Červenanie = Socialna fobia

Príspevok v téme: Červenanie = Socialna fobia
nádej

Našiel som vo fóre už niekoľko článkov o tom ako ľudia trpia červenaním. Ja patrím k nim a tak som sa rozhodol pátrať trochu po tejto "chorobe".
Ak chceš vedieť viac, čítaj trpezlivo ďalej...

Jednou z najmladších fóbií je sociálna fóbia. Touto fóbiou trpí každý desiaty človek. Vzniká predovšetkým v detstve a v dospievaní, keď sú ľudia oveľa viac citlivejší na úsudok okolia. Jedným z prejavou sociálnej fóbie je červenanie sa. Červenajúci sa cíti svojim rúmencom ponížený, pretože prezrádza jeho neistotu. Postihnutí sa boja byť v centre pozornosti ostatných, majú strach z jeho hodnotenia, z vlastných rozpakov a trápnosti. Sociálna fóbia postihuje okolo 3 percent žien a asi 2 percentá mužov.

Príznaky sociálnej fóbie:
Strach,
že sa druhí na vás pozerajú
že sa znemožníte
aby ste neboli stredobodom pozornosti
z neprirodzeného správania
z večierkov a voľnej zábavy
jesť pred ľuďmi
zo schôdzí, stretnutí, verejného vystúpenia
z použitia verejných WC
hovoriť pred malou skupinou
písať na verejnosti (vyplňovať formuláre)
hovoriť pred autoritou
nadviazať konverzáciu, udržovať ju
požiadať si o to, čo človek potrebuje
z rozhovoru s cudzím človekom
telefonovať

Človek trpiaci sociálnou fóbiou by mal vyhľadať odborníka!!!

MarioFazekas

som bol blbec ze som sa zalubil,sorry ale ma to nenormalne stve.chces mat niekedy deti?ja nie lebo taky ludia ako som ja by sa radsej nemali rodit,vies zakon prirody,silnejsi prezije a ja som odkazany na pomoc druhych.neviem sa postarat sam o seba.to je len moj nazor,ale kedysi som chcel-kym som bol zdravy

sasa

este nieco, vsimla som si ze casto pouzivam slovko, ty musis..musime ,,to len preto lebo straasne chcem aby sme boli stastni /aby si to nebral v zlom/

sasa

musim uz ist spat, zajtra pokecame, lebo toto musime zmenit mas strasne nizku mienku sam o sebe a to sa mi vooobecc nepaci, ale viem o com to je tiez som to prezila
papa

sasa

no tak pockaj, to tak nemooozes, nech sa dozvie co chce kto chce a od koho chce ale na prvom stretnuti by sa zlakla asi kazda, daj im sancu najprv ta spoznat, ved ty si uzasny clovek, a to nieze len tak ze to pisem, ja si to fakt myslim, kazda normalna a citliva zenska to pochopi ale nie hned, kazdi ma problemy a je jedno ake su, co by si si pomyslel keby si sa zoznamil a ona hned ze ahoj som marienka, na palci mi zarasta hnisavy nechet a trosku viac mi padaju vlasy :))))
vies co tym chcem povedat, ci napisat ci co?

MarioFazekas

ja mam problem ze vsetko vyklopim narovinu,nechcem aby sa to dozvedeli od nieko ineho.proste to vyzera asi takto:cav som mario abstinujuci alkoholik a mam psychicku poruchu-socialnu fobiu a vysvetlim toaby to pochopil aj laik a potom dalsi pozdrav z bohom ale tan uz nevravim ja