nemôcť sa nadýchnuť.

1robo

PICHALO MA PRI SRDCI A NA HRUDI BOL SOM U LEKARA EKG VPORIADKU PLUCA VPORIADKU TLAK VPORIADKU INTERNY MY POVEDAL ZE TO MOZE BIT S CHRBTICI TERAS MI ZOMREL PRED TYZDNOM OTCIM A JA SOM HO OZIVOVAL ALE MARNE POVEDALI MI ZE TO MOZE BIT USKOST AKO SA JEJ MAM ZBAVYT BERIEM AJ NEURON 0,25 ZLE SA MI DYCHA NEMOZEM SA PORIADNE NADICHNUT

damaxy

barunka a aj ostatní zabudate na to,že čo poviete sa časom a opakovaním zhmotnuje.Ciže dobré veci opakovat zlé veci nehovorit nahlas,lepšie vôbec.Mám sa dobre a vyzerá že aj zajtra v tom budem pokračovat,pomaly budem znižovat neurol,lebo ho už tak velmi nepotrebujem,skúsim nižšie dávky aj pani doktorka tak hovorí.Všetkým sa zdá,že som iná,veselšia,pokojnejšia,vyrovnanejšia a veru aj ja sa tak cítim.Pani doktorka je človek a pomáha mi.Naštatie je to len psychiatrička,takže to je choroba ešte na pár týždnov a potom mi bude dobre celkom a nadlho.Všetko je zvládnutelné.

majci

Dobry den,som alergik na travy a pel.Uz asi mesiac mam problemy ws dychanim ,svrbia ma pluca a kaslem a kalsem az pokial si nestreknem sprej ventolin.Ako keby mi isiel kyslik na polovicu do pluc take divne.Myslite ze to suvisi s alergiou?dakujem

dokca

Mila ornella, ja som tym nemyslela, ze je niekto lenivy, alebo pohodlny. Ja tie stavy poznam. Takisto som sa bala vstat z postele, vobec nieco robit, nic ma nebavilo, ale jednoducho som sa proti tomu postavila, lebo som tym uz trapila okolie, rodinu. Je to tazky proces liecenia, ale da sa to zvladnut. Hlavne je sa nepoddat. Drzim palce a tesim sa, ze barunka sa uz citi lepsie :) Pojde to , len vydrzat. Krasne leto prajem .

Alternativa

Super, dievcata :D. Ale ved nemame dovod mat z niecoho strach. Hlavne ked citime, ze nam sil na kazdodenny zivot pribuda :D. Nic Barunka neunahluj, ten Den /to D je cielene/ sa blizi, ked ziaden strach z vysadenia liekov nepocitis a budes zit stastne na plne obratky. A vysadzovanie liekov je postupna procedura, bude aj tento krok v pohode, urcite :D

barunka

Damaxy:Mám sa až prekvapivo dobre, bojím sa to nahlas povedať.Práve dnes ráno som bola u svojej psychiatričky-už bez hanby-navrhla mi ešte chvíľu pokračovať v užívaní liekov.Čomu som aj rada,lebo mám strach ich len tak vysadiť.Na Neuroli som závislá. Veď ho beriem už rok.Ale nejako to zvládnem.

damaxy

barunka,máš pravdu,musíme byt v pohode.Pohodu a aj radost si musíme vediet vytvorit.Treba sa naučit pozitívne nielen mysliet,ale aj hovorit.Pozriet kolko som už prešiel a nie horekovat kolko mám pred sebou.Inak ja mám alergiu na spojenie pozitívne myslenie,lebo takto dokáže mysliet len zdravý človek.Takže toto nepoužívam pri akútnych stavoch.Lebo tam nie je myslenie skoro žiadne,nie to ešte pozitívne.V tomto stave je úspech,ked pochopíš čo od teba niekto chce.Barunka a teraz sa máš ako?

barunka

Damaxy súhlasím s Tebou.Odolnosť prichádza časom.Po čase spoznáš sa seba a vieš,že tie stavy ako prídu,tak odídu.Hlavne sa naučíš ako reagovať v určitých situáciách.Podľa seba viem,že čím viac sa s tým zapodievam a myslím na to čo mi je,tým skôr sa dostaví depka,ktorá ma úplne vyčerpá.Treba(niekedy sa to nedá)obrátiť myseľ na niečo iné.Pekne strávený deň,výlet s priteľmi dobre padne.Vtedy väčšinou zabudnem na lieky a nechýbajú mi.Takže je to celé o psychike.Jednoducho musíme byť v pohode.

Jarka77

ahoj ornella ja ako som pisala liecim sa na panicku poruchu od maja ale mne je uz fajn nastastie som nedospela do stadia ze nevstanem z postele a to vdaka damaxy ktora ma natlacila :-))) k psychiatricke velmi jej za to dakujem. Neboj nejak to tu s nami zvladnes i ked ja mam male skusenosti.Mne to zacalo presne ze nemozem sa nadychnut umriem rychlo na pohotovost a nic pichli magnezium a to bolo cele a potom v autobuse vela ludi panika strach co predtym nemavala v kine som nevedela obsediet len som pretrpela super film. A odkedy navstevujem svoju psychiatriku je to super beriem remood a vecer frontin a velmi mi to zabralo dokonca nemam ani zachvaty (klop klop klop) aj ja mavam este tlak v krku ked mam vypate situacie v praci a tak ale poviem si id prec si len v mojej hlave ja ta nechcem alebo dychacie cvicenie robim nadych pomaly zadrzis dych na par sekund a pomaly vydych 3 min. denne. Skus to tak ti drzim palce aby si sa z toho dostala, velmi si to prajem a prajem to vsetkym.

damaxy

ornella,máš pri sebe niekoho kto ti pomáha,alebo to musíš z akéhokolvek dovodu prechádzat sama?Máš to vnejakých amplitúdach,že raz lepšie a raz horšie.Co vyvolá ten stav,ked ti je velmi zle a čo si dávaš ako prvú pomoc?Ja totiž využívam poznanie tohto ochorenia a akoby som napísala,neviem zabránit vývrtke,ale viem si s nou poradit.Všetky tieto nepríjemnosti potom rozoberám sama a uvažujem kde bol krok.čo ma stiahol.Zatial sa mi darí,ale myslím,že odolnost prichádza časom.