Helicobacter - liecba

radca

Cukor-HP je baktéria, ktorá sa namnoží v prípade nerovnovážneho stavu v tráviacom trakte. Spôsobuje zápaly žalúdka a tie sa väčšinou riešia ATB alebo inými protizápalovými látkami. Na podporu liečby je vhodné pitie Aloe Vera Gelu, ktorá je schopná nastoliť rovnováhu reguláciou kyslosti a lieči aj zápaly spôsobené touto baktériou. Možno by bolo vhodné užívať aj probiotiká, ideálne v enterických kapsliach aby sa tie probiotiká neznehodnotili už v žalúdku pôsobením žalúdočných kyselín, ale dostanú sa priamo do čreva. Tiež by sa mala upraviť aj strava.

Cukor

K predchadzajucemu by som chcel este podotknut ze nemam vobec ziadne poruchy travenia, nepali ma zaha, pala a nic take co by naznacovalo pritomnost HP, akurat ta tupa bolest... a este sa casto citim unaveny aj napreiek praci ktora si nevyzaduje ani fyzicke ani psychicke zatazenie. Hmmm? :/

Cukor

Prajem pekny den,Mam 31r a cca 3roky ma trapi tupa bolest v oblasti bruca na pravej srane. Nieje to velka bolest niekedy si ju ani neuvedomujem, len ma to otravuje. Presiel som roznymi vysetreniami no nic mi nezistili vraj ma tam nema co boliet:) No konecne niekoho napadlo ze mi daju krv na rozbor a tam mi zistili HP ..dost vysoke cisla vraj. Doktor mi predpisal len Controloc 40mg na 28 dni 1xdenne. Nechcem mudrovat no mne sa to nezda byt dostacujuce vzladom na to ze dany liek je urceny na znizenie kyseliny ...doktor mi povedal ze HP preziva iba v kyslom prostredi a preto treba znizit pH co sa mne po precitani vsetkych tychto diskusii zda ako total paradox ...co odporucate pripadne mi navrhnite daku ucinnu liecbu ...chcem sa toho zbavit a urobim preto vsetko! Dakujem

kwasnica

Dobry den,

prosim help. Prave som po dychovej kontrole na HP a opat pozitivne aj napriek 5im trojkombinaciam, ktore som poctivo uzivala a vyuzivala podla pokynov lekara. prve liecby boli 7 dnove a ta posledna 10 dnova. Liecena som bola Clarythomycin, Entizol a Helicid,neskor podobna trojkombinacia s Controlocom... Fakt som zufala, nic mi nepomaha... fakt je ten, ze som alergicka na penicilin a beriem len "nahrady". LEkar tvrdi, ze ked sa uzivaju nahrady hned nam uspesnost klesa o 50% :( Mozete mi niekto prosim poradit?? dakujem vopred

Merenwen

Helicobacter sa nedá vyliečiť. Štandardná liečba je antibiotikami. Avšak aj tie ho iba potlačia, keď ho už raz máš, už sa ho nezbavíš.

anulik

kariolII pri liecbe antibiotikami treba lezat doma este par dni po dobrani,potom uzivat probiotika na obnovu crevnej flory.sport a akakolvek namaha vycerpava organizmus a znizuje mu mnozstvo bielych krviniek,ktore bojuju s chorobou

no, ja sa práve liečim na HP trojkombináciou:-( ale chodím do práce, žiadna PN nebola vypísaná a ani spomenutá

karioll2

pri liecbe antibiotikami treba lezat doma este par dni po dobrani,potom uzivat probiotika na obnovu crevnej flory.sport a akakolvek namaha vycerpava organizmus a znizuje mu mnozstvo bielych krviniek,ktore bojuju s chorobou