prosim ta rng,a aky mas nazor na vitaminy uzivane na lacny zaludok???aj to prispieva k detoxikacii???a je dolezity vitamin C pre detoxikaciu?
Otázky na RNG
Elesar, mlieko treba zahriat na cca 40 stupnov celzia a potom do neho dat kvasnu kulturu.
Na naozajstny husty jogurt treba spravnu zmes probiotik, ale aj s inymi kulturami ti to skysne Obvykle to trva 36 az 48 hodin, podla teploty a aktivity kultur, az na to, ze z toho nie je ten kremovy husty jogurt, ale len kysle mlieko roznych konzistencii.
RNG...pred par dnami som pisal o vyrobe jogurtu. do pohara som nalial 2 dcl mlieka a vysypal donho obsah jednej kapsule probiotik (Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus brevis, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Bifidobacterium bifidum). postavil som to na radiator, no za 36 hodin sa zatial nic nestalo, akurat to chytilo malinko kyslastu chut. je mozne ze sa z toho jogurt nikdy nespravi, ak som tam dal pasterizovane, UHT mlieko???
rad by som citatelov upozornil na novy vytazok z morskych rastlin(Ecklonia cava), ktory ma hromadu dobrych vlastnosti, od znizenia tlaku
, cez vasodilataciu, protireumaticke ucinky, protizapalovy, znizuje cukor u diabetes 2, blokuje tvorbu amyloidnych usadenin(Alzheimer) a plno ineho.
www.springboard4health.com
Delphia, nema cas ani na pravidelne prechadzky a kratke dovolenky. Nieto na prednasky!
Na tvorbu cervenych krviniek treba nielen zelezo, ale aj vitaminy B-6, B-12 a kyselinu listovu.Hociktore z tychto, ked ho v tele nie je dost sposobi malokrvnost(chudokrvnost)
Forma zeleza ako hydroxid (v maltoferi) je velmi slabo vstrebatelna. Dobre su organicky viazane (citraty, maleaty, glukonaty, glycinaty, proteinove chelaty).
Ja mam dobre skusenosti napr s vyrobkom Easy Iron:
Ked mojim tetkam s velmi nizkym pocrom cervenych krviniek nezabrali na Slovensku predavane zdroje zeleza(hydroxidy, sirany, oxidy, bez spomenutych vitaminov)), poslal som im toto a za mesiac sa im krvny obraz prudko upravil, az som bol prekvapeny, lebo tolko som od toho neocakaval
Rng,chcela by som poradit,moja 7 rocna dcera ma malo zeleza,je dost unavena,bleda.Berie maltofer kvapky,je dobra vstrebatelnost tych kvapiek,alebo hladat inu alternativu?Mam aj spirulinu,este z Lucenca,aku davku jej mozem dat.A este moze popritom uzivat aj B vitaminy?Pytam sa,lebo neviem ci nie je to privela.Ma dost znizene zelezo.Doktorka mi nukala aj nejaky doplnok Narosan sirup,vraj je lepsi ako maltofer,ale nepoznám to a je dost drahy.Vdaka
RNG neplanujes na SK prednasku v blizkej buducnosti?
dong quai, na hormonalne problemy odporucam najma Yam(divoky mexicky) 2x1 gram denne alebo senovku grecku-davku nepoznam, ale iste je to niekolko gramov denne.
Tiez damianu(2x1 gram), pupalkovy/borakovy olej(3x2 gramy) aj dong quai(2x1 gram)
Ak nestaci yam, treba pridat ine.
Dong Quai(adaptogen) ma hlavne povzbudive ucinky na sexualitu, pre to ho nazyvaju "zensky zensen"
martinko 19, rozne zeleniny obsahuju hromady mineralov, vcitane vapnika. Na spamat si spominam napr na karfiol a brokolicu, tiez mandle.
Ryby su tiez dobry zdroj mineralov a ked nejes maso tak aspon ryby a vajcia.
navi, donedavna ludia nevedeli nic o bakteriach a jedli potraviny bez umyvania. Tak dostavali z korenov hromady podnych bakterii=probiotik. Dnes jeme vsetko dokonale ciste, dokonca pasterizovane a sterilizovane, tj nemame ziadny zdroj roznych probiotik, co potrebujeme z casu na cas dodat do criev, hlavne ked sa znicia hnackou alebo atb.
Jogurty obsahujku len niektore z probiotik a komercne jogurty ich nemozu mat privela, lebo by nemali dostatocnu trvanlivost.
Moje domaco vyrobene jogurty ich maju ovela viac, ale ich trvanlivost je len 3-4 dni a aj to sa ich chut hodne meni.
Ale probiotik je podstatne viac, nie len mliecne kultury a pri dnesnej hygiene potrebujeme nejaky doplnok, ktory je laboratorne vypestovany(tj neobsahuje skodlive, len uzitocne kultury), inac mame riziko, ze sa nas pri tej prilisnej hygiene chytia rozne plesne, ktorych vytrusy cestuju aj vzduchom a ktorym sa neda inac vyhnut, nez mat spravnu probioticku floru, hlavne v crevach, ale aj inde v tele, ktora nam okrem ineho vyrobi aj hromady protilatok proti roznym nakazam.