prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
RNG, dakujem, len neviem co myslis pod polotovary na vyhojenie posk. nerv. obalov, dakujem
Dobry den, prosim o radu. Zhruba koncom februara som zacala pocitovat silne bolesti laveho ucha a priusnych zliaz. Asi o tyzden sa pridali aj bolesti na pravej strane, nechutenstvo a unava.
Bola som na vysetreni u usno krcneho lekara - vsetko v poriadku.
Na zubnom rentgene sa mojej zubarke zdalo, ze mam zapalene zuby mudrosti, poslala ma teda na stomatochirurgiu - tam mi nechceli zub vytrhnut, pretoze podla nich su zuby v poriadku, napokon na moje naliehanie aby nieco so mnou robili - zub vytrhli.
Minuly tyzden som absolvovala krvne testy - v poriadku, ziadny zapal, ani stitna zlaza, nic.
Takisto na nurologickom vysetreni vsetko v poriadku.
Kazdy den jem tablety od bolesti aby som mohla nejako existovat. Nejem uz takmer nic, nic mi nechuti. Preto mam aj bolesti zaludka, kedze jem takmer vylucne len silne tablety od bolesti. Mam maleho 1,5 rocneho syna anevladzem sa o neho starat. Dakujem za radu
Ďakujem Vám RNG.
dakujem za odpoved, ale v spojeni s vit D ma hlavne zaujima, ze ci sa ho da uzivat na jar a hlavne v lete- nakolko je silne slnecne ziarenie a medicina neodporuca D vit vtedy uzivat.
leela, hormony, na ktorych sa podiela jod su hlavne zo stitnej zlazy, pochybujem, ze to ma nejaky vplyv na sexualne hormony.
A co ro robi s roznymi syntetickymi chemikaliami, to ti povedat neviem, ale nikde som nevidel spomenute, ze by to nejak kolidovalo s HAK, lebo to by vsetky Japonky potom HAK nemohli pouzivat. Tie totiz dostavaju viac jodu denne z morskych rastlin, nez trosku jodu na kozu raz do tyzdna.
Moja rada, 10 kvapiek raz do tyzdna jodovej tinktury(4,5% dokopy jodu)ti da totiz len 3 mg, a japonky dostavaju 12.5 mg denne podla statistik v priemere.
Delphia, spirulina je len superjedlo, sice velmi drahe, ale plne roznych vzacnych zivin, ktore telu pomahaju.
Su narody, ktore jedia riasy kazdodenne.
Predavkovanie vitaminom D z doplnkov je prakticky nemozne, lebo nikto ho nedava do nich tolko.
Rozni autori uvadzaju rozne davky, dokonca az 10 000 jednotiek ako skodlive.
Niektori idu aj dalej
www.rejuvenation-science.com
Takze by som sa nebal prebytku , skor nedostatku.
jara, v roznych temach tu boli spomenute prostriedky na klby(zelatina, huspenina, glukosamin, MSM, chondroitin, , bromelain, avokado, hyaluronicka kyselina)ktorymi sa da regenerovat klby a slachy, tiez disky.
Na poranene nervy pomaha brat rybacie oleje, ktore obsahuju zase potrebne latky protizapalova a tiez polotovary na vyhojenie poskodenych nervovych obalov.
Nina, zapaly kanalikov postihuju aj zaroven slzne, tj ludia so zvysenym tlakom v oku maju casto suche oci, podla lekarov diagnoza "syndrom sucheho oka", pripadne castejsie prejavy herpesu a vnutornych slizlicnych zapalov, ktore lekari povacsine nediagnozuju nijak.
Nina 26, tlak v oku sa vybuduje, ked su zapchate kanaliky, ktore by mali odvadzat tekutiny(hlavne lymfu) z oka. Zapaly su casto sposobene nasimi "vzdypritomnymi" virusami, hlavne skupiny herpes. Preto tu vsade tak zdoraznujem zvysovanie viralnej imunity, lebo v sucasnosti zijeme v epidemii virusov roznych druhov ovela viac, newz v minulosti.
Pripojim tu znova temu na herpesy, lebo ta sa tyka velkej vacsiny virusov.
Inac ked su kanaliky zapchate inymi latkami, pomozu na to rozne cistiace enzymi, tj enzymaticka kura.
Zvysovanie imunity zvnutra robi ovela viac proti vsetkym viralnym, vcitane herpesov, ktore mame temer vsetci v tele permanentne, nez vsetky mastickovania a specialne ozarovania zvonku. Virusy su v celom tele a objavia sa naplno, ked je telo oslabene. A nesposobuju len opar, ako sa mnohi naivne nazdavaju, ale aj poskodzovanie nervov(bolesti, depresie...), poskodzovanie sliznic(zapaly...)poskodzovanie zaludocnej sliznice, pankreasu, pecene atd, su aj jednou z pricin tzv. autoimunnych chorob(v spojeni casto s bakteriami a mykoplazmami)
Takze znova zdoraznujem, zvysujte si viralnu imunitu a kazdy by mal brat aspon selen, zinok a obcas probiotika, ti co maju viac problemov tj castejsie sa opakujuce prejavy(opar, pasovy opar, bolesti z roznych zapalov atd) si mozu vybrat s nasledujucich zoradenych zhruba podla ucinnosti
aloe vera(dlhodobo brane zvysi imunitu voci nielen virusom ale aj inym), l-lysin, vitamin C vo vacsich davkach, echinacea, baza, astragalus, GSE, oreganovy olej,collostrum, lapacho, extrakt z olivovych listov a chaparal(larrea tridentata)
certulinka 66, collostrum sa posudzuje podla obsahu imunoglobulinov.
Dobre produkty maju 25% Ig a viac. Zialbohu z collostra na klinicku ucinnost je treba aspon 10 gramov denne, na imunoposilovaciu najmenej 3-4 gramy, takze je to na pouzitie na Slovensku pridrahe.Never reklame, toto su dada od lekarov a aj ja to mam uz mnohokrat osobne overene.
Skus skor GSE a oreganovy olej, pripoadne silny caj z lapacha(2 lyzice, varit 20 minut, odstat aspon 2 hodiny)
A znova opakujem, kazdy by mal brat zinok(25 mg) selen (200-400 mcg)kazdodenne a probiotika aspon raz za tyzden.
Tym by sa predislo znacnej casti epidemickych chorob.