Dobrý deň! Prosím vás vedel by mi niekto poradiť, na akej internetovej stránke si môžem nájsť bodovanie diagnóz pre účely invalidného dôchodku? Ďakujem.
Invalidný dôchodok
pekny den prajem,mna by tiez zaujimalo,ci mam narok na dochodok/i ked by som nerada/ked mi na denzitometrii zistili,ze mam odvapnene kosti a stale stracam vapnik,este presne vsetko neviem,lebo ma cakaju vysetrenia...ale aj tak by som bola rada keby sa niekto ozval s takym problemom....dakujem.
bodovanie diagnoz-zakon o socialnom poisteni 461/2003 Z.z. a prilohu c.4 (percentualna miera poklesu zarobk.cinnosti)
tak toto musi posudit posudkovy lekar v socialnej poistovni, ale ja si myslim, ze aj s manzelom mate narok na ciastocny invalidny dochodok. moja miera funkcnosti je znizena na 60 % a polovicny invalidny dochodok mi poskytli (mam myopatiu thyreogenneho typu - ak som napisala spravne... proste myopatia suvisiaca so znizenou poruchou funkcie stitnej zlazy)
ano,mas narok..zavisi ale od posudkara,ci ti invalidku da.
ahojte chcem sa opitat mam narok na polovicny dochodok ked som cukrovkar a som na intezifikovanej liecbe. inzulin si aplikujem 4* denne .
Minčo, môžeš pracovať koľko vládzeš. Je to na tebe, na tvojom zdravotnom stave, koľko vládzeš pracovať. Teraz sa môže pracovať aj pri celom dôchodku, keď človek vládze. Ja keď som bola na čiastočnom, tiež som pracovala 6 hodín a nie 4. Teraz som však v celom a nepracujem, zdravie mi to nedovolí.
Kludne môžeš pracovať 8 hod.,a pri tom poberáš ďalej invalidný.Neviem ako pri plnom ,ale pri čiastočnom určite.
Mám problém,neinformoval som sa o tom,budem rád,ked mi niekto poradí.Som čiast.invalidný,no zamestnávateľ mi povedal,že ak sa na to cítim môžem dalej pracovať na 8 hodín.Ak nie,mám si hľadať inú pracu,lebo on na 4 hod.nič nemá.Ako to je?
oravienka.zbytocne budes hladat bodovanie diagnoz.na to sa pri posudeni invalidity nespoliehaj.vsetko zavisi od posudkoveho lekara.aj ked ti povie nieco ine,ze na nom to nezavisi,je to tak.mozes napisat o ake diagnozy v tvojom pripade ide?...