Dobrý deň obraciam sa na toto fórum lebo u bol som už na vyšetrenia aké sa len dá a bez nálezu.Často má boli hlava,neviem sa sústrediť ani rozmýšľať, v hlave mám jednoducho prázdno ako keby nerozmýšľam nad ničím a často zapominam niektoré veci alebo sa mi ťažko učí nové veci.Som napríklad s kamarátom vonku a je trápne ticho a ja neviem prísť na žiadnu vec ktorú by som sa spýtal.Viem znie to čudne ale neviem to lepšie vysvetlit.Ďakujem za pochopenie a odpovede
Neviem čo mi je.
A kolko mas vlastne rokov? Mam taky odhad, ze mas asi menej nez 18 r.
Predsa len kotvicnik sa odporuca od 18 rokov.
Nie som na toto odbornik - takze to co dalej pisem, ber s velkou rezervou. V takom pripade by som dal kotvicnik mozno len jednorazovku 15-25 kvapiek za den. Dajme tomu 4 dni v kuse (prip. kazdy druhy, treti den). Ale bez ohladu na vek by som to netahal tak, ako som ja naposledy pisal, ze "kazdy den do vyliecenia", ale s prestavkami.
Napr. 4 dni v kuse. Potom si daj napr. pauzu 1 den a potom uzijes 1 (alebo 2 davky), potom zase das davku pauzu atd. Pripadne 4 dni davkovanie a 4 dni pauza.
Kazdopadne by som to nechcel nejak moc dlhodobo uzivat z toho dovodu, ze to ma vplyv na hormonalny system. U teba by to mozno mohlo ovplyvnit rast a vyvoj.
Takze preto pozor.
A ked si naozaj moc mlady a chces to vyskusat, tak ked uz, tak tych cca 20 kvapiek raz za den a potom 2 dni pauza a zase 20 kvapiek atd... A podla pocitov budes bud pridavat kvapky a davkovanie, alebo uberat.
Cize ja nie som moc skuseny uzivatel tohto pripravku, aby som si dovolil predvidat, co vsetko u koho nastane, zvlast u mladych (ZS,SS).
Ci to zabija bakterie, to naozaj neviem, ale podporuje fagocytozu-imun. system.
Pestec mozes bez obmedzenia.
Bakterie likviduju antibiotka, CDS2, koloidne striebro a citricidal.
V pripade, ze by ti nahodou dali aj antibiotika na 7 dni, nemusi to byt dostatocne a choroba sa moze vratit.
Len tak mimochodom, ja som 3 mesiace po vytrhnuti zuba -kedy mi zacala aj bolest hlavy, tazke rozpamatavanie na udalosti, vybavenie si z pamate, zazil zlahcovanie zo strany aj zubaky, ktora ho trhala, aj inych lekarov-vseobecnej, aj infektologicky a nebyt uzivania toho, co ti tu teraz radim - uz som myslel naozaj na smrt do 6 mesiacov. Ja uz som mal velky problem rozlisit, aky je vlastne den (streda alebo stvrtok?). Tato zubarka mi s lahkostou povedala: "Ani ja niekedy neviem, aky je den..."
a hovorim jej "Tazko sa rozpamatavam na veci po vytrhnuti toho zuba!" = jasna spojitost. A ona ze: "Ja si tiez obcas na nieco nemozem spomenut"...absolutny nezaujem. A ja jej hovorim, ze to je permanentne, nie iba obcas.
A nepredpisala ani ziadne antibiotika, aj ked som si ich pytal.
A potom ze nemame tolko citat internet. No keby nebolo toho internetu-tak uz sme mnohi davno mrtvi!
A teraz moje RADY:
Co ti ja odporucim su 3 veci, ktore som ja vyskusal.
1.) kup si Pestrec mariansky semeno. Musi byt cele. Nie drvene. Ja som pouzil od Herbex v lekarni, mozes aj inu znacku. Naber 2 cajove lyzice denne. Ale podmienka je rozdrvit ich pred komzumaciou na prasok, ako to len ide. A ked chces preber to, semena by nemali byt prasknute a ked chces povyhadzuj odtial primesi (semena inych rastlin-to zbadas). Odporucam dat medzi 2-3 prelozene kancelarske papiere na polovicu a polozit na beton a pobuchat kladivom. Potom dat do ust, a idealne podrzat 1 minutu v ustach a zapit vodou. Skus to takto 3 dni za sebou. Malo by sa polepsit.
Rob to vlastne dovtedy, dokial sa to uz nebude viac lepsit.
Po tejto kure sa to sice zlepsi, ale vrati sa to zachvilu postupne znova (mozno za 2 tyzdne). TOTO JE LEN DETOX, NIE UPLNA LIECBA PROBLEMU. Ale pomoze. Budes to musiet takto robit mozno aj kazdy mesiac.
Ja som to robil, ale po case mi to uz tak moc nepomahalo. Ale aj tak to budem robit nadalej.
2.) Skus si kupit černuchu siatu, čo je rasca-kmin v obchode (bežne sa dáva do chleba). V podstate ti neviem na istotu poradit, co to naozaj na toto funguje, ale tu na fore sa to opisuje ako naozaj dobry detox a mam dovod tomu verit. Ja to uzivam, zmeny som zatial nezaznamenal. Ale chcem to uzivat aj mesiac v kuse, tak ako to opisoval tu 1 clovek tu na fore "pikolik" a uvidim: forum.zdravie.sk. V Kaufl. som kupil lacne 200g -250g balenie za 0.6€
3.)A toto mi teda pomohlo doteraz asi najviac - v podstate najprv som si to len tak dal, ze co to spravi. Mal som to uz davno kupene uz ani neviem kvoli comu a daval som si to najprv len zo srandy, ze to dobre chuti. Uziva sa to bezne hlavne na zvysenie erekcie a na problemy ineho charakteru. Ale toho sa nezlakni.
Ale co ma prekvapilo, ze cela situacia s bolestou hlavy sa zacala rapidne otacat k lepsiemu. Je to rastlina Kotvicnik zemny od firmy Naděje.
www.bioland.sk
alebo inde, pripadne pouzi tinkturu od inej firmy, ale o tejto viem, ze funguje, je to dobra firma.
Tento kotvicnik spolu s pestrecom su najdolezitejsie! (zatial podla mojich skusenosti)
Skus si nahmatat odspodu pod ustami, ci nemas pocit, ze je to take tvrdsie - ak ano, je to opuchnute. Prave po kotvicniku mi toto zacalo odpuchat. Mozes mat aj pocit, ze sa ti trochu zvacsila tvar na ohmat na lica.
- "Pri zápaloch ústnej dutiny sa osvedčil ako kloktadlo" (www.naturevia.sk) - no a tu by som sa pozastavil. Kedze mame problemy s tym, ze nam vytrhli zuby, tak by bolo fajn to nakvapkat - na tu oblast, kde nam tie zuby vytrhli a neprehltat to hned, nech sa to tam vstrebe, lebo odtial ide ten zapal (ale kludne mozes aj vypit). Nemusis tam vidiet ziadny zapal (hnisanie a pod.), ale ta infekcia tam je schovana. Dokonca aj zubar ta moze znovu zrengenovat a povie ti, ze tam nevidi zapal. LENZE TEN ZAPAL NEMUSI BYT VIDIET ANI NA TOM SNIMKU. A toto dovolim si povedat min. 90% zubarov si to neuvedomuje. Oni sa zvyknu pri hodnoteni zapalov orientovat podla snimkov, ked to priamo nevidia. Zvazujem tiez nakvapkat na vatu a prilozit zo vsetkych moznych stran na to miesto, kde bol vytrhnuty ten zub.
- Kotvičník by nemali užívať osoby mladšie ako 18 rokov (kvôli udržaniu hormonálnej rovnováhy behom dospievania), tehotné a dojčiace ženy (opäť kvôli udržaniu hormonálnej rovnováhy) a osoby trpiace nízkym tlakom (kotvičník tlak znižuje, čo môže byť nebezpečné)
(necenzurovane.sk)
nadeje-byliny.eu
kupis v biobchodoch, alebo na internete. Ja som pocitil ucinky uz po 30 kvapkach po 1 dni. Ale urcite to s nim neprehanaj, aby si si neublizil. Mozes dat tak 25-30 kvapiek max 2 x denne.
Potom napis, ako sa ti dari, to ma bude moc zaujimat.
Alebo aj na mail: almarinos@azet.sk.
Neviem ti zarucit, ci sa to vylieci. Ja dufam, ze snad ano. Dostal som ale po trhani zuba aj antibiotika na 7 dni Amoksiklav. Vtedy sa mi to zacalo zlepsovat-preto viem, ze sa urcite jedna o infekciu. Ale zacvakal som za cele vysetrenie 100€ u sukromnej zubarky. A po vybrani atb sa to zacalo zas zhorsovat.
JE DOST VHODNE, ABY SI AJ TY
DOSTAL ANTIB. LIECBU. ISIEL BY SOM NA TVOJOM MIESTE ZA TVOJIM ZUBAROM A POVEDAL MU, ZE TA BOLI HLAVA PO VYTRHNUTI ZUBA, CI BY TI MOHOL DAT ANTIBIOTIKA. Ale nespoliehal by som sa moc na to.
Koniec s liecbou u mna este nie je. Ak by sa to ani po tomto nezlepsilo, budem musiet ist mozno do 1 sukromnej amb. v ČR. Ale pravdepodobne skusim este predtym inu alternativu (MMS/CDS/CDS2, KOLOIDNE STRIEBRO, CITRICIDAL (co su antimikrobialne cinidla) bud samostatne, alebo jedno z nich v kombinacii s DMSO (dimethyl sulfoxid) a mozno DMSO SAMOSTATNE. DMSO umoznuje lepsi prienik latkam do tkaniv. A mozno aj DMSO + tinktura kotvicnik zemny :).
Podstatne ale je ocistit pred aplikaciou dasno-dezinfikovat, aby si si nezaniesol bakterie z povrchu dasna este hlbsie do jeho vnutra!
DMSO MOZE MAT VEDLAJSIE UCINKY na mozog a ine organy (en.m.wikipedia.org) a liecba nim asi vseobecne vo svete nie je schvalena na tieto problemy.
CDS2 + DMSO....PROBLEMY SO ZUBAMI....zaujimavy clanok www.cds2.cz .... a moj nazor je, ze by to urcite malo zabrat na to, co mame my. Len toto este nemam moc nastudovane.
Za tu dobu co to studujem som zistil, ze bola opisana ak kombinacia DMSO + antibiotikum DOXYCYKLIN:
"...DMSO může vyjasnit onemocnění dásní a omezit zubní kaz a jeho bolestivost natřením postižených částí.
„Mám nějaké DMSO ve farmaceutické kvalitě a já naliji asi dvě čajové lžičky do sklenice večer, dám 20 mg doxycyclinu do toho a přidám asi 2 čajové lžičky destilované vody, a poté to převaluji v ústech asi 2 nebo 3 minuty a pak spolknu. Takže si myslím, je to asi 50% roztok. Opravdu to funguje v mých ústech. Zanícená oblast brady se uklidnila asi ze 70% jen během pár dní. Ve skutečnosti očekávám, že to bude zcela uklidněno po zítřejší dávce DMSO“ – Laura, Toulouse, France...
(m.facebook.com)
A toto mam volne prelozene z 1 e-knihy, ktora sa venovala DMSO a tu konkretne opisuju aplikacie u zubarov:
"Periodontisti v Poľsku zmiernili ochorenie ďasien a znížili výskyt zubného kazu a s nimi spojenou bolesťou natieraním DMSO na príslušné oblasti. Niektorí priekopnícki zubári to po extrakcii púšťajú do prázdnych zubných jamiek, hlavne na zuby múdrosti. Zastavuje post-extrakčné opuchy.
Dokument z roku 1987, ktorý vyšiel z Ruska, popisoval liečbu pacientov, ktorí mali generalizovanú paradentózu s indometacínom v suspenzii dimetylsulfoxidu.
Paradentóza je ochorenie štruktúr podporujúcich zuby, ako sú ďasná,
parodontálna membrána a alveolárna kosť. Pôsobenie baktérií na zvyšky potravy nahromadené okolo okrajov ďasien spôsobuje tvorbu povlaku, ktorý nakoniec vytvorí tvrdý nános, zubný kameň (alebo kalkul). To sa hromadí v
gingiválne štrbiny (medzery medzi ďasnami a povrchom zubov), ktoré
sa abnormálne zväčšia a vytvoria ďasnové vrecká. Je to rané štádium
parodontálneho ochorenia.
Pri chronickej gingivitíde sú ďasná poznačené chronickým zápalom a
ľahko opuchnú a ľahko krvácajú. Kalkul sa hromadí v ďasnových vreckách, spôsobuje krvácanie a ulceráciu. Pokiaľ sa to nelieči, plak sa šíri do podkladu parodontálnej membrány a alveolárnej kosti, ktoré sú zničené. V tejto fáze chronickej parodontitídy, zuby sa uvoľnia a nakoniec vypadnú.
Periodontálne ochorenie je hlavnou príčinou straty zubov u ľudí stredného a staršieho veku. Spôsobuje to nesprávna ústna hygiena a tiež zle priliehajúce zubné protézy a zle vyrobené umelé korunky a výplne. Počiatočné štádiá paradentózy sú ošetrené škálovaním na odstránenie zubného kameňa a leštením na odstránenie povlaku,
v kombinácii so starostlivou ústnou hygienou. Pri pokročilej chorobe sú vrecká ďasien chirurgicky odstránené gingivektómiou (excízia ďasna).
Teraz sa periodontálne ochorenie lieči indometacínom a DMSO v
kombinácii. Indometacín je liek protizápalový, proti horúčke a proti bolesti, ale neobsahuje kortikosteroidy..."
(e-kniha Dmso Nature's Healer - Morton Walker.pdf)
Čiže DMSO+INDOMETACÍN. Asi sa jedná o obklady. Ale silne pochybujem, ze by sa u nas na SK nieco podobne vykonavalo. Ale neporozumel som, ci to aj nici tie bakterie, ktore my dvaja uz mame vlastne zazrane v tych dasnach.
Keby som sa neliecil pestrecom a kotvicnikom, nebol by som ani schopny napisat takyto dlhy prispevok, lebo by som na to nemal silu=koncentraciu.
Kotvicnik uzivam 5. den a stav sa zlepsil o min 80% a zda sa, ze sa zlepsuje nadalej, hlava ma este boli trochu. Planujem pokracovat 30 kvapiek 2x denne do vyliecenia.
Ked to uplne neustupi po vyuzivani flasky, tak potom asi zacnem davat CDS2+DMSO vatove obklady na dasna, odkial mi vytrhli zub.
Zvazujem este 1 rastlinu - tinkturu Sisak bajkalsky (Scutellaria baicalensis), ktora ma antimikrobialne vlastnosti.
Vyskusal som napr. aj tabletky z plodov z gravioly (nici bakterie), ale to mi nepomohlo.
A nakoniec aj ja prosim o radu druhych, co toto citaju - co by ste mi mozno este odporucili?
Nemusím sa premáhať je to v pohode keďže pred tým ako pošlem správu tak môžem porozmýšlať čo tam napíšem ......a keďže si mal take iste príznaky aj ty tak ako si sa s nich dostal @Amaritos
Zuby mi trhali obidve 4ky a obidve 8mičky pred pol rokom
1994ka Aj hej robí mi problém spomenúť si aj na bežne veci napr čo som jedol večer alebo čo som robil alebo s kým som bol
@Almarinos áno nedávno mi trhali 4 zdravé zuby kôli strojčekom na zuby
lebo toto co on opisuje mam aj ja po vytrhnuti zuba. Mam tam skrytu infekciu a tato sposobuje zapal. Ja som mal presne taketo stavy, ale este nie som z toho uplne vonku.
Nie je to teda psychickeho povodu. Ale bakterie vylucuju toxiny a tieto sposobuju zapal a opuch. Opuchnu mandle, aj okolite tkaniva...
Zacne boliet hlava, tazko sa rozmysla, aj napr. na to, co si robil pred vcerom, alebo ako on pise, nevie co ma povedat- tak toto uz je naozaj tazky stav, ku ktoremu sa to pomaly schylovalo aj mne. Opuchnu mandle, tkaniva...
A co je najhorsie, ked ti drbnuti doktori povedia "to je normalne" (ze ta boli hlava). Naozaj to nie je sranda, ked doktori s tebou uz nic nechcu robit. Chybaju mnohym naozaj vedomosti.