Zelený jačmeň pre zdravie

Príspevok v téme: Zelený jačmeň pre zdravie
Alternativa

Mladé jačmenné lístky podporujú optimálne fungovanie tela, pomáhajú telu, aby sa liečilo samo.
Obsah jednotlivých zložiek v mladých jačmenných lístkoch :
obsahujú 25x viac draslíka ako pšenica, ďalej 37x viac vápnika, viac ako 2-násobok horčíka, 5x viac železa a významné množstvo manganu a zinku. Nemenej významné je, že lístky obnovujú acido-alkalickú rovnováhu v tele.
Majú vysoký obsah vitamínov C, E, B1, B2, B3, B6, betakaroténu, biotínu, kyseliny listovej a pantoténovej, cholínu - príbuzného vitamínu B. Obsahujú viac ako 20 enzýmov nevyhnutných pre zdravý život. Majú vysoký obsah bielkovín. Obsahujú zložky likvidujúce voľné radikály a nevyhnutné na spracovanie mastných kyselín, veľa vlákniny, atď. Obsahujú veľa chlorofylu, ktorý je cenený pre protizápalové, dezinfekčné a deodoračné vlastnosti.
ÚČINKY :
·na spomalenie bunkového starnutia
.pri nadváhe. Nedochádza k okamžitému zníženiu hmotnosti, ale posilňuje sa funkcia štítnej žľazy, ktorá produkuje hormóny podnecujúce spaľovanie tukov, enzýmy na spaľovanie tukov
·proti zápche
·na zlepšenie krvného obrazu
·ako prevencia proti ukladaniu cholesterolu
·prevencia rakovinových ochorení
·prevencia obehových a srdcovocievnych chorôb, porúch pečene
.proti vnútorným i vonkajším zápalom
.zmierňuje artrózy, atď.

AK MA NIEKTO SKUSENOST S DLHODOBYM UZIVANIM ZELENEHO JACMENA, DAJ NAM VEDIET :D

RNG

Alti, aj biela muka je lepsie stravitelna, ako celozrnna, a vlakniny z celozrnnej tiez sposobuju niekomu extra problemy a vynesu cast zivin von. Ale zrejme nikto nebude dufam brojit uz proti celozrnnym produktom?

ajja

V novom čísle časopisu WELLNESS č.2 je dobrý članok o zelených potravinách. Je v ňom vysvetlený aj rozdiel medzi sušeným jačmeňom a šťavou z neho. Alti máš pravdu

alti

Nechces pocut, ze sa cisti organizmus, ale je to tak. Cize stava posobi v prospech Tvojho zdravia. Treba vydrzat, lebo co si hromadime roky /toxiny/, musi z tela odist. Doba cistenia je samozrejme individualna, mnohi /napr. cela moja rodina/ nemali pri stave z jacmena negat. reakcie. Ak je reakcia silna, zniz davku stavy na prechodny cas, spomalis cistenie.
Ja osobne som za stavu z jacmena. Moje dovody:
SUSENÝ JACMEN
1.Obsahuje NESTRAVITELNU vlakninu /zname o vlaknine trav pri konzumacii clovekom. U zvierat je to ine :o)/. To nezmeni ani rozdrvenie susiny na mikroskopicke ciastocky. Mam v okruhu znamych, ktori zacali pit suseny jacmen /cize nie stavu z jacmena/ a signalizovali zazivacie problemy, ktoré predtym nemali /nie prechodne problemy s pletou, co patri k detoxikacii/. Stavu prijimaju bez akychkolvek tazkosti
2.Obsah vlakniny je „zarukou", ze uzivatel príjme len urcity podiel z nutricnej hodnoty jacmena /je v znecnej miere viazana na nestravitelnu vlakninu/, ma vsak nutricne obohatenu stolicu. Uvedene bolo potvrdene analyzami stolice konzumentov drveneho jacmena a sťavy z jacmena.

RNG

Mnohe zamorenia v tele(vodny system) su zabudovane do tukov, odkial sa mozu dostat von len pri chudnuti=odburavanie tukov.
Vtedy sa dostanu do obehu a sposobia typicke bolesti hlavy pri chudnuti, A tak isto sa zacnu rychlejsie vylucovat cez pecen, traviaci trakt, a aj cez kozu.
Zelene produkty susene pri nizkej teplote su plne enzymov, ktore uvedu tuky do obehu.
Osobne mam preferenciu pre celu jacmennu travu, nielen stavu z nej, lebo tym dostanes hromadu vlaknin, ktore vymetu dobre creva, miesto kde sa rozne skodliviny vcitane znicenych tukov tiez vylucuju.

zuzana88

ahojte tiž som si zakúpila ZJ ten za 2500 sk atiež po mesiaci nepociťujem žiadny efekt skôr opačne veľmi sa mi zhoršila moja aknózna pleť idem z toho zošalieť.Kozmetička ktorú pravidelne navštevujem mi povedala že som už v poradí tretia jej klientka čo sa sťažuje na tieto príznaky po požití zel.jačmena vie my to niekto vysvetliť? \\\"len nie že sa čistí org.\\\"

RNG

Zelenych produktov je vela, su aj rozne zmesi trav, morskych a vodnych rastlin a podobne, tiez s extra vysokymi obsahmi roznych zivin, antioxidantov mineralov a stopovych mineralov. Je napr zmes Good N Green, z 35 roznymi zlozkami, ktora obsahuje aj probiotika napr. a kto potrebuje takyto sauperposilujuci kokteil, moze ju vyskusat.

Ivka 1

Vero odporúčam aj pred tým ,počas snaženia
o bábo a dokonca aj počas tehotenstva a dojčenia. Vitamíny a minerálne látky ktoré sa tam nachádzajú dovyživia organizmus,pripravia organizmus na tehotenstvo ,počas tehotenstva zabránia prípadnému hroziacemu potratu plodu a počas dojčenia zabezpečia dostatočnú tvorbu materského mlieka.Obsahuje:
vitamíny (betakarotén, B1,B2,B3,B6, kyselina pantoténová), minerály (draslík, vápnik, horčík, síra, mangán, železo, meď, zinok, fosfor, jód, chróm, selén, nikel), chlorofyl, mukopolysacharidy, antioxidačné a tráviace enzýmy a vlákninu.
kyselinu listovú), minerály (vápnik, horčík, železo, meď, zinok, selén, jód, draslík, nikel, chróm), chlorofyl, vlákninu, bielkoviny, sacharidy. 100g pšeničnej trávy dodá organizmu toľko vitamínov a minerálov ako 2 kg kvalitnej čerstvej zeleniny.