Dnes som sa dozvedela, ze som tehotna. Moj priatel to dieta velmi chce, ale ja nie. Vobec. Necitim sa na to mat dieta. Mam sice 25 rokov, ale nemyslim si, ze je moj cas mat ho. Chcem len podotknut, ze antikoncepcia zlyhala
On chce, ja nie
To je alibizmus, co ty tu hovoris. Typicke ospravedlnovanie cirkvi. Ako sa moze Boh pozerat na miliony hladujucich a trpiacich deti? Znasilnovanych, bitych, tyranych, hladnych, chorych, zomierajucich a vychudnutych na kost kdesi v pusti?
to je preto ze ho ludia nepocuvaju.. a zabijaju..
keby mal robit nieco s kazdou zenou, co sla na potat.. neviem neviem.. on druhych chrani skrze to NEZABIJES ..len sa to neakceptuje.. zvalovat tieto veci na Boha je alibizmus..
Boh hovori nezabijes a pritom sa denne bezcinne pozera ako trpia deti na celom svete (pedofilia, hlad...) a nic nerobi
Ak si si nevsimla tak prave to cirkevne myslenie je akesi bez logiky..
no ked sa prave Boha pytas, co mas robit.. ten jasne hovori nezabijes.. len ci to chces akceptovat..
Ved to, ninika, ze ked nemas na vyber tak je to najlahsie, musis akceptovat, co pride.. Ale ked mas na vyber, je tazko sa rozhodnut.. Ci to budem lutovat, to tiez neviem. Mozno ano, mozno nie. Boze, ja neviem, co mam robit..
Takze mas 3moznosti: 1.nechat si ho ,vychovavat ho byt jeho mamou..a ak to s tymto "oteckom" nevyjde nas drueho a hlavne milujuceho manzela(aby si bola ty stastna) a aj dietatko
2.ist na potrat..zaplatis za to dost...budes mat zle svedomie ze si zabila cloveka, ale zase ked sa vazne na to babatko necitis..tak ho nema..pretoze nie je nic krajsie ako sa tesit z tehotenstva a hlavne spolu s manzelom...urcite to nechces tak ako to mas..chcela by si to ine.aj ine pocity...
3. porodit ho,a potom dat na adopciu, ale pochybujem ze keby si ho uz proodila tak by si si ho asi nechala..pretoze materinska laska by tam uz bola :)
Mam tetu ktora otehotnela..a tiez to babco nechcela..bola na potrate..potom mala dalsieho priatela s nim je az do teraz a deti nemaju..lebo uz nie je casu a uz ma vela rokov...
A hlavne aj dbaj na to ze mozes zostat neplodna..co by bolo najhorsie...
Musis sa rozhodnut srdcom...
Ale keby som na tvojom mieste a partnera by som nemilovala az tak velmi..ako by som mala...a nepredstavovala by som si ho ako mojho bud.manzela a to dietatko by som nechcela..sla by som asi na potrat..pretoze momentalne id eo mna ao moj zivot a nie o jeho...potom napis ako si sa rozhodla..papa vela stastia..a rozhoduj sa srdieckom :)
Leah, ked chces rozumiet preco som brala anti, tak si najprv precitaj historiu. Ja ti to ale pripomeniem. Ja som brala antikoncepciu pretoze som mala hrozny predmenstruacny syndrom. Strasne bolesti, depky a tak.. Tak mi lekarka povedala, ze mam brat antikoncepciu, vraj sa to upravi. Aj sa to upravilo. No to ma tesi, ze tomu nerozumies, pretoze ani ja tomu nerozumiem. Preco som bola s nim? Lebo, ako som uz tiez napisala, bol predtym super chlap, ale akosi teraz zacal sa nejako menit. Rozkazovacny a tak.. A potom zrazu pride to decko (co si aj tak myslim, ze je nejaky mimozemstan).. Nesud ludi, pokial nepoznas ich situaciu, lebo nakoniec sa ti stane, ze aj ty raz budes v takej istej. Mne sa to stalo x-krat, ze som si povedala ako to niekto moze a potom ma zivot postavil do tej istej situacie. Zober si Afriku, tam potrat asi ani nepoznaju a aky zivot maju tie deti? Alebo cirkev - zakazuje kondomy a antikoncepciu, ale nevedia ti cirkevni kolko HIV a hroznych chorob existuje? Aky ma zmysel priviest postihnute dieta na svet? Chapem, ze mas vlastny nazor a akceptujem to, tak ty akceptuj druhych rozhodnutia bez odsudzovania.
Lu, tento vikend sa rozhodnem, ci si to dieta nechavam. A ked sa rozhodnem, ze nie a budem to lutovat, tak budem trpiet ja, nik iny.
Dalsia kostolickarka, vsak lu? Len preto, ze ty si proti potratu ona sa ma rozhodnut podla teba? Ale hybaj...Nie je krajsi pocit ako byt matkou? Ale je...
Ahoj myis...zamysli sa trosku nad tym...velakrat sa stava,ze ked zena otehotnie s priatelom a este nie su svoji,chlap sa stiahne do uzadia,rozide sa s nou a neplati na dieta.Ten tvoj sa na to dietatko tesi a chce sa o neho starat.Ak mas Ty nejake pochybnosti a starosti co a ako bude,zajdi za psychologickou.Ist totiz na potrat je omnoho horsie ako nechciet dieta a bat sa o jeho buducnost.Po potrate sa mozu dostavit psychicke problemy,vycitky, ze si "zabila svoje dieta".Nehovoriac o riziku neplodnosti v buducnosti. Neschvalujem potrat,ak na to nie su zdravotne dovody.Uvaz,ved nie je nad krajsi pocit,ako nad ten-byt matkou!Nemysli na to najhorsie,ale tes sa spolocne s priatelom.Dietako v brusku totiz vnima tvoje pocity.Drzim Ti palce a myslim, ze sa rozhodnes spravne.