Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Červenanie = Socialna fobia

Príspevok v téme: Červenanie = Socialna fobia
nádej

Našiel som vo fóre už niekoľko článkov o tom ako ľudia trpia červenaním. Ja patrím k nim a tak som sa rozhodol pátrať trochu po tejto "chorobe".
Ak chceš vedieť viac, čítaj trpezlivo ďalej...

Jednou z najmladších fóbií je sociálna fóbia. Touto fóbiou trpí každý desiaty človek. Vzniká predovšetkým v detstve a v dospievaní, keď sú ľudia oveľa viac citlivejší na úsudok okolia. Jedným z prejavou sociálnej fóbie je červenanie sa. Červenajúci sa cíti svojim rúmencom ponížený, pretože prezrádza jeho neistotu. Postihnutí sa boja byť v centre pozornosti ostatných, majú strach z jeho hodnotenia, z vlastných rozpakov a trápnosti. Sociálna fóbia postihuje okolo 3 percent žien a asi 2 percentá mužov.

Príznaky sociálnej fóbie:
Strach,
že sa druhí na vás pozerajú
že sa znemožníte
aby ste neboli stredobodom pozornosti
z neprirodzeného správania
z večierkov a voľnej zábavy
jesť pred ľuďmi
zo schôdzí, stretnutí, verejného vystúpenia
z použitia verejných WC
hovoriť pred malou skupinou
písať na verejnosti (vyplňovať formuláre)
hovoriť pred autoritou
nadviazať konverzáciu, udržovať ju
požiadať si o to, čo človek potrebuje
z rozhovoru s cudzím človekom
telefonovať

Človek trpiaci sociálnou fóbiou by mal vyhľadať odborníka!!!

MarioFazekas

som v plnom prude v praci na sebe.dnes som si pobehal po uradoch, krcmach a tak...pobehal by som aj neviem co este.ja ked zacnem tak neviem prestat.inac pekny den vsetkym

sasa

ahoje aj ja som si robila vodicak s sf, bolo to sice tazke, vkuse som prekladala jazdy ale nakoniec som ho spravila, mario ako sa mas vcera som sem uz nestihla hodit kukuc, no zda sa mi ze si z depky von, to ma strasne tesi

MarioFazekas

cica.daj si ciel ze chces vodicak a verim v to ze ho urobis.ja som ho robil tiez s SF a teraz soferujem ako diabol.som si ani nemyslel ze to urobim ked ja nemozem ist medzi ludi.to ze na skusky som siel s malou dusickou nebolo pre mna nic nove.trebalo urobit prvy krok a potom to slo "velmi" lahko ale slo.hadam nezahodim 10000 sk pre nejaku SF a tak som tam chodil ked som si to zaplatil.skus a uvidis pojde to.

cica

mario,ja si myslim,ze tato SF nieje dedicna.U nas v rodine ju nema nik,len ja.A vznika bud od detstva ale aj v dospelosti.Zrejme ked ta niekdo podcenuje,vysmieva sa ti,hovori ze nic nedokazes a tak.Je vela dovodou preco sa objavi SF.A hlavne sa objavi u ludi ktory su citlivejsi na okolie a vsetko ine.To je dobre ze rad soferujes,ja nemam este vodicak a zrejme ho ani nebudem mat,koli SF.Bohvie ci by som zvladla skusky a vsetko ostatne.

MarioFazekas

nalada je v pohode.beham uz aj po mestea tak.tulam sa po krcmach a hladam kamosov.ale najviac na tom ma bavi ze soferujem.ja som zavisly na soferovani,keby som nesiel autom aspon raz za den tak som normalne s toho nestastny.zacinam sa lepsie citit tak mozno za par dni budem v kondicke a uz zacnem naplno na sebe pracovat.

sasa

ahojte vsetci, je nas dost a my sme ti stastnejsi co aj vieme co nam je, myslim ze to ma spusta ludi len si jednoducho myslia, ze su jeb....
mario ako dnes, dufam ze mas lepsiu naladicku, a ohladom tych deti, ja ich chcem mat a ziadna svinska sf ma one neoberie, u mna v rodine umieraju ludia na rakovinu ako na beziacom pase/mamkyny rodicia atd./ aj ta je dedicna /moze a nemusi/ a keby sa ma mamka kvoli tomu rozhodla nemat dost by som sa na nu nastvala :)ja som rada, ze som tu a vazim si svoj zivot, a umna v rodine sf nik nema a ja uboha hej tak vidis :(

MarioFazekas

ahoj cica.dnes som bol u psychologicky a presne toto mi povedala.keby si sa mal postarat o rodinu pravdepodobne by som nemal cas mysliet na to ze mam SF.ale mne nejde tak o to ci by som sa vedel alebo nevedel postarat ale mam strach ze to zdedia moje deti a to by som si neodpustil.

cica

Ahoj sasa,dlho som sa neozvala.Bolo malo casu.Ako tak citam tak sa to tu rozbieha.Ako sa mas? Ja pomaly a niekedy v pohode inokedy zas na figu.Ale snazim sa tuto nasu SF niako prekonavat.Niekedy to ide ale dost tazko,pripadam si ako trafena.Ako citam tak ani ja si neviem dobre predstavit s touto nasou SF mat deti.Bojim sa toho ze ked by ma to prepadlo tak by som sa nedokazala postarat o ne.Ale mozno na druhej strane by nas deti od zakladou zmenili a nemali by sme ani cas mysliet nato ze co toje ta SF.No nie?