Otázky na RNG

mimoq

Zdravim RNG, prosim ta porad, ktore potraviny (asi zo zeleniny a ovocia) su najvhodnejsie s ohladom na mnozstvo a ucinnost enzymov?

Simona009

Ahoj RNG, prosím vieš mi poradiť čo by mal môj priateľ jesť, keď má v skorom veku 30 rokov dosť šedivé vlasy? Alebo myslíš, že to bude geneticky dané?

RNG

wikush, v tom ti velmi nepomozem, zialbohu.
Viem, ze existuju testy na intoleranciu z krvi, kde na vzorke krvi pod mikroskopom pozoruju rozne aktivity, tiez ELISA/EIA testy, kde z plazmy sa sleduje reakcia medzi serom a jednotlivymi potravinovimy antigenaminanesenymi na dostickach, kde sleduju hlavne IgG ale aj IgE niekedy. Teoria je, ze ked je reakcia, tak je intolerancia na to jedlo.
To sa vsak nie vzdy zhoduje so skutocnostou, takze preto ta polemika.
Ale je to rozhodne velky krok dopredu, lebo 96 testov na reakciu je prakticky nedosazitelne priamymi injekciami , ktore pouzivaju alergologovia.
Ja osobne inklinujem k technologii, alergologovia to chapu ako spinavu konkurenciu biolabratorii.
Pravda, ako obvykle, je niekde medzi, samozrejme.
Ale odpovedat na otazku nakolko ti to pomoze neviem.
Asi to stoji za pokus.

Stretol som sa s ludmi, co mali hromady roznych potravinovych alergii. Po mnohomesacnom cisteni(chelacia, enzymaticke cistenie, absorbenty) sa im to podstatne zlepsilo.Takze tam vidim najskor "luc nadeje" nez v roznych testoch, ktore dost neisto objavia, comu sa mas vyhybat . To podla mna nie je uspokojive riesenie, hlavne ked je tych veci privela.

wikush

RNG, neviem ci si uz pocul o
Food Enzyme-Linked Immunosorbent Assay method {ELISA} for food IgG antibody detection, tj. krvne testy na intoleranciu stovky potravin - velmi by sa mi zisiel nazor odbornika, kedze na anglickych a americkych forach si v tomto smere casto protirecia.. jedni hovoria, ze im testy pomohli odhhalit skutocne intolerancie, druhi zas ze testy nie su presne ani spolahlive a ze mam radsej navstivit svojho GP, ktory ma posle na {neviem ake} krvne testy {mozno len na laktozu a gluten}, ktore asi nie su zalozene na principe IGG detekcie..
ELISA testy su financne dost narocne, ale som ochotna tolko dat, pokial je moznost ze dostanem pravdivy vysledok a budem uz moct "jest s cistym svedomim"...
{silne enzymy a kyseliny nezaberaju} a eliminacna dieta je takmer nemozna na take velke mnozstvo potravin.. dakujem

dragonfly53

Jen, ak mozes napis mi na mail, rozhodujem sa totiz, kam ist na operaciu, ak bude predsa len potrebna. Dakujem

RNG

Ala, na prazdny zaludok moze niekoho kokosovy olej samozrejme podrazdit. Odporucam ho brat najma s jedlom alebo v jedle
Moja zena s nim vari a dava ho vsade, kde odporucaju olej, maslo alebo mast.

RNG

ari protizapalove ti zastavia zapaly(curcumin bromelain, boswelin serrapeptaza, MSM, glukosamin) a klbovy maz sa da obnovit doplnkami ako hyaluronicka kyselina, CMO, a avokadovy olej.
Odporucam jest 2 avokada tyzdenne minimum.
Daj si vysetrit, ci nahodou nemas nejake mykoplazmy, boreliozu alebo chlamidiove infekcie. Tie sa casto prejavuju na klboch.
Samozrejme vtedy je potrebne tieto infekcie znicit(potlacit je slaby vyraz, lebo ked nie su znicene, tak sa vratia po case)