Invalidný dôchodok

osmap

priznaní mi bol invalidný dôchodok s trvalým ťažkým postihnutím funkcie a často recidivujúcimi, dlhotrvajúcimi prejavmi dráždenia nervov a svalov, s ťažkou poruchou statiky a dynamiky chrbtice, s výraznou poruchou svalového korzetu a TZP posudkový mi dal degeneratívne zmeny na chrbtici a medzistavcových 30%
platničkách, stavy po operáciách s trvalým postihnutím
funkcie a častými recidívami a dráţdenia nervov a svalov
s poruchou svalového korzetu stredného stupňa, so
strednou poruchou dynamiky a statiky chrbtice
jeden da ťažko druhy stredne

didiny

ja som na invalidke uz roky ako aj moji kamosi vsetko som si vybavil.... za par € posudkovemu.... a co dnes kazdy 2 je tak v ID

Aduliena

Samozrejme nemyslím tým 50% dôchodku, ale 50% mieru funkčnej poruchy, to posúdi komusia pred vydaním preukazu.

osmap

Mam priznane 45% invalid.dôchodku M51 Vertebrobénny bolestivý syndróm koreňový, kap.XV.E,3C-45% požiadal som si o preukaz ZTP odpoveď bola že nevyhovuje miera funkčnosti poruchy 30% podľa prí.č.3 XII.A.,bod1.,pism.b) môžem sa odvolať do 15 dní neviete mi poradiť čo napísať do odvolania. Ďakujem

ivullllinka

chcela by som sa opýtať ohladom invalidného dochodku..mám 26 rokov a ako 10 ročná som sa liečila na onkolog. ochorenie ewingov sarkom s tým že..som mala prerušené študium..hrozila amputácia ruky ale..podarilo sa ruku nechať s tým že mi v predlaktí chýba celý sval a ruka je celkovo kratšia a menšia..a na pravej mám poškodené cievy..liečbu som skončila a prerušila chcela som mať s lekármi pokoj..odvtedy mám velké zdravotné problémy..ale k lekárom nechodím pretože..sa mi nedá zobrať ani krv kvoli poškodeným chemoterapeutickým žilám..jednoducho mám zlé skúsenosti so zdravotníctvom a po liečbe problémy s trávením..alergie..a som permanentne unavená..a čím dalej tým viac problemy so zubami..paradentoza a kazivosť ako následok chemoterapie..síce som skončila vysokú školu ale z dovodu že fyzicky nevládzem nie som schopná pracovať na plný úvezok..čo mám robiť? vie mi niekto poradiť ako riešiť svoj zdravotný stav? prosím odpoved na mail ivullllinka@gmail.com ďakujem

radana

bond-pri prispevku na kupi OMV musite splnat poziadavku,ze manzel musi navstevovat skolu,alebo chodit do prace minimalne dva krat do tyzdna a dalej ze musi byt odkazany na individualnu prepravu.Co sa tyka prerabky kupelne,treba sa odvolavat a ak to nepomoze,podavat nanovo ziadosti.Vo vyrozumeni vam museli dat odpoved,preco vam tieto prispevky zamietaju,keby som vedela blizsie,mozno by som vedela poradit skor.Takto viem len tak vseobecne..

bond

Mám nanžela už 10rokov na plnom invalidnom dôchodku s preukazom ZTP-S. Požiadali sme o kúpu os motorového vozidla na čo splňa kritéria no žiadosť bola zamietnutá. Požiadali sme o kúpu sprchovacieho kúta no tiež bolo zamietnuté. Poradí niekto ako postupovať ked kritéria splňame no vždy sa nájde diera v zákone a žiadosť je zamietnutá Vopred dakujem