@ "...sú veci, ktorým rozumiem a sú veci, ktorým nerozumiem."
---Niet na svete človeka, ktorý by rozumel všetkému. Potom by bol dokonalý a nežil s nami tu, na tomto svete. Každý má svoje hranice, kde to jeho porozumenie končí. Narodili sme sa s určitým zámerom, aby sme sa učili aj chápaniu toho, čo a prečo sa nám niečo, s čím nie sme stotožnení, deje. K tomu nám slúžia rôzne nástroje: choroba fyzická aj duševná, citové aj telesné zranenia... Aj ľudia, ktorých na svojej ceste životom stretneme, ktorí sú ochotní nám pomôcť, ktorí nám ukážu správny smer. Zvyšok je už len na nás, či ich dokážeme pochopiť, či sme ochotní zamyslieť sa nad tým, čo nám píšu, či tu radu prijmeme alebo sa aj naďalej budeme bahniť vo svojej nevedomosti, urazenosti a pocitu, že nám dotyčný ublížil. Nie sme totiž všetci na rovnakej inteligenčnej, vedomostnej, mentálnej ani duchovnej ú.rovni
@ "To či niekde uspejem je čisto v mojich rukách. Ak sa dostatočne pripravím, tak musím uspieť. To je vec, ktorej rozumiem."
---Aj napriek tomu, že sa na 100% pripravíš, uspieť nemusíš. Vždy sa nájde niekto alebo niečo, čo ti v tom môže zabrániť. Dôležité je však mať nastavenú myseľ tak, že nech sa deje čokoľvek, tak USPEJEŠ, že to dáš - pozitívne myslenie.
@ "Napríklad, keď futbalista dá gól a potom sa prežehná."
---Toto ako prvý spravil v roku 1970 náš Petráš v Mexiku. Bola to jeho spontánna oslava gólu, iný to robí preto, že je veriaci.
@ "Znova na mňa prichádzajú myšlienky, že ubližujem druhým ľuďom. "
--- Všetci ubližujeme druhým. Niektorí aj vedome, iní nevedome. A tí, čo to robia vedome, tak tým ani len vo sne nenapadne táto myšlienka.
Musíš si zapamätať, čo ti teraz napíšem: "Ak ti napadne nejaká zlá myšlienka (aj táto), časom na ňu môžeš zabudnúť, ale už ju máš v sebe, vo svojom vnútri a ona s tebou a tvojou psychikou začne pracovať. Zober papier, napíš naň akýkoľvek negatívny pocit/problém, tým sa ho vzdávaš,
papier spáľ a spláchni na WC." Aj toto ti dokáže pomôcť.
@ Ak si čomukoľvek z toho, čo som ti napísala neporozumel, tak sa pýtaj. Skopíruj moje slová, daj do úvodzoviek a ja ti ich vysvetlím. Predtým sa ale snaž, aby si to sám pochopil, prečítaj si to viackrát a s odpoveďou sa nenáhli. Chceš vedieť prečo? Prečo som ti ochotná venovať svoj čas a energiu? Tak ja ti to poviem - pretože si ČISTÁ DUŠA! Tak som ťa prečítala, to vyžaruješ! Tak nebuď na seba až tak prísny a niektoré svoje chyby, myšlienky, slová a skutky si odpusť. : )