Otázky na RNG

RNG

navy, FOS ochranuju tie bakterie len dost slabo. Entericka kapsula(tj taka, ktora odolava kyselinam a rozpusta sa v zasaditom proistredi) je lepsia. Najnovsie tiez vyslachtuju odrody bakterii odolnejsie voci kyselinam, tak ako predtym vyslachtili take, co sa neznicia dlhsim pobytom v izbovej teplote.
Takze mas na trhu mnozstvo roznych a rozne pristupy k tomu. Ja osobne som vyskusal uz hromadu vyrobkov, niektore boli lepsie ako ine.

alenda

Poraď mi prosím RNG, čo by mi pomohlo na 3 roky opakované gynekologické zápaly(Candida,E-coli,Entherococ), ak mi už nezaberajú žiadne lieky, antimykotiká, výplachy a probiotiká. Teraz pijem aloe vera piatu fľašu, a mala som 2 fľašky tekutého a 30 tabliet colostra, ale stále sa mi to zhoršuje. Ďakujem.

martinko19

ahoj RNG...chcem s aopytat, co sa stane, ked do 2 dcl mlieka vysypem obsah jednej alebo dvoch kapsluli probiotik...vytvori sa mi jogurt??? za ako dlho???

dada

RNG,uz som sa davnejsie pytala ze asi ako dlho mam pit tie kvapkyGSE,ja si natieram s nimi aj tie nechty,ale vyzera to tak ze to bude asi dlhodobejsie,zatial ziadne zlepsenie,len neviem ci to mozem pit dlhodobo....

Miskanr

Ahojte bola by som rada ak by mi niekto poradil ohladom očkovania proti HPV.
Myslíte si, že to môže pomôcť? O tri mesiace už budem mať 26 rokov a niektorý lekáry mi to odporúčajú a iný nie. Tak by som rada vedela aj názory iných. Dakujem Miška

Navy

RNG. Položil som na probiotiká Biopron túto otázku: Ako je to s ochranou Biopronu voči žaludočnej kyseline?
Odpoveď znela: Dobrý den, probiotické mikroorganismy v našich výrobcích jsou vázány na prebiotickém nosiči - fruktooligosacharidu (FOS). FOS jsou nestravitelné a odolné vůči kyselému prostředí žaludku. Probiotika se tudíž dostávají v neporušeném stavu do střevní pasáže, kde vykonávají svoji funkci. Také sama želatinová tobolka poměrně dobře odolává po určitou dobu účinku žaludečních kyselin. Užívání doporučujeme po jídle, z toho důvodu, že v té době je hladina žaludečních kyselin nižší než před jídlem.
Je pravdou, že ak sú viazané probiotiká na tento druh prebiotík, tak sú voči kyseline nezraniteľné? Pri žužlaní kapsle som mal pocit, že sa kapsla každú chvíľu rozpadne, tak zmäkla.Aký odstup po jedle je ideálne dodržať pri jeho užití? Ďakujem za odpoveď.

RNG

zialbohu podla vyskumov mlieko dodane do kakaa, znehodnoti jeho antioxidacne aj ine uzitocne vlastnosti.
Extra cukor sice sposobi kratkodoby naval energie, ale za nim nasleduje dost prudky upadok po hodine-dvoch, takze je skor problem nez riesenie dlhodobo.

oleje

To je zvlastne, mne sposobuje euforicke pocity uspokojenia mliecnosmotanova cokolada (ale nie biela!), pricom horka s vysokym obsahom kakaa mi nechuti a ani neposobuje nic prijemne.

RNG

elesar, kakaovy prasok je luhom odmastena solidna latka z prazenych kakaovych bobov. Do bleda prazene(bledohnede) kakaove boby nemaju privela dechtov(tak ako ma do cierna prazena kava), takze kakaovy prasok nie je zla potravina. Samozrejme by boli lepsie surove kakaove boby, tie maju vysoky obsah roznych fytonutrientov a antioxidantov.
Kakao ciastocne potlaca chut do jedla(vytazok z neho je teobroma kakao,prostriedok na chudnutie), obsahuje tiez kofein na povzbudenie, podobne ako kava a viacero latok, ktore stimuluju endorfiny, tj spojene je s pocitom spokojnosti, dobry doplnok proti depresiam(to uz davno hovorili o cokolade, ale dokazane je to len na cokolade bez mlieka)