Dvere a zárubne na mieru / Rada

Príspevok v téme: Dvere a zárubne na mieru / Rada
Varus

Zdravím. Robil niekto v poslednej dobre rekonštrukciu starých dverí v byte alebo dome ? Pretože rozmýšľam, že by sa v byte vymenili všetky dvere, nakoľko ešte máme staré kovové zárubne a dvere.

Dnes sme však boli v meste pozrieť ceny a jedny dvere zo zárubňou by vyšli na cenu 300€, plus robota jedných dverí 60€. Príde mi to jednoducho príliš veľa na jedny 1-krídlové dvere, ktoré by obsahovali sklo iba z veľmi malej časti. 2-krídlové dvere by vyšli na cca 600€, plus robota.

Myslíte, že je to prestrelená cena alebo je to úplne normálna cena s ktorou by sme sa stretli aj v iných obchodoch ? Ďakujem za názory.

Gaspura

A to ako nájdem nejaké predajcu, čo čisto len dvere bude mať v ponuke na predajni? To neviem, či som niekedy u takého bola vôbec. Ale tak môže byť, že u takéhoto sa dá lepšie a kvalitnejšie kúpiť. Asi aj tých možností a výber bude väčší.

valinka

Myslím, že debata správna, ale takéto niečo budeš musieť pozerať skôr u predajcov, čo sa špecializujú len na dvere a nie v nejakých marketoch. To bude rozdiel v kvalite aj v ponuke.

duma

Ahojte vsetci, zachytila som nieco o inteligentnych kluckach na dvere, s tym nemate skusenost? Sice neviem, ci pisem do spravnej debaty, ale tak s dverami to suvisi.

llnzzda

to asi záleží aj do toho, že kam chceš tie dvere dávať a čo od nich očakávaš. či chceš aby aj plnili nejakú funkciu, akože zabránili hluku prípadne pachom alebo budú viac menej také dekoračné.

Tamarka_154

Podľa čoho si vedela, že aké budú najlepšie? Pozerala som si to tak zbežne a ono aj z tých výplní sa dá kadečo vybrať a ja nejak netuším, že aké dvere by mali mať akú tú výplň.

eskii

... aj my mame od nich dvere :) ale len take obycajne, ziadne dvojkridlove ani posuvne alebo ake... ale my sme len take obycajne zatvaracie otvaracie kupovali... a biele... podla mna vacsia klasika ani nie je :D

klarik12

sirmia26 tak som to myslela, že kde by mohli mať také dvere. lebo zas nie v každom obchode, kde mali aj dvere som také videla. boli sme ale pozerať v Sapeli a tam mali aj takéto vystavené. teda pôvodne sme tam boli kvôli iným dverám, ale keď som už spomínala tie dvojkrídlové, tak spomeniem, že aj také tam mali :)

lieskovcek

To by podľa mňa každé vchodové dvere mali mať automaticky takéto vlastnosti. Neviem, či sú na to nejaké normy, čo treba dodržiavať, ale tak minimálne kvôli svojmu pocitu by som vyberala také naj z toho, čo sa dá kúpiť. Však to robíš pre seba a pre svoj majetok.

zziara

jasne, ze hej, vsak dvere uz su teraz kadejake. co som pozerala v casopise taky clanok, tak tam sa pisalo, ze aj protipoziarne, protidymove, protihlukove aj take ako tesniace, ze ten dym a teda pachy, vone v tomto pripade, ze to tak izoluje a zabrani, aby sa to sirilo dalej.

susana33

anetta1000 presne, inak sa mi ani nejak dvere do kuchyne neziadaju, mam rada, ked je priestor taky otvoreny. ale tiez, ked sa pecie, vysmaza alebo aj ked mixujem, tak to samozrejme musi vsetkych odrazu otravovat. takze taketo dvere by to hadam vyriesili :)