Fmfiain, ahoj!
@ Čo si o tom myslím je na dlhú debatu, záleží od toho, čo dotyčný napíše, na koho to napíše... Zákon poznám a strach nemám. Je to negatívna emócia a ak si ju človek vpustí do svojho vnútra, potom sám nesie zodpovednosť za následky, ktoré vyvolá. Nepostrehla som u teba, žeby si písal nepravdy, navádzal na protiprávne konanie, dával rady, ktoré poškodzujú zdravie... Ak človek nemá pod kontrolou svoj strach, či myšlienky, potom má problém. NIE ony majú ovládať človeka. Je to človek, ktorý musí získať nad nimi moc, on ich musí ovládať, lebo ony tu stále s nami budú.
@ Film to je vynikajúci, ale ja som o ňom nepísala, hoci je tu istá paralela. Písala som o tebe, o tvojom vnútre.
Čistý = čestný, úprimný, statočný...
Duša = človek, jeho vnútorný svet...
Názov filmu Čistá duša odzrkadľuje statočný boj duševne chorého človeka - génia pasujúceho sa so svojím životom.
Miky a jeho pesničky, ktoré máme radi. "Ak nechceš priveľa,
tak dôjdeš do cieľa" - pravdivé slová so skrytým zmyslom. Človek by mal poznať svoje hranice a nestrácať život tým, že ho premárni zbytočným bojom s veternými mlynmi. Mal by svoj život žiť... Ak mám byť úprimná, potom doktorandské štúdium nie je pre teba.Ty máš v tomto živote inú úlohu - vzdelávať sa, veľa čítať a dopĺňať si slovnú zásobu, naučiť sa chápať, rozvíjať logiku a analytické myslenie. Spoznať sa, vyznať sa sám v sebe, chápať, čo je pre teba a tvoje zdravie dôležité - robiť malé kroky, nechcieť "priveľa"... Si ešte mladá duša, raz to dosiahneš, ale nie v tomto živote. Čím skôr sa s tým vyrovnáš, tým skôr sa môžeš pohnúť ďalej (dosiahnuť niečo iné), lebo teraz sa točíš v kruhu a nedokážeš z neho vykročiť. Napriek tomu ako človek máš čistú dušu.
@ Tvoja triedna ťa povzbudzovala, čo je správne, ale nedokázala ťa prečítať. Živila v tebe márne nádeje, čo je nesprávne. Ak človek na niečo nemá, NEDOSIAHNE to, aj keď sa bude pripravovať 10 rokov.
Zober si pero, papier a do jedného stĺpca napíš, prečo chceš doktorát, čo ti to prinesie - všetko PRE a do druhého stĺpca všetko PROTI. Snáď ti to pomôže.