Invalidný dôchodok

igor.

Pre joni:
Ku kazdej diagnoze je rozpatie v percentach a posudkovy lekar podla zavaznosti ochorenia oboduje v percentach stav ochorenia. Napriklad ak je rozpatia 50-80% moze lekar dat 50% alebo aj 75%. Od 41% do 70% je ciastocny dochodok a nad 70% je plny.

Pre Samsos:

Podla zakona o socialnom poisteni, priloha c.4 - link som dal na predchadzajucom prispevku.

sasmos

Dobry den chcel by som vediet podla akeho zakona bude soc. poist. vypocitavat dochodok ak dnes zneni ciastocnu invaliditu na invaliditu 75%. Dakujem

joni_

igor, ten link s bodovanim je stale platny, stale sa podla toho posudzuje? a ako to vlastne vypada ked urcia nejake cilso, napr. 30-40% by znamenalo co?

karol36

Som plny invalid, bol som na posudeni v SP, zdam sa im mlady na poberanie celeho ID, prvé ked som vstupil bolo od posudkovej nie ako sa cítim, ale že pracujete? Tak potom načo povolia invalidom pracovat, ked im potom zoberu ID?

beata

AHOJ VSETCI,CHCELI BY SME PORADIT ,AK MAL NIEKTO ZLOMENY 2 KRčNY STAVEC A 1 KRIZOVY STAVEC,AKO DLHO SA LIEčIL,čO POMAHA NAJVIAC A CI SA NA TO DA VYBAVIT INVALIDNY DOCHODOK. MANžEL MA ZLOMENY AJ KRK AJ KRIžE A VOBEC NETUSIME CO NAS CAKA. DIKY.

[zruseny12]

presne tak aduliena,telo rozkazuje nam,a nie mi telu...mozeme neviem ako chciet,aj po psych.stranke...ale ked telo nevladze,tak sa mozeme rozliat na kolomaz...jedine ,co mozeme tak mozeme zdravo uvazovat ,ako radana pise , vediet sa setrit...a odhadnut, co mozeme robit...
lebo napr.ja este ako tak fungujem,ale keby som sa doriadila uplne/co moze prist,ale nie mojou vinou/a ostala na vozicku,tak budem odkazana na ineho...druha,ten by musel ostat doma a co by sme dalej robili?mame dceru,byt treba platit,lieky doplnky...
...a tak ked ja sa budem setrit a hladat zodpovedajucu pracu....tak aspon ako tak budem fungovat,a nebudem na obtiaz inym...aj tak uz sa o mna starala dcera pred 2rokmi,ked som sa nemohla postavit na nohy a prichadzalo mi zle na umretie...druh bol v CZ...
a ako to ma byt?tak,ze sa ma male dieta starat o mamu?alebo mam o dceru?...
ale taky je zivot a musime rozmyslat tak aby bolo nam cim najlepsie,a neboli sme na nikom zavisly...aspon ja tak rozmyslam,nerada by som ostala na vozicku nevladna...som zvykla si vsetko robit sama...a dufam,ze aj praca primerana sa mi podari najst k mojmu zdraviu/ked sa stav nezhorsi na tolko,ze fakt budem musiet byt doma/ale ja vsetko robim preto aby sa nezhorsoval....tak uvidim...

aduliena

Aj ja súhlasím, Radana. Nie každý, kto je na ID, môže aj pracovať. Veľakrát počujem od okolia: Ako je vám dobre, ste na ID a ešte môžete aj pracovať....No veľmi nám dobre nie je, keby bolo, tak nie sme na ID. Aj ja som na ID a som mladá, mám 28r. A život zničený, zdravie v čudu. Aj by som robila, keby sa dalo, ale žiaľ, mne rozkazuje moje telo, choroba, bolesť , takže jednoducho nevládzem.