Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Vitiligo - ako ho liecit?

Príspevok v téme: Vitiligo - ako ho liecit?
lubo125

Ahojte.Chcem sa opytat,kto ma skusenosti s liecenim vitiliga.Cital som uz o nom vela,ale zrejme sa doposial na celom svete nepodarilo vynajst nejaky ucinny liek alebo postup,ako zabranit jeho rozsirovaniu.Ja ho mam uz vela rokov,ale stale sa rozsiruje.Na rukach a tele to az tak neprekaza,ale na tvari je do dost neprijemne.POcul som o kreme Vitix,ake s nim mate skusenosti?Akym dermakolom si mam zakryvat biele skvrny na tvari?Je to ucinne?Su aj nejake ine,alternativne postupy?Dost zle sa to psychicky znasa,aj ked sa na to neumiera,to viem.Tiez sa obavam,ze kedze je to geneticky dedicne,tak by to raz mohli mat aj moje deti.Preto nechcem vstupit do ziadneho vztahu a riskovat,zeby moje dieta malo cely zivot pokazeny takymto postihnutim.Vopred dakujem za kazdu radu.

Ďaďaxxx

Vitiligo sa da liecit sama som prikladom 3 roky som pouzivala maste slnila sa a nic treba dodrziavat dietu nejest mastne udene kavu cokoladu a pit sytene malinovky,len vodu a tmave dzusy s vysokym obsahom farbiva a k tomu som si objednala Vitilem tabletky z prahy na vitiligo a poviem vam ze za 2 tyzdne som na bielych miestach objavila vela hnedych bodiek a mozem povedat ze sa liecim uspesne a za par mesiav bude po tejto skaredej kozmetickej vade......Odporucam vsetkych a nesetrite peniaze oplati sa to....

ciganocka

niekde vzadu na tejto teme som citala ze to niekomu vyliecili, ale uz sa nepamatam kde, skuste si tuto temu pozriet od zaciatku, kto chce to tam najde.

mathias

neviete či dokaže samooplaovaci krem zakriť vitiligo ?alebo existuje nejaky pripravok ktory to zakrije a je vodu vzdorny to znamena v pripade že pojdem na kupalisko?
momentálne použivam gel VITIX zatial iba týžden ale v niektorych flakoch sa mi začinaju objavovať pigmentove bodky ale je to strašne pomaly proces a mam pocit že na uplne viliečenie by som potreboval vyhrat loto aby som si mohol kupovať ten gel :)

usmev

Mám známu, ktorej toto vitiligo nasvecujeme každý deň svetelnou terapiou,zdravotníckym prístrojom Bioptron,viackrát denne a vnútorne vyživujeme prírodnými produktami.Je to dlhodobý proces, najmä keď to trvá už niekoľko rokov,ale jej sa to už vôbec nerozširuje a má pocit, že na tvári jej bledne.Ak chcete, ozvite sa na meil:duratnakatka@zoznam.sk

marek69

Ja mam vitiligo uz niekolko rokov.Zacinalo to nevinne malymi fliackami,teraz mam uz biele temer cele ruky,pigment je prec a keby som sa nenatieral v tychto horucavach opalovacim kremom pre deti s ochrannym faktorom 50,tak by som bol uplne speceny od slnka,pretoze bez pigmentu nema kozu co chranit.Je to ako mor,rozsiruje sa to po celom tele,nastastie sa na to neumiera ako na mor.

mathias

ja mam vitiligo od ranneho detstva nastastie iba par mensich bodov "zatial" teraz mam 20 rokov največši vitiligovy flak co mam na tele ma asi 3 cm a ešte jeden 2,5 cm pri bruchu co mi dosť prekaža niektore menšie flačiki sa mi pri opalovany začali zaplnať pigmentom no aj tak chcem sa spitať nieje to možne odstraniť nejakym chirurgickym zákrokom alebo ako som tu niekde čital že nejake žena si dala odstraniť pigment z celeho tela, tak neda sa implantovať pigment naspäť ked to nemam až tak velmi rozširene zatial ?
diki

klaudusha18

ahojte no tak ja mam len 11 a uz mam flakty skoro po celom tele nemam to este nastastie na tvari momentalne chodim ku koznej na ozarovanie pod horskym slnkom len sa bojim ze mi to nepomoze a hned je tu leto nevedeli by ste mi s tym nieako pomoct prosim??

hlavu hore

ahoj,ja mam tiez vitiligo flaky na rukach,kolenach,chrbat..ja sa za to hanbim ale ked je pekne tak idem na slnko a pomaly si to opalujem a normalne sa mi vytvara pigment a flaky sa ako keby z niektorych miest stracaju... len nemozno to prehanat lebo vam zruzoveju a brutalne to boli a moze to mat nasledky... treba pozivat silny ochrany faktor... zivot ide dalej..a ked sa vam bude niekto posmievat baby tak mi napiste a uz teraz je mrtvy :D