Otázky na RNG

RNG

L triptophan sa nachadza v bananoch, hydine, hlavne v moriakoch, v mlieku atd.
5-HTP,ucinnejsia forma L- tryptophanu sa nachadza pokial viem len v jednej rastline:Griffonia simplicifolia(bandeiraea simplicifolia, africky krik, ktoreho semena su bohate na 5-HTP)

evcca

RNG, ktore potraviny obsahuju L-tryptopharm, alebo 5HTP, da sa to zohnat v lekarni, aleboniekde objednat, porad mi prosim nejaku internetovu stranku. vdaka.

RNG

Uz pred rokmi boli rozne enzymaticke kury na odstranenie roznych zxamoreni a nefunkcnych tkaniv v tele(vcitane roznych vyrastkoch na kozi)
Pozostavala zo stiav odstavenych zo surovych zelenin, hlavne cvikle s pridavkom mrkvy a stonkoveho celeru, tiez medovky(melissa oficinalis) a inych bylin.
Modernejsie enzymaticke koncentraty su alebo zivocisneho povodu(pankreatin) alebo rozne rastlinne a bakterialne enzymi(bromelain, papain,serropeptaza a vytazky z roznych bakterialnych kultur, ako aspergilus oryzae a aspergilus niger, natto atd..
Je to este pomerne novy odbor a casto pouzivaju jednotky aktivity jednotlivych enzymov v zmesiach zatial vseliak popletene. Takze si clovek musi davat pozor, co kupuje.

zúfalka

RNG, v téme "materské znamienka" si písal o enzymatických kúrach, ktoré pomáhajú proti ich ďalšiemu vytváraniu. Mohol by si prosím niečo bližšie o nich napísať? Ďakujem.

RNG

Enery, potravinove doplnky v odporucenych davkach nesmu mat ZIADNE skodlive ucinky, inac by ich v USA stiahol nas "velky strazny pes" FDA nemilosrdne z trhu. Netreba ani dokaz, staci len podozrenie!

RNG

Sylimarin je vytazok ostropestreca marianskeho(Milk Thistle, sylibum marianum)Je silny regenerator a cistic pecene, tiez regenerator pankreasu.
Aj ine antioxidanty prispievaju k regeneracii a ochrane peceni, preto dr Berkson po dlhsej praxi prisiel so svojim protokolom.
Opakujem:
Sylimarin 900 mg
Alfa lipoicka kyselina 600 mg
selen 400 mcg
Znizenie prisunu tukov, hlavne zivocisnych a chemicky upravenych rastlinnych(tj vsetkych, ktore nie su oznacene ako panenske=virgin) znizi triglyceridy v krvi. Telo si vyraba triglyceridy z prebytocnych cukrov, hlavne z fruktozy, ktoru dnes vyrabaju z kukurice ako kukuricny syrup(high fructose corn syrup).
Policosanol znizuje hladiny cholesterolu aj triglyceridov vytvaranych v peceni.
Vlakniny v potrave viazu na seba tuky a vynasaju ich z tela. Preto je tak dolezite zvysit prijem zelenin a ine zdroje vlaknin(psylium, lanove semeno, jablka, len celozrnne produkty)

borovica

Ja som mala tiež problémy s triglyceridmi, mala som až 15, predpísali mi lieky, ale som ich neužívala. Používam omega 3 kyseliny, lecitín, čaj na cholesterol, Lapacho čaj, čaj na spalovanie tukov a obmedzila som mastné mäsové jedlá, jedla viacej jablká, ovocie a klesli mi na 3,9. Teraz sa chystám na krv uvidím ako to budem mať teraz.

usiko

RNG, priatel musi brat liekz na triglzceridy v krvi, hodnoty ma medzi 9 az 11, ndepomaha zdrava strava, ani doplnkz, tak sme pochopili, ze lieky brat musi, tie najslabsie...ale poskodzuju pecen...poradili mi pestrec mariansky , atk som si u vas objednala ten Sylmax alebo co, vraj vytazok z niecoho, co regeneruje pecen...napisete mi o tom viac? ako to posobi a co ine je dobre na regeneraciu pecene. Lieky brat musi, on ma len jednu oblicku, asi tie tukz suvisia s tym. nepomahaju ziadne prirodne veci, ani polycosanol, lecitin, omega3, nic. Sportuje a zdravo sa stravuje...dakujem...