Dobrý deň! Prosím vás vedel by mi niekto poradiť, na akej internetovej stránke si môžem nájsť bodovanie diagnóz pre účely invalidného dôchodku? Ďakujem.
Invalidný dôchodok
presne tak radana...
zena-chcela som poukazat na to,ze ked si svojho zdravia nevazis a pozeras len na financie,lahko sa ti moze stat to,co mojej kamoske.Je pravda,ze casom dochadza k prirodzenemu zhorsovaniu zdravia,ale uznaj,ze keby si kamaratka klby setrila tak,jak jej to doktor odporucil a nepozerala len na prachy,mohla si plnohodnotne uzit starobu a nie na voziku byt priputana.Nikto ti to neberie,ked vladzes,pracuj,ale nie kazdy chory clovek je v takej kondicii ako ty a moze sa zapojit do pracovneho zivota.Tak takych ludi neodsudzuj,nepoznas,ake maju bolesti a co to vsetko obnasa.Nie kazdy clovek,ktory je uznany invalidnym ma rovnaku diagnozu.Prajem pekny den.
zena,nechapem aky to ma zmysel,predlzit si aktivny zivot na dajme tomu 5-6-7rokov a /ked mala 30rokov/,a teraz sa dorypala pracou a zostala na invalidnom,a ma este pred sebou kolko rokov sak je este mlada, a dokonca je odkazana aj na inych,keby bola ostala uz v 30rokoch na ID,tak do dnes je na svojich nohach a nie je odkazana na inych...nechapem tu logiku...ale zasa mas pravdu,ze cloveku je lepsie ist do prace,ale treba aj rozlisovat kedy...sak zena ma aj tak plno prace doma...kord ked je v rod.dome...ja byvam v panelaku tak to je ine...
.....NEZNESIEM NECINNE SEDIET,KED MI NIC NIE JE,ALE KED MA VSETKO BOLI,TAK SOM RADA,ZE SOM DOMA A ,ZE VOBEC ZIJEM..MNE BY VYHOVOVALA PRACA NA DOMA,LEBO CLOVEK SI TO MOZE ROZDELIT NA CASTI A NEMUSI PRACOVAT AKO V PRACI V KUSE 8HOD.
ALE TAKU PRACU TAZKO NAJDEM...
A TO ESTE NEMAM NIC ISTE,LEBO MNE SA TRATI VAPNIK,A ESTE NEMAM PRESNE ISTE,ZE UZ SA TO ZASTAVI...KED TO BUDE DALEJ POKRACOVAT TAK MA NIC DOBRE NECAKA DO BUDUCNA....SOM SI TOHO VEDOMA....
LEN ZA DOPLNKY DAVAM DOST PENAZI,A TO VSETKO IDE Z JEDNEHO PLATU,JA NEDOSTAVAM ANI KORUNU...A KEBY SOM NEBRALA TIE DOPLNKY,TAK NEVIEM, CO JE DNES SO MNOU...PLATIM SI LEKARA...KTORY MA PRAKTICKY ZACHRANIL...A AJ TAK MI LEKARKA POVEDALA,ZE ICH BERIEM ZBYTOCNE,LEBO PRICINA SA NENASLA ZATIAL...ALE NASLI MI HELIKOB.TAK DUFAM,ZE TO JE TA PRICINA,PRECO SA MI TRATI VAPNIK Z KOSTI...VIAC BUDEM VEDIET O TYZDEN...A POTOM AZ O POLROKA...PRI DALSEJ DENZINOMETRII...SCASTI SOM S TYM VYROVNANA,LEN BY SOM RADA NASLA ESTE PRACU ZODPOVEDAJUCU MOJIM PROBLEMOM...A BOLO MI DOBRE...ALE TO BY SOM ASI VELA CHCELA...:0)))....PEKNY DEN TI PRAJEM KVETULKA/PREPAC,ZE AZ TERAZ REAGUJEM NA TVOJ PRISPEVOK,ALE AZ DNES SOM SI HO NASLA/
kvetulka...ja som skusala chodit do prace...tak nie vsetku pracu mozem vykonavat,ale este sa da...len zalezi aj na veducom/zamestnavatelovi/ale 8hod.a dost..a nie jednotvarnu...je pravda,ze su dni ked vela porobim a druhy den sa nemozem ani postavit na nohy...bolia ma tak klby...mne sa totiz tru kosti o seba ked chodim,vysvetloval mi to ortoped...svaly ked su pretazene ma bolia a az roztrasu...
doma ked robim,tak si pracu rozdelujem na etapy/ale to nenavidim,lebo robis jednu vec dlho/ale co mi ine ostava...
sak asi to poznas...a su dne kedy rano sa nemozem ani postavit s postele,tak mi prichadzalo zle...
ale stale by som rada do prace sla,doma to cloveku tiez neprospieva,aspon na 8hod.alebo 4hod.len teraz ma problem zdravi clovek z pracou.
Minule som si nasla inzerat dokladanie tovaru...ale podmienka...odolny voci stressu...takze som dosla...
MOZE CLOVEK CHCIET NEVIEM AKO PRACOVAT A NEMOZE...A MNA UBIJA AJ TOTO,TRAPIM SA KOLI TOMU,ZE NEMOZEM PRACOVAT...ALE UVEDOMUJEM SI PRECO,POMALY SA S TYM VYROVNAVAM,ALE TAZKO,KED SOM ZVYKLA ROBIT...NEZNESIEM LEN TAK NECINNE SEDIET...:0((((......
Radana-ale:Zdravotný stav sa vekom zhoršuje- či pracuješ alebo nie. Povedala by som, že práca dodáva chorému silu a uspokojenie že ešte niečo dokáže. Sedieť doma pri okne a pozorovať svoje vlastné problémy iste nikomu na zdraví nepridá... Tvoja priateľka si predĺžila aktívny život a to nie je málo!! Je ťažké bojovať s nevládnosťou a chorobou, ale je ťažšie vzdať sa aktívneho života!! Ked už neslúži telo, má človek využívať hlavu...Každý sme jedinečný originál a ani ťažká choroba na tom nič nemení.
mariaa,prečítala som si čo píšeš o svojom zdravotnom stave. A to naozaj ešte vládzeš pracovať? Ja by som pri svojej profesii to nedokázala. Akú máš prácu vlastne, že v bolestiach môžeš robiť? Však mna len ked trochu bolí hlava, už sa neviem sústrediť a robím chyby.
Zena,nie je zdravotny problem ako zdravotny problem.Moja kamaratka mala 30 rokov problem s klbami,mohla ist okamzite na ID a tiez nesla,pretoze bola samozivitelkou 3 uz dnes dosp. dcer a zhruba asi pred rokom sa jej zdravotny stav natolko zhorsil,ze zostala na voziku.Vycita si,ze keby bola ostala na ID a klby by si setrila,tak by dnes este chodila,aj ked s problemami,ale chodila a nebola priputana na vozik.Kazdy pol rok chodi na operacie a davaju jej akesi umele klby aspon co sa ruk tyka,ale s tymi nohami sa uz nic moc teraz robit neda.A to nehovorim o tom,ake ma strasne bolesti.Takze nie je choroba ako choroba.Pri niektorich diagnozach sa pracovat da,ale uznaj,ze to nie je take jednoduche pre kazdeho,ako to tu pises..
Zena,nie je zdravotny problem ako zdravotny problem.Moja kamaratka mala 30 rokov problem s klbami,mohla ist okamzite na ID a tiez nesla,pretoze bola samozivitelkou 3 uz dnes dosp. dcer a zhruba asi pred rokom sa jej zdravotny stav natolko zhorsil,ze zostala na voziku.Vycita si,ze keby bola ostala na ID a klby by si setrila,tak by dnes este chodila,aj ked s problemami,ale chodila a nebola priputana na vozik.Kazdy pol rok chodi na operacie a davaju jej akesi umele klby aspon co sa ruk tyka,ale s tymi nohami sa uz nic moc teraz robit neda.A to nehovorim o tom,ake ma strasne bolesti.Takze nie je choroba ako choroba.Pri niektorich diagnozach sa pracovat da,ale uznaj,ze to nie je take jednoduche pre vsetkich,ako to tu pises..
Je to jednoduché. Treba sa snažiť nájsť prácu.Vzdelávať sa. Idem na výberové konanie a dokážem že som dobrá. Telesné problémy nahradím usilovnosťou a pracovitosťou. Nežalujem sa, nečakám že dostanem niečo zadarmo a nezneužívam svoj postih na získanie penazí zadarmo.
Som invalidná samoživiteľka 4 člennej rodiny a funguje to už 15 rokov. Mali by sme si najprv siahnuť do svedomia a nie pýtať financie......všetko je v našich rukách!