prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
monchi, zatial to neplanujem, ale mozno k tomu raz budem prinuteny. Dnes som este nebol napr v robote,mame tu nasu zlatu dvojrocnu vnucku a popri nej si obcas ukradnem par minut na forum, ved zena ju staci ustriehnut, ako tu pobehuje dookola a svitori. Na vecer, ked ju zoberu domov odskocimm na par hodin do roboty, prace je stale hromada(aspon v mojom podniku)a neslobodno zmarnit ani chvilu.
Zivot je kratky a treba intenzivne vyuzit vsetok cas.Ci uz na pracu, studium, zabavu, spolocenske povinnosti.
S rodinou som stale, so zenou a synom pracujeme spolu, takze mame uzkospaty rodinny zivot.
hviezdicka, su aj ine strukoviny okrem soji, ktore nemaju tie latky napodobnujuce hormony, preorientuj sa na ne.
A nechapem, preco sa vyhybas morskym rastlinam, rybam, vajciam masu, orechom, hubam atd, lebo tie si nemenovala....
RNG, ďakujem vam za odpoved asi ozaj začnem obmedzovať soju. Už 12 rokov som takmer na soji, mlieku,zelenine a ovoci, bude to pre mna ťažke, lebo soju zbožňujem.
rodina 5, mas pravdu, privela casu davam do tohoto fora, zacalo to s tym, ze som chcel podporit svoje obchody, nielen pomoct ludom, ale dnes uz ziadne obchody nemam, takze to ani moja zena nechape.
Ale pisem len v case, ked nepracujem a pracujem v svojom podniku vyse 9 hodin denne, dokonca aj na weekend, a tento cas straveny na fore mi berie cas z prechadzok, cvicenia a rodinnych akcii, takze to musim co najskor obmedzit alebo uplne prestat, zialbohu.
h2o2, liecenie peroxidom patri len do ruk lekarov, lebo moze mat pri zlom pouziti tragicke nasledky.
Ale rakovinne bunky neznasaju vela kyslika a hlavne v atomarnej forme, takze uhynu skor, ako ine bunky.
To iste plati na rozne bakterie a ine mikroby, ktore tiez neznasaju vela kyslika. Dokonca mnohe sa nevedia po poskodeni kyslikom regenerovat, nase telo ale na stastie sa regenerovat vie, takze peroxid je vyborny nastroj na prinavratenie zdravia.
Nakoniec aj nase biele krvinky, makrofagy, vyrabaju peroxid vodika a nim nicia bakterie a ine mikrobialne pliagy.
Chemoterapia prevadzana peroxidom alebo ozonizovanou krvou je uzinna a neposkodzuje telo, ako ine, podstatne toxickejsie chemoterapeutika.
Hviezdicka, z financnych dovodov(straty) a hromady inych som obchody s doplnkami zavrel(aspon taky pokyn som dal konatelke...)
Takze si musis najst doplnky z inych zdrojov, dobre je sa naucit kupovat cez internet.
Soja nie je velmi zdrave jedlo, lebo obsahuje latky meniace hormonalny stav tela(posobiace ako hormony, ale su to vlastne ine latky) , casto nepriaznivo. Takze sojove produkty su dnes kontraverzna zalezitost, skor sa priklanam proti nim, hlavne vacsej spotrebe.
Mlieko je tak isto dnes velmi zamorene a aj bez zamorenia to nie je idealna potravina z mnozstva dovodov.
Takze by som sa im mal vyhybat, co ale po vyse 60 rocnej spotrebe mliecnych vyrobkov neviem dokazat.
Ale aspon ze kupujem mlieko z krav volne sa pasucich na lukach neosetrovanych chemikaliami, bez hormonov a antibiotik. Naviac si mlieko sam kvasim doma, takze kysle mlieko a joghurty co si robim maju plnu davku probiotik, nie ako priemyselne vyrobky, ktore maju probiotika "omracene" alebo v malych mnozstvach, aby mali joghurty a ine dlhu trvanlivost v obchodoch.
Syry lubim, ale sa snazim obmedzovat co najviac, lebo su plne roznych toxinov z cinnosti plesni a hnilobnych bakterii(tomu sa hovori "odstarnut" a "ziskat typicku chut", ale je to v podstate kontrolovane kazenie sa z hladiska cerstvosti, tak ako kysnutie mlieka sa povazuje za kazenie sa, pokial nie je presne kontrolovane)
RNG ,
kedy sa ty vlastne venujes rodine ....
ved ty si zavislak na tomto fore , mal
by si sa liecit ...
ved aj rodina ta potrebuje ....
je to chore !!!!!!!!!!!!!
puma 123, mnozstvu ludi chybaju rozne enzymi, to je velmi individualne, takze su nie schopni spracovat niektore jedla. U celiakov je to lepka, bielkovinna latka v mnohych obiliach.
Chybajuce enzymi nemusia byt od narodenia chybajuce ale s vekom sa ta situacia zhorsuje, takze to mnohi poznaju az po dlhych rokoch.
Ciastocne sa tomu da odpomoct pri slabsich pripadoch vyhybanniu sa vacsich mnozstiev vyrobkov z muk(teda obilniny ako psenica, raz, jacmen a ovos )a branim enzymov , ale v pripadoch horsich zatial pomaha len sa tych jediel kompletne stranit. Enzym 100% ucinny na rozlozenie lepky zatial este nevynasli, hoci mnohe sa uz priblizuju tomu.
Priznakov celiakie je plno, od zhorseneho travenia, hnaciek, vycerpania atd.
Ked chces mat istotu, daj si na to urobit alergologicky test.