Nechcem ubližovať

Príspevok v téme: Nechcem ubližovať
fmfiain1234

Dobrý deň,
potreboval by som poradiť. Znova na mňa prichádzajú myšlienky, že ubližujem druhým ľuďom. Kedysi stačilo sa ospravedlniť, ale teraz je to horšie. Napadá ma, že ak sa zabijem, nikomu tím neublížim. Možno, že aj pomôžem. Možno, že ak sa s toho vyrozprávam, tak mi to pomôže.

Ďakujem za odpoveď a ochotu, že v tom nie som sám.

fmfiain123

Dobrý deň Omen,
dúfam, že nekončíš nadobro :).
Dúfam, že ťa raz pochopím, lebo každý človek chce od života niečo iné.
Ja som karierista a asi aj vorkoholik a nehanbím sa za to.

Omen

Frmfiain,
beriem na vedomie. Ja ťa chápem. Ten, kto nechápe si ty sám.

Ospravedlnenie prijímam, nie je potrebné, ale cením si. Spravil si dobré, že si to vypustil zo seba. Tebe to pomôže a mne neublíži. Ak si myslíš alebo cítiš, že ti "obmedzujem slobodu", netýka sa to mňa, ale teba. Tvojho chápania pojmu sloboda. Je to len spôsob, akým vidíš svet a to tvoje videnie je diametrálne odlišné od môjho videnia, chápania a poznania tohto sveta. To, čo ťa zranilo, neboli moje slová, ale zaboleli ťa rany, ktorých som sa dotkla, keď som hovorila. Sám sa zraňuješ. Vo svojej hlave si si vytvoril obraz, sám nakúpil plátno, farby, sám ho namaľoval a sám ho ponúkol galérii. Ja som len jedným z návštevníkov tejto galérie. Je to "tvoja pravda", tvoje hľadisko, tvoj odlišný pohľad... A ja? Som len zámienkou, ospravedlnením, že sa na mňa hneváš. Hneváš sa preto, že máš strach, lebo niekde v kútiku duše si "niečo" uvedomuješ. Rob ako uznáš za vhodné. Je to tvoje rozhodnutie, tvoj život a len ty ho budeš žiť. Moje svedomie je čisté a ostáva mi len dúfať, že aspoň tieto moje slová pochopíš. Takže ja končím a prajem ti všetko dobré!!! : )

snejty

Sam si nevystacis. Clovek je socialny tvor a kazdy niekoho potrebuje. Rovnako ti odbornik nebude hovorit, ci mas alebo nemas ist na doktorandske studium. Cestu si musis najst sam a dobry psycholog, pripadne ak si veriaci aj dobry knaz, ti vhodnymi otazkami pomoze analyzovat situaciu a teda aj pomoct.

fmfiain123

Dobrý deň snejty,
takýto odborník je pre deti. Ja sa už za tie roky poznám a viem, že mi vždy išlo o známky, že som mal vždy blízko k povolaniu učiteľa, a že som dal vždy prednosť k štúdiu pred vysedávaním niekde v hostinci pri pive.
Stačí, aby niekto povedal, že nemám ísť na DŠ a sprieči sa mi každá bunka v tele a natvrdo to odmietnem. Radšej budem sám, než takéto veci počúvať. Ja si vystačím aj sám.

snejty

Nerozmyslal si nad tym odbornikom? On by ti kladol vhodne formulovane otazky a ty by si nad nimi musel premyslat. Nic by ti nevnucoval, o vsetkom by si rozhodoval ty sam, len by ta naviedol na spravnu cestu premyslania.
Ja to tu nechcem tak napriamo pisat, lebo ty na to musis prist sam avsak bolo by dobre, aby si to s niekym analyzoval - konkretne to upnutie sa na doktorandske studium, kt. vsetko podmienujes

fmfiain123

Dobrý deň snejty,
ja si uvedomujem negatíva. Je pravda som sa tým negatív určitý čas aj bál, ale dnes sa toho už nebojím. Mám to už v hlave vyriešené.
Na VŠ nás pripravovali na duševnú prácu a dopredu nás upozorňovali aby sme svoju prácu nerobili pre peniaze, inak v tom nikdy nebudeme dobrý.

snejty

Ona ti nepise, ze nemas ist na doktorandske studium, iba ze si mas zvazit plusy a minusy. Minusov je tam totiz tiez dost.
To, ako si sa na tento ciel upol tiez nie je dobre a moze to stat za tvojimi viacerymi problemami. Bolo by dobre najst si odbornika a tuto temu s nim prebrat.
To ako sa rozhodnes, je cisto tvoja vec a tvoj zivot. Nic vsak nie je len cierne a len biele. Pri pozitivach si treba vsimat aj negativa.

fmfiain123

Dobrý deň Omen,
ospravedlňujem sa, ale zasiahla si do živého.
Žijeme v slobodnej krajine a ako dobre vieš, sloboda jedného končí tam, kde začína sloboda druhého.
Napísať niekomu, aby nešiel na doktorandské štúdium je obmedzenie slobody druhého.
Ešte raz sa ospravedlňujem, veci treba riešiť s chladnou hlavou.

fmfiain123

Dobrý deň Omen,
čo si myslíš o doktorandskom štúdiu je tvoja vec. Ja si myslím niečo iné.
Tá istá triedna učiteľka na SŠ mi v kontexte povedala, s takými ľuďmi sa nerozprávaj.
Ja takéto reči čítať nechcem. Asi bude lepšie, ak sa o týchto veciach rozprávať nebudeme.