stitnej zlazy T3 a T4, a pouziva sa tiez na vyrobu roznych enzymov v tele a rozne ine funkcie, kde spotreba stitnej zlazy(25 gramovy organ) je ovela mensia, nez spotreba 50 az 70 kg tela

RNG

Janelan, s jodom sa zaoberalo a zaobera hromada roznych vedcov, lekarov na svete.A mnohi s nich odporucaju davky ovela vacsie.
Japonci ako narod v priemere dostavaju z morskych rastlin 13.5 mg jodu na osobu,a jod je tam najma vo forme KJ(pozri napr kelp) a predsa su jeden z najzdravsichj narodov na svete. Z toho tito lekari a vedci vychadzaliv osemdesiatych rokoch minuleho storocia a dopracovali sa k davkam od 2 miligramov denne vys, samozrejme spolu so selenom. Viac o tom mozes najst napr cez google pod mojim nickom a slovom jod. Tam mam uvedene clanky a vyskumy a prax od naozaj znamych svetovych vedcov a ti pouzivaju rozne formy jodu, vcitane anorganickych a dosahli kladne vysledky na rozne problemy, nielen stitnu zlazu.
Fortuna vitae bolo tym profesorom povodne reklamovane ako svetovy unikat, co je samozrejme , zavadzanie, lebo uz od rokov 1920 tych sa bezne zistuje stupen nenasytenia roznycholejov tzv jodovym cislom, tj percentom jodu na vahu, ktore sa naviaze v polynenasytenych rastlinnych a zivocisnych olejoch, pozri napr na skolsky text
dwb4.unl.edu
Ja osobne preferujem dodavanie jodu transdermalne zo starej znamej jodovej tinktury, kde je 2% cisteho jodu a 2.5% KJ. Jod a KJ prechadzaju transdermalne cez kozu a elementarny jod sa naviaze okamzite na podkozne tuky a tak zostava v tele pomerne dlho Na druhej strane KJ ako mala neutralna molekula vypadava cez ladviny z tela pomerne rychlo,
KJ brane oralne/ustne je bezpecne aj v davkach 130 mg denne, aspon take davky davaju masove ludom pri nuklearnych nehodach.
Tj hovorit o jode ako jedovatom nad 500 mikrogramov ci uz organicky alebo anorganicky viazanom je samozrejme zavadzanie, zialbohu velka vacsina lekarov v tento blud veri. A zrejme aj dany profesor.

sariana

Neviete mi niekto poradiť? 3.4.2014 som spravila objednávku v healthdesigns a do dnešného dňa má status: in process. Je normálne mesiac čakať iba na vybavenie objednávky? Cez iherb sa mi toto nikdy nestalo.

janelan

RNG na univerzite ma ucil vynikajuci vedec prof.zaoberajuci sa cely zivot stitnou zlazou. Tvrdi podla jeho vyskumov a dlhorocnych skusenosti(vyliecil vela ludi z rakoviny stitnej zlazy vynasiel patent pod nazvom FORTUNA VITAE ze anorganicky viazany jod je pre telo absolutne nevyuzitelny dokonca skodlivy. Jedine organicky viazany je vyuzitelny v davke 300-500 a viac p.p.mikrogramov. Kedze si cenim tvoje skusenosti a uz si mi dost svojimi radami pomohol chcem sa spytat 2 otazky: 1.ktory teda vyrobok obsahuje organicky viazany jod a ci je vobec mozne ho v nejakych suplementoch okrem jeho oleja je moc drahy a odporuca este ryby a to ja nezjem
2. ako dlho treba pri poskodeni pecene uzivat protokol Dr. berksona co odporucas. Dakujem za odpoved

RNG

Jojojo, odpporucam najma
selen 200 az 600 mikreogramov
jod 2 az 6 mg
zinok 30 az 50 mg
vitamin C 3 az 5 gramov.
vitamin E 200 az 600 IU
vitamin D-3 2000 az 5000 IU
Mikrovlakniny, zmes, 15 gramov
Probiotika viacero druhov a striedat znacky. kedcze sa s pomozou mikrovlaknin dost rychle rozmnozuju, prvych par dni je dolezitych neskor ich beries len obcas, alebo vzdy po hnacke aspon 2 dni.

RNG

Nezabudaj brat extra mikrovlakniny,ten kusok jablka ti nestaci urobit s tych miligramov probiotik dobre osadenie criev, kde je tych probiotik az 1 kg.

jojojo55

Prosim Vas, ake najpodstatnejsie vitaminy a mineraly by mal brat zdravy clovek z dosledku maleho prijmu v dnesnej strave? A v akych davkach? Dakujem

mamado

Dobrý večer RNG, ďakujem za rýchlu odpoveď. Nasadím Synovi protokol Dr. Berksona.
Chcela by som sa ešte spýtať, beriem enzýmy na trávenie /mám chronickú pankreatitídu/ od Iherb Pankreatin digestive support 4x - 500mg, jednu 3x denne s jedlom. Mám ešte Bromelain 2400 GDU/g - 500mg, ktorý si dávam buď nalačno ráno alebo s jedlom, keď jem mäso.
Chcela som sa spýtať, či to robím správne.
Užívam ešte vitamín C, Selén a Zinok a začala som užívať probiotiká s kúskom jablka na noc.
Ďakujem veľmi pekne.