Bolesť bedrového kĺbu

Alternativa

Ahoj Igriska,
pls ak su tam rozobrate priciny PPP, napis ich do temy o boji, ak uznas za vhodne. Dakujem a tiez mam toho dnes dost, pekne snicky vsetkym.

igris

Alternativa :), zacala som po troske citat knizku Tajemstvi vsech nemoci od Helmuta Wandmakera, mozno by sa ti hodila , alebo ju pribalit niekomu do kufra ? :)))

pišta

Alternatíva, celodenná služobka v tomto teple mi ponechala už len kúsok energie na krátke poznámky a tie sa na očistenie veľmi nehodia. Snáď sa zajtra ku tomu prepracujem :)

Alternativa

Takze kym som ja vybehavala stres, Ty si, Pista, tvrdo makal na nezdravom sposobe stravy mojej 1/2cky a tak trochu vsetkych nas doma. Jasne, ze su aj u nas takmer vzorove dni, ale viac je takychto posahanych. Niet co klamat, iba ak seba a o to nemam zaujem. Idem si to hned vytlacit, opakovane citat a snazit sa dostat to nielen do hlavy, ale hlavne do kazdodenneho zivota. Velmi Ti dakujem, Pista a ked budes mat cas, porad pls dalej.

igris

....toto je dobreee :), myslim ze sa nas v tejto teme vidi viac, veeeelmi vela ludi ma problem s klbmi alebo kolenami :(
. Alternativa drzim ti vsetky palce co mam a prajem veeeeela trpezlivosti v presviedcani :), ale prave teraz mas prilezitost to aspon ciastocne aj ked pomalicky zmenit. Strach z choroby a bolesti pomaha, aj ked to zrovna nie je moc dobry pan, doverne to poznam :)

. Pista :), tieto tvoje prispevky by mali povinne vysielat po alebo pred spravami pravidelne v telke :))), fakt to pomaha, mala som nekale myslienky navstivit spajzu ale rozmyslela som si to :)

pišta

Alternatíva, to čo si napísala, nakoniec má svoje určité, neprehliadnuteľné pozitívum. Dá sa dosť pomeniť a vylepšiť. URČITE!!!
Krok za krokom. Zažil som to na vlastnej koži, ale problémy zrejme ešte viac vypuklé : (((...
STOPNITE alebo OBMEDZTE, čo sa dá. Pôsobí to veľmi rýchlo!!!
Tak prosím ťa napíš, či to teda pôjde. Lebo najväčší boj sa aj tak na začiatku odohráva v hlave (vieš o tom určite viac, ako ja : )
Ďakujem ešte raz za úprimnosť. Treba pokračovať, čistením, ale zvládneme to, čo povieš? :) Uff, ak dovolíš, zajtra : ))

pišta

- Večere sú najproblematickejšie _ veľa chlebíka, všetko čo popisuješ, v podstate nahráva kyslému prostrediu. Zároveň ide o neskorú konzumáciu, ktorá sa nestihne dobre zmetabolizovať. Lymfa je „unavená“ z toho všetkého, v noci nedôjde k zrejme prirodzenému oddeleniu metablických splodín a ráno sa nemusia celkom vylúčiť ale ostávajú v obehu Krvnom aj lymfatickom) ale len dovtedy, kým sa po kúskom neusadia kdesi. Kĺby sú z jedných „bojovníkov v 1. línii (nie sú životne dôležité) tak často sa usadeniny tvoria tam.
- Pivo a cigarety vyslovene zhoršujú akýkoľvek zápal a problém s pohybovým aparátom. JEDNOZNAČNE.
- VEČERE URČITE ZJEDNODUŠIŤ a posunúť k skorším hodinám, červené vínko načas vynechať. Ak aj áno, určite nie po chlebovej večeri, spoľahlivo kvasí.

Pokračujme:
- dobré balastné látky z rána a „vedľajších“ chodov môžu byť tlmené množstvom „lepkavej“ potravy obedov, večerí a neskorých večerí
- inými slovami peristaltika čriev (najmä hrubého) a teda ja vyprázdňovanie nemusí fungovať celkom ok, čo je v prípade kĺbov dosť potrebná vec
- všeobecne veľa chlebíka (ak, čo som sa ho tiež niekdedy nachrúmal : ((() postupne pokúste eliminovať

pišta

Alternatíva, jednoducho si to napísala po každej stránke báječne a predovšetkým cítim že poctivo, čo je jednoznačné plus pre všetky zúčastnené strany : ))
Konkrétne (prepáč mi, píše sa to oveľa ľahšie, ako dodržuje, určite veľa, ak nie všetko, vieš, ale takto to budeme mať pohromade. V záujme jasnej línni budem písať Qveci aj keď to trošku môže vyznieť „drastickejšie“, tak mi to prepáčte :))
-ráno, začiatok super, ak sa nedá na tento čas totálne stopnúť kávu ?, skúste urobiť kompromis – finta fň : kávu dať sólo, keď prejde grepová šťava. Dať si kávu, po polhodine 2-4dcl vody (nesutralizovať kyslosť) a pokračovať ďalej, desiata...
-desiata, ovocie super, rožok so šunkou, dať si málo, a oklamať žalúdok viac zeleninovou
-mäso aspoň oddeliť od škrobov (ryža, chlieb) ale maäso lepšie na čas úplne stopnúť.
-Kuraciu polievku určite VYNECHAŤ, je koncentrát kyslosti
-Olovrant, v pohode, rád sa ku vám pripojím : )

Alternativa

Joj, Pista,
mam tazku ulohu - ten jedalnicek. Skusim, ale bude weekendovy, kedze muz pracuje mimo bydlisko. Cize 5 dni jeho stravovanie /a nielen to :o)/ nemam "pod kontrolou" - co si ako "zabezpecovacka" kuchyne vychutnavam /my baby to mame s jedlom jednoduchsie :o)/.
SOBOTA
Ranajky: grepova stava s citronom, kava - vylucne neska, cigareta
Desiata : ovocie v zahrade
Obed : plnena paprika /plnenie s bielou ryzou a kuracim masom/
Olovrant : ovocie zo zahrady. A spusta sa likvidacia vsetkeho, co je v chladnicke. Neviem upresnit.
Na vecer pivo. Miluje ho, ale o vypitom objeme nic neviem. Vies, po urcitych rokoch manzelstva clovek pochopi, ze nie na vsetky otazky musi poznat odpoved :o)
Vecera : 1 rozok a veeela chleba so sunkou, zelenina. So mnou cca 2 dcl cerveneho vinka a pokracovanie "likvidacie" uz nielen chladnicky, ale aj barovej skrinky /slane oriesky, keksiky no a cokoladka mnam/.
NEDELA
Ranajky: grepova stava s citronom, kava, ciga
Desiata: sunka s rozkom /jasne, ze bielym/, zelenina
Obed: kuracia polievka, kuracie maso so zeleninou na sposob "ciny" v arabskom chlebe
Olovrant : obdoba soboty, ta likvidacia je ista
Vecera: likvidacia nevyzadovala ziaden specialny chod a zaver tepleho dna s pivkom.
Pocas dna asi 10 cigariet. Pije mineralku s nizkym obsahom sodika, tichu alebo neperlivu. No, 2l to nebudu. Takze, hroza citat, ale sme vsetci normalni. Urcite je problem vyrazne v strave, s cim je spojena aj evidentna nadvaha. Zatial cau, idem si zabehat :o)