prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
sariana, nemusia mat dany produkt v zasobe, ale objednavku ti nezrusili, lebo ocakavaju zasielku.
Inac aj bezne vedomosti lekarov, co obiehaju svetom, ze jod sa v tele pouziva len na cinnost stitnej zlazy su tak isto loz, lebo jod sa podiela na vyrobe mnohych hormonov, nie len hormonov stitnej zlazy T3 a T4, a pouziva sa tiez na vyrobu roznych enzymov v tele a rozne ine funkcie, kde spotreba stitnej zlazy(25 gramovy organ) je ovela mensia, nez spotreba 50 az 70 kg tela
Janelan, s jodom sa zaoberalo a zaobera hromada roznych vedcov, lekarov na svete.A mnohi s nich odporucaju davky ovela vacsie.
Japonci ako narod v priemere dostavaju z morskych rastlin 13.5 mg jodu na osobu,a jod je tam najma vo forme KJ(pozri napr kelp) a predsa su jeden z najzdravsichj narodov na svete. Z toho tito lekari a vedci vychadzaliv osemdesiatych rokoch minuleho storocia a dopracovali sa k davkam od 2 miligramov denne vys, samozrejme spolu so selenom. Viac o tom mozes najst napr cez google pod mojim nickom a slovom jod. Tam mam uvedene clanky a vyskumy a prax od naozaj znamych svetovych vedcov a ti pouzivaju rozne formy jodu, vcitane anorganickych a dosahli kladne vysledky na rozne problemy, nielen stitnu zlazu.
Fortuna vitae bolo tym profesorom povodne reklamovane ako svetovy unikat, co je samozrejme , zavadzanie, lebo uz od rokov 1920 tych sa bezne zistuje stupen nenasytenia roznycholejov tzv jodovym cislom, tj percentom jodu na vahu, ktore sa naviaze v polynenasytenych rastlinnych a zivocisnych olejoch, pozri napr na skolsky text
dwb4.unl.edu
Ja osobne preferujem dodavanie jodu transdermalne zo starej znamej jodovej tinktury, kde je 2% cisteho jodu a 2.5% KJ. Jod a KJ prechadzaju transdermalne cez kozu a elementarny jod sa naviaze okamzite na podkozne tuky a tak zostava v tele pomerne dlho Na druhej strane KJ ako mala neutralna molekula vypadava cez ladviny z tela pomerne rychlo,
KJ brane oralne/ustne je bezpecne aj v davkach 130 mg denne, aspon take davky davaju masove ludom pri nuklearnych nehodach.
Tj hovorit o jode ako jedovatom nad 500 mikrogramov ci uz organicky alebo anorganicky viazanom je samozrejme zavadzanie, zialbohu velka vacsina lekarov v tento blud veri. A zrejme aj dany profesor.
RNG na univerzite ma ucil vynikajuci vedec prof.zaoberajuci sa cely zivot stitnou zlazou. Tvrdi podla jeho vyskumov a dlhorocnych skusenosti(vyliecil vela ludi z rakoviny stitnej zlazy vynasiel patent pod nazvom FORTUNA VITAE ze anorganicky viazany jod je pre telo absolutne nevyuzitelny dokonca skodlivy. Jedine organicky viazany je vyuzitelny v davke 300-500 a viac p.p.mikrogramov. Kedze si cenim tvoje skusenosti a uz si mi dost svojimi radami pomohol chcem sa spytat 2 otazky: 1.ktory teda vyrobok obsahuje organicky viazany jod a ci je vobec mozne ho v nejakych suplementoch okrem jeho oleja je moc drahy a odporuca este ryby a to ja nezjem
2. ako dlho treba pri poskodeni pecene uzivat protokol Dr. berksona co odporucas. Dakujem za odpoved
Jojojo, odpporucam najma
selen 200 az 600 mikreogramov
jod 2 az 6 mg
zinok 30 az 50 mg
vitamin C 3 az 5 gramov.
vitamin E 200 az 600 IU
vitamin D-3 2000 az 5000 IU
Mikrovlakniny, zmes, 15 gramov
Probiotika viacero druhov a striedat znacky. kedcze sa s pomozou mikrovlaknin dost rychle rozmnozuju, prvych par dni je dolezitych neskor ich beries len obcas, alebo vzdy po hnacke aspon 2 dni.
Nezabudaj brat extra mikrovlakniny,ten kusok jablka ti nestaci urobit s tych miligramov probiotik dobre osadenie criev, kde je tych probiotik az 1 kg.
Prosim Vas, ake najpodstatnejsie vitaminy a mineraly by mal brat zdravy clovek z dosledku maleho prijmu v dnesnej strave? A v akych davkach? Dakujem
Dobrý večer RNG, ďakujem za rýchlu odpoveď. Nasadím Synovi protokol Dr. Berksona.
Chcela by som sa ešte spýtať, beriem enzýmy na trávenie /mám chronickú pankreatitídu/ od Iherb Pankreatin digestive support 4x - 500mg, jednu 3x denne s jedlom. Mám ešte Bromelain 2400 GDU/g - 500mg, ktorý si dávam buď nalačno ráno alebo s jedlom, keď jem mäso.
Chcela som sa spýtať, či to robím správne.
Užívam ešte vitamín C, Selén a Zinok a začala som užívať probiotiká s kúskom jablka na noc.
Ďakujem veľmi pekne.
Inac ja zakazdym , ked letim dlhsie v lietadle tak si odtial odnesiem nakazu hornych dychacich ciest.