Helicobacter - liecba

[zruseny12]

josh...pozri sa na temu:GASTRITIDA-ZAPAL ZALUDKA...alebo tak nejak zakladala ju kika1-tusim....tam som pisala nejake veci,co sa ma presne robit pri zapale zaludka atd.mam to z knihy o gatritide...a na mliecne vyrobky si mal robene testy?

josh1

no ved prave ze pijem aj caje aj harmancekovy, aj puskvorec aj repik aj lubovnik....denne zjem 3 banany...tieto prostriedky mi trochu ulavia...ale nezlepsia....

co sa tyka toho ci neberiem nieco na kyseliny ...tak pred spanim beriem helicid jednu vecer...ale to iba koli bolestiam a nie koli kysalinam...kyseliny nepocitujem...a ani pedtym som helicid dlhodobo neuzival...beriem ho iba teraz..lebo tie bolesti boli trvale..a po kazdom jedle sa zhorsili, strieborna voda mi pomahala, ale uz nemam... no nestacilo to...bohuzial aj multienzyme mi pritazil, ci som ho bral viac alebo menej...nemam palenie zahy ani necitim vela kyselin alebo kvasenia...iba bolesto zo zapalu...ten helicid planujem znizovat ale teraz sa este neda

skusam teraz este propolis kvapky na kocku cukru...inac neviem

celiakiu nemam

[zruseny12]

zober si,ze ked clovek ma zapal niecoho tak sa to prenasa na vsetko postupne...ked sa nelieci,tak aj toto...z criev sa to siri dalej...

[zruseny12]

...sak ano urcite,ze enzymi su dobre,mam to aj ja vyskusane,ale ked je telo na nieco alergicke,tak hned reaguje...staci,ze len prechadza cez zaludok...neviem ja si to myslim...
a lepsie je mat potvrdene,alebo vyvratene ako len tak tipovat...

RNG

maria, lepok sa neabsorbuje v zaludku, tj nemoze sposobit zapal zaludocnych stien.
Ale je moznost, ze ked sposobi zapal crevnych stien, je vacsia pravdepodobnost refluxu z criev, lebo poskodi vylucovanie enzymov a peristaltiku v niektorych pripadoch.
Ale v medickej literature som to nenasiel, tj je to len nedokazana mozna teoria.
V kazdom pripade na traviace problemy su enzymi , aj v pripade celiackej choroby su uzitocne.

[zruseny12]

josh....ja som ti este zabudla napisat na zmiernenie bolesti zaludka je dobre jest banan,pit harmancekovi caj,jest jablka,hrianky...este ja mam vyskusane...caj z PUSKVORCA/kupis v lekarni/

[zruseny12]

jasne,ze v crevach,ale sak prechadza aj cez zaludok...lepok...tak musi na neho posonit zle,ked je telo na to alergicke...

RNG

celiakia sa prejavuje v crevach, nie v zaludku.
A da sa lahko zistit, ked sa clovek vyhne tyzden dva vsetkemu co obsahuje lepku(gluten, vlastne jeho zlozku, gliadin) a mliecne vyrobky, a nasledovne sa ovela lepsie citi. Na to netreba ani vysetrenie ani sondy, len pocuvat signaly svojho tela.

RNG

josh,,neberies nahodounieco proti kyselinam?
Vtedy mozes mat natolko neutralny zaludok=bezzbranny voci bakteriam, ze tam mozes mat stane nieco "rastuce"
Zapaly zaludocnej sliznice mozu byt aj z refluxu z criev, tj pri nedostatku enzymov a zaroven pemnozenych zlych bakteriach v crevach sa vytvaraju plyny, ktore vytlacia obsah vrchnej casti criev do zaludka, tj aj vylucenu zlc, ktora napadne steny zaludka a vytvori zapal.
Zapaly sa daju potlacit protizapalovymi:curcumin, bromelain, Quercotin, boswelin)
ale to je len potlacanie symptomov.
Odporucam zobrat dobru silnu enzymaticku zmes obsahujucu aj betain HCl(napr Super Multienzyme), a samozrejme obcas aj probiotika a zvysit prijem vlaknin.
Vlakniny do seba nasiaknu zlc a creva sa maju do coho "zapriet", takze sa posuv urychli a pravdepodobnost refluxu do zaludka odstrani(betain nedovoli kvesenie v zaludku, enzymi zase uruychlia travenie v crevach a tym zmensia moznost kvasenia a hnitia, tj menej plynov a toxinov, ktore sposobuju bolesti, reflux a zapaly.
Naviac zlepsene travenie znamena aj viac mineralov absorbovanych, co sa ukaze na regeneracii kostry(chrbat) a inych materialov na regeneraciu ostatnych casti tela, imunitu a vyrobu energie.
Od travenia zavisi zdravie a funkcia celeho organizmu a zle travenie moze v tele sposobit prakticky kazdy problem, ci uz priamo alebo nepriamo.