Červenanie = Socialna fobia

Príspevok v téme: Červenanie = Socialna fobia
nádej

Našiel som vo fóre už niekoľko článkov o tom ako ľudia trpia červenaním. Ja patrím k nim a tak som sa rozhodol pátrať trochu po tejto "chorobe".
Ak chceš vedieť viac, čítaj trpezlivo ďalej...

Jednou z najmladších fóbií je sociálna fóbia. Touto fóbiou trpí každý desiaty človek. Vzniká predovšetkým v detstve a v dospievaní, keď sú ľudia oveľa viac citlivejší na úsudok okolia. Jedným z prejavou sociálnej fóbie je červenanie sa. Červenajúci sa cíti svojim rúmencom ponížený, pretože prezrádza jeho neistotu. Postihnutí sa boja byť v centre pozornosti ostatných, majú strach z jeho hodnotenia, z vlastných rozpakov a trápnosti. Sociálna fóbia postihuje okolo 3 percent žien a asi 2 percentá mužov.

Príznaky sociálnej fóbie:
Strach,
že sa druhí na vás pozerajú
že sa znemožníte
aby ste neboli stredobodom pozornosti
z neprirodzeného správania
z večierkov a voľnej zábavy
jesť pred ľuďmi
zo schôdzí, stretnutí, verejného vystúpenia
z použitia verejných WC
hovoriť pred malou skupinou
písať na verejnosti (vyplňovať formuláre)
hovoriť pred autoritou
nadviazať konverzáciu, udržovať ju
požiadať si o to, čo človek potrebuje
z rozhovoru s cudzím človekom
telefonovať

Človek trpiaci sociálnou fóbiou by mal vyhľadať odborníka!!!

sasa

boze ked to citam, tak tie slova ako keby som ja pisala pred par rocikmi, teraz ta nebudem presviedcat o tom ze najdes lasku atd... uvidis raz mi to sam napises

sasa

aale urcite si fesak ani ja niesom krasavicca ale fesanda zato mozem byt?kazdemu sa ine lubi, ci nie? moja sf bola v najvacsiom "rozkvete"ked som stretla svoju lasku, ci vlastne to on stretol mna, ja som odmietala kazde rande az nakoniec som vyhutala, take ze do kina, je tam predsa tma, nic si nevsimne :) a podobne voloviny, nikde som si nechcela ist sadnut tak sa chudak somnou cele vecere prechadzal po meste ako tulavy psik, asi po mesiaci som mu to povedala, ale nie na rovinu, bala som sa ze sa zlakne, len tak ze proste nemam rada spolocnost atd. postupne som si na jeho pritomnost uplne zvykla a teraz som straasne rada ze som to vtedy nevzdala

sasa

tiez ked som sa rozisla z byvalym zrutil sa mi cely svet /ale musela som to spravit/,bolo to strasne dlho co som s nim bola a nevedela som si ani predstavyt vedla seba niekoho ineho a ani som uz nemala chut hladat ineho, myslela som si ze zabudnem casom ale nezabudla az pri terajsom priatelovi si uz na ex ani nespomeniem a vsetky moje mylne predstavy o nom, to aky je uzasny atd. dnes uz viem ze ma strasne trapil a citovo nicil, juj az by som zanadavala, ked ho v sucastnosti stretnem ani sa nepozdravy ale toto urcite nie je tvoj pripad, ale aj tak okolo teba je tolko krasnych zien a ty sa musis odputat od ex ak sa to uz neda spravit, lebo trapis svoje srdiecko!!!

MarioFazekas

nemam na nu ziaden kontakt,priznam sa ja niesom nejaky fesk ktory mrkne okom ahned sa mu nejaka vrhne do narucia.a som iny ako ostatny.mam SF a tazko sa mi nadvezuju znamosti a nie len kvoli tomu aby som nejaku zbalil

sasa

a neda sa s tym nieco spravit? ked ju stale lubis? nemozes si s nou o tom pohovorit, toto trapenie s laskou poznam velmi dobre, no je to velmi tazke ak sa to uz neda dat do kopy, musis hladat inu pri ktorej zabudnes a mozno to bude aj lepsie, lahko sa to vravi ja viem :(

MarioFazekas

skoda ze ja sa nemam s kym na tu luku vyvalit.ta samota ma nici a hlavne ked som zalubeny do nespravnej osoby,do byvalej a apsolutne ma ina nezaujima.nenavidim takuto lasku

sasa

ako vsade, ale mate peknu prirodu, mne tu strasne chyba, ale o chvilocku budem doma tak sa niekde vyvalim na luku nepohnem sa asi hodinu :)juuuj uz sa neviem dockat